Koti ja sisustus 26.2.2010

Maalaamalla uudistat huonekalut ja pinnat

Teksti: Anna.fi

Maalaaminen on yksi helpoimmista tavoista uudistaa seinäpintoja ja kalusteita. Deko vastaa lukijoiden kysymyksiin.

Tikkurilan Lumi-maalisarja

Tikkurilan Lumisisustusmaalisarjassa on pelkkiä valkoisen sävyjä.

Miten valitaan seinämaaliin sopiva valkoisen sävy ?

Valkoisen maalin valitseminen on haastavaa, koska siitä on saatavilla paljon eri sävyjä. Perusvalkoisena pidetään maalarinvalkoista. Kun valitaan sopivaa sävyä, pitää ottaa huomioon huoneen valaistus ja luonnonvalo. Huoneeseen lankeava päivänvalo muuttaa kaikkia värejä, koska ulkoa tuleva valo on hieman sinistä. Sinivoittoinen valo kylmentää valkoista, siksi siniseen ja harmaaseen sävytetyt valkoiset saattavat näyttää kalseilta pohjoisen ja idän puoleisissa huoneissa. Valo ja varjo luovat vaihteluita kaikkiin väripintoihin, värimallia kannattaakin tarkastella sekä valoisalla että varjoisalla seinällä. Myös maalin kiiltoaste ja huoneen sisustuksessa käytetyt muut värit vaikuttavat lopputulokseen.

Missä voi teettää omia sabloneja?

Omasta kuviosta teetettyjä sabloneja voi tilata teippauksia tekeviltä painofirmoilta. Tuotteita valmistaa ainakin helsinkiläinen painotalo RV-Grafituote, josta saa tilattua kertakäyttöisiä tarrasabloneja sekä seinätarroja, niin yksittäin kuin suurempiakin määriä. Hinnat vaihtelevat koon ja määrän mukaan. Lisätietoja Rv-grafituote.com.

Sablonimaalaus

Sablonimaalaus on vaihtoetho tapetille ja seinätarroille.

Voiko keittiön kaapeissa ja huonekaluissa käytettävää melamiini- tai mdf-pintaa maalata?

Melamiini- ja mdf-pintoja voi maalata seuraavilla ohjeilla. Puhdista kalusteet huolellisesti ohjeiden mukaan maalipesulla. Hio pinnat kevyesti, ja käsittele ne sen jälkeen tartuntapohjamaalilla. Maalaa pintamaalaukseen sopivilla maaleilla, kuten Tikkurilan Empire- ja Miranol-tai kalustemaalilla. Ota huomioon, että aivan alkuperäistä vastaavaa sileää maalipintaa saa ainoastaan tehdasmaalaamoissa.

Maalaaminen

Lähes kaikki huonekalut ja pinnat voi uudistaa maalaamalla.

Teksti: Jenni Juurinen ja Anne Ala-Jokimäki
Kuvat: Tikkurila ja Sadolin
Deko 3/10

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi