Koti ja sisustus 2.7.2012

Vielä ennätät loma-asuntomessuille – Poimi Terassi-lehden ulkotilatärpit!

Teksti: Anna.fi

Parhaillaan meneillään olevat loma-asuntomessut Lappeenrannassa esittelevät nykyaikaisen vaihtoehdon loma-asumiselle, joka on tiivistä ja mahdollisimman huoletonta – pihat ovat helppohoitoisia ja palvelut lähellä. Mutta olipa oma kesäpaikka minkälainen tahansa, löytyy messuilta tänäkin vuonna aina 8.7. saakka paljon kivoja ideoita, joita voi myöhemmin soveltaa omalle pihalleen sopivaksi.


Villa Adele

Terassi-lehti listasi loma-asuntomessujen kolme kiinnostavaa kohdetta.

1. Villa Adele

K-raudan kohde, Villa Adele, sijaitsee rinteessä; rinneratkaisu tuo pihaan paitsi haastetta myös mielenkiintoa. Terasseja löytyy tästä kohteesta useampi. Sään armoille jäävät terassit on rakennettu harmaasta M2-Terratek-komposiittilaudasta, joten niitä ei tarvitse huoltaa kuten puuterasseja.

Tässä kohteessa pore-allas on sijoitettu talon ja muurin suojaan niin, että siellä voi oleskella rauhassa naapureiden katseilta! Pihalta löytyy ilahduttavan paljon kasvillisuutta. Vaikka piha on pieni, löytyy sieltä yllättävän paljon eri toimintoja ja materiaaleja.

2. Villa Graniitti

Tämän kohteen pihan rakentamiseen on käytetty pääosin suomalaista graniittia eri muodoissaan, kuten noppakiveä, suuria porraskiviä ja luonnonkiveä; hioutuneita jääkauden siirtokappaleita. Istutusalueet on pengerretty suurilla, näyttävillä graniiteilla ja alapihalta noustaan jykeviä kivirappusia ylös oleskelupihalle.

Ruokailuryhmän alla on mustaa liuskekiveä, jolla on haettu pehmeyttä ja nostalgiaa kokonaisuuteen. Villa Graniitin omistajapariskunta on uurastuksen jälkeen tyytyväinen uuden loma-asuntonsa pihapiiriin ja toteaa että ”Suomalainen kivi sopii suomalaiseen pihaan!”

3. Kiurunlehto

Kiurunlehto on paritalo, jonka terassit on rajattu korkealla, umpinaisella seinäkkeellä. Molempien asuntojen takapihalle mahtuu suurehko terassi ja poreallas. Terassit on rakennettu Lunawoodin lämpöpuusta, joka sopii kauniisti talon ulkoverhoukseen.

Terassien lisäksi pihalle jää kapea nurmikkokaistale, mutta istutuksia pihalta löytyy vain niukasti. Nämä pihat sopivat varmasti hyvin aktiiviselle lomailijalle, joka viihtyy kylpylässä, golfaa ja vaikkapa vesihiihtää Saimaan selällä.

Lisää kohteita, sekä lisäkuvia näistä kohteista, löytyy 13.7. ilmestyvästä Terassi-lehdestä.

Teksti ja kuvat: Terassi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi