Koti ja sisustus 1.2.2013

Hyvinkään asuntomessujen messuinfo

Teksti: Anna.fi

Asuntomessut pidetään vuonna 2013 Hyvinkään Metsäkaltevassa 12.7.-11.8.

Asuntomessut Hyvinkäällä

Vireä Hyvinkää on 46 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Uudellamaalla reilun puolen tunnin päässä Helsingistä. 3,5 kilometriä Hyvinkään ydinkeskustasta etelään sijaitsee Metsäkaltevan asuma-alue, jolle on suunniteltu monipuoliset ulkoilu- ja vapaa-ajanvietto-mahdollisuudet.

Metsäkaltevan asuntomessualueen tavoitteita ovat asukaslähtöisyys ja ympäristövastuullisuus. Suurin osa messualueen tonteista rajoittuu joltain osin ympäröiviin puistoihin ja näin pihoilla on mahdollisuus myös yksityiseen, suojattuun oleskeluun. Lounaisrinteen tonteilta avautuu vehreä panoraama alas Vantaanjokilaaksoon. Suunnittelun lähtökohtana on ollut sopivan väljästi sijoitetut tontit ja salliva kaava. Myös erityinen panostus puistoihin ja luonnonmukaiseen hulevesien käsittelyyn näkyy vahvasti alueen toteutuksessa. Puistojen ehdoton kruunu on japanilainen kivipuutarha.

Messualueelle haluttiin toteutettavaksi mahdollisimman monipuolisesti suomalaista pientalotuotantoa esitteleviä kohteita. Jo kaavassa annettiin mahdollisuus sekä yksi- että kaksikerroksisuuteen ja eri materiaaleista tehtyihin toteutuksiin. Energiankulutuksen minimointi ja ympäristövastuulliset toteutusratkaisut näkyvät rakennusten lämmitysjärjestelmien valinnoissa.

Messualueen pienin koti on asuinpinnaltaan alle 100 m2 ja suurin osa taloista sijoittuu 120 ja 150 asuinneliön kokoluokkaan. Tilaa ja väljyyttä löytyy muutamasta 200 m2:n talosta ja lippulaiva kokonsa puolesta on yli 250 m2:n koti.

Pääsylippujen hinnat

  • Aikuiset  19 €
  • Lapset (7–15 v.) 10 €
  • Opiskelijat, eläkeläiset, invalidit ja varusmiehet 15 €
  • Perhelippu (2 aikuista ja 7–15 v. lapset) 38 €
  • Ryhmälippu (Ryhmän koko vähintään 15 henkilöä, samanaikainen sisääntulo. Ennakkoilmoittautuminen verkossa.) 16 € / hlö      
  • Isäntäkortti (vapaa sisäänpääsy koko messujen ajan) 49 €
  • Kahden päivän lippu 34 € 

Lue lisää: Asuntomessut Hyvinkäällä

Kuva: Talo Kalteva

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi