Koti ja sisustus 30.3.2012

Unelmien häämatka – Vinkit onnistuneen häämatkan järjestämiseen

Teksti: Anna.fi

Sukeltaen Seychelleillä, kelluen Kuolleessa meressä, joogaten Himalajalla tai klubbaillen Beirutissa – mikä on unelmienne hääkohde? Entä miten järjestyy häämatka, joka ei petä odotuksia? Häämatkalle lähdetään kerran elämässä ja kohteen pitää olla sen mukainen.

Unelmien häämatka – Vinkit onnistuneen häämatkan järjestämiseen
Malediivit, Six Senses

Häämatka on ainutlaatuinen tilaisuus kiireettömään yhdessäoloon, itsensä ja tuoreen aviopuolison hemmotteluun sekä mielenkiintoisten maailmankolkkien kokemiseen. Lea Simpanen matkatoimisto Helin Matkoista antaa vinkit unelmien häämatkan järjestämiseen:

  • Ottakaa häämatkan suunnitteluun avuksi matkatoimiston ammattitaitoinen ”unelmakonsultti”.
  • Tehkää suunnitelmat ja varaukset ajoissa. Lennot tulevat varattaviksi noin 11 kuukautta ennen lennon ajankohtaa.
  • Huomioikaa kohdetta valitessanne vuodenaika: sade- tai hurrikaanikausi ei välttämättä ole paras aika matkustaa unelmienne kohteeseen.
  • Laatikaa budjetti. Häämatka voidaan räätälöidä pituudeltaan juuri asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Matkan hinta määräytyy kohteen, matkan pituuden ja valittujen hotellien tason perusteella. (Esimerkki: Viikko täysihoidossa Mauritiuksella Suomen kesäkuukausina alkaen noin 2000 euroa henkilöltä.)
  • Jos hääjuhlasta haluaa nauttia jatkoineen, on hyvä hetki matkalle lähtöön häitä seuraavalla viikolla. Vaihtoehto: säästäkää kaukomatka talvikuukausille ja tehkää pienempi reissu häiden jälkeen.
  • Muistakaa, että maailma on avoin: on kaupunkikohteita, rantaa, savannia, viidakkoa, vuorikiipeilyä, valasbongailua, purjehdusta yksityiskipparin ohjaamassa veneessä – vaihtoehtoja riittää!

Tee se itse -häämatka vs. valmismatka

Netti on mullistanut monta muutakin asiaa mutta myös matkajärjestelyiden tekemisen. Moni on tottunut varaamaan reissunsa suoraan verkossa ja onnistuu varsin harjaantuneesti järjestämään monimutkaisiakin lento- ja hotelliyhdistelmiä. Miksi ei säästäisi myös häämatkan kohdalla ja tekisi järjestelyjä itse?

Mauritius, Beachcomber
Mauritius, Beachcomber

Lea Simpanen vastaa, ettei netti osaa suositella tiettyä kohdetta tai hotellia asiakkaan toiveen mukaisesti.  Matkatoimisto tuntee myymänsä kohteet ja hotellit. “Matkatoimistomme henkilökunta on lisäksi häämatkalaisten tavoitettavissa vuorokauden ympäri, jos matkan aikana sattuu jotain yllättävää.”

Matkatoimiston kautta varattu matka on turvallinen valinta myös siksi, että se kuuluu valmismatkalain piiriin. “Myös räätälöidyt matkamme ovat aina valmismatkalailla suojattuja”, Simpanen toteaa ja kehottaa selvittämään huolella, tarjoaako nettivaraus tätä turvaa.

Leopard Beach
Leopard Beach, Mombasa

Ellien vinkit häämatkalle: kerran elämässä

Vaikka olisitte tottuneet budjettimatkailuun, on häämatka aivan oikeutettu syy budjettikehyksen laajentamiseen. Häämatkan saa varata once in a lifetime -periaatteella – te olette sen arvoisia!

Seychellit, Beachcomber
                 Seychellit, Beachcomber

Kunnon hemmottelua, uusia kokemuksia ja kulttuurielämyksiä on tarjolla kaikissa ilmansuunnissa. Miten olisi kelluminen Kuolleessa meressä, joogaaminen Himalajan korkeuksissa tai klubbailu Beirutissa? Ellien vinkit poikkeavat ehkä perinteisistä häämatkakohteista, mutta tarjoavat jotain taatusti nautinnollista. Saa soveltaa!

Äärimmäistä rentoutumista

Yli 400 metriä merenpinnan alapuolella oleva Kuollut meri on varmasti yksi maailman erikoisimmista paikoista. Nautittuaan Kuolleen meren hoitavasta mudasta voi pistäytyä vaikkapa Jeesuksen kastepaikalla tai Nebo-vuorella, jolta Moosekselle näytettiin luvattu maa. Jordanian puolella sijaitseva Mövenpick-hotelli saa kenet tahansa honey moon -moodiin. Plussaa jäätelöstä!

Maailman parhaana spa-kohteena palkittu intialainen Ananda Spa vastaa hemmottelun ystävien kaikkiin unelmiin. Himalajan kupeessa voi joogata, syödä puhdistavaa ruokaa ja tutustua intialaiseen Ayur Veda -perinteeseen. 

The Resort at Paws Up tarjoaa nimensä mukaisesti mahdollisuuden nostaa kaikki neljä tassua kohti taivasta ja nauttia. Yhdysvaltain Montanassa yövytään luksusteltoissa. Rentoutumisen lomassa tarjolla on erilaisia aktiviteetteja ratsastuksesta koskenlaskuun. 

Kaupunkien kuningattaret

Itäiselle Välimerelle katseleva Beirut hakee nautiskelussa ja yöelämässä vertaansa. Kohde on mainio valinta kaupunkilomista pitävälle pariskunnalle, joka on jo nähnyt New Yorkit, Lontoot ja Pariisit. Beirutin ilta- ja yöelämän kutsua on vaikea vastustaa edes Four Seasons -hotellin ylellisyydestä.

Hieman pidemmälle mieliville kaupunkimatkaajille Argentiinan pääkaupunki Buenos Aires tarjoaa shoppailua, tangoa ja makuelämyksiä hämmentävän eurooppalaisissa tunnelmissa. Great Small Hotels on valikoima ylellisiä hotelleja ympäri maailman.

Muista myös nämä

Suomalaisturistien kansoittamassa Thaimaassa voi viettää myös toisenlaisen loman. Pikkuisella Lao Liangin saarella, jolla on vain yksi hotelli, ei tarvitse kestää turistirysien rytkettä. Ehdotonta plussaa on, ettei minisaarella voi kadottaa toista aktiivipuuhasteluun – täällä on vain aikaa.

Bahama tarjoaa mahdollisuuden nauttia paratiisirannoista, sukeltamisesta ja surffia letkeässä karibialaisympäristössä.

Lue lisää: Helin Matkat

Anne

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi