Matkailu

Sukellus cityyn, osa 2: Tori täynnä elämää

29.10.2017 Teksti: Piritta Palokangas

Sunnuntai on toripäivä, siispä lähdimme tutustumaan yhteen Melbournen maamerkeistä. Queen Victoria Market on valtava 7 hehtaarin alue, joka pitää sisällään kymmenittäin kojuja, joista voi ostaa käsitöitä, matkamuistoja, koruja, rihkamaa, vaatteita, merkkilenkkarijäljitelmiä jne. Lisäksi alueella on kukkakauppoja, vihannes- ja hedelmäkojuja, liha- ja kalahalli, herkkukauppoja ja lukuisia katuruokakojuja. Eipä siis ihme, että pelkästään läpukulkumatkalla vierähtää pari tuntia.

Liha- ja kauppahallina nykyään toimiva rakennus avattiin 1857.

Tästä kojusta sai ostaa viiniä pulloon suoraan tynnyristä.

Australialaista puukäsityötä tyypillisimmillään.

Australian söpöimmät eläimet ovat kenguru, koala ja vompatti.

Hevi-osasto on valtava. Tässä sen orgaaninen puoli.

Sunnuntaina torilla oli kova kuhina. Ilma oli sakeanaan herkullisten katukeittiökojujen tuoksuja. Vanhat torirakennukset ovat historiallisesti suojeltuja kohteita.

Tuoreita kukkia kotiin maljakkoon.

Queen Victoria Marketilla totisesti on historia: Alue, jossa tämä  vilkas kauppapaikka sijaitsee, oli alunperin Melbournen ensimmäinen hautausmaa vuosina 1837-1854. Sinne oli haudattu jopa Melbournen kaupungin perustaja John Batman. Aluetta alettiin muuttaa vähitellen toriksi 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Osa vainajista siirrettiin muille hautausmaille, mutta torin parkkipaikan alla on yhä noin 9000:n kaupungin perustajan jäänteet!

Nykyään eläväinen alue muistuttaa kaikkea muuta kuin hautausmaata. Keskiviikkoisin iltatorilla lamput syttyvät, kujille katetaan ruokapöytiä ja nautitaan elävästä musiikista.

Tässä on melko onnistunut photobombaus, vai mitä?!

Suosittelemme