Koti ja sisustus 2.2.2010

Minimalistinen ullakkokoti

Teksti: Anna.fi

Suunnittelijat Ulla Koskinen, Aleksi Perälä ja Piia Kalliomäki toteuttivat asiakkaalleen sisustuksen ullakkoasuntoon Helsingissä. Lontoossa pitkään asunut ja työskennellyt nuori suomalainen pankkiiri antoi suunnittelijoille vapaat kädet uuden kotimaassa sijaitsevan kodin suunnittelun suhteen.

Olohuone

Valo siivilöityy kauniisti olohuoneen kaarevista ikkunoista. Olohuoneessa on pehmeän kutsuva tunnelma. Lattiaa peittää Woodnotesin lämpimänharmaa Aapa-matto. Matalarunkoinen Band-sohva ja kätevä D-pöytä ovat Adean. Sohvatyynyt Interior Partnersista, torkkuhuopa asukkaan oma. Valkoinen AJ-valaisin Targetti Poulsen Finlandilta.

Takka

Edelliseltä asukkaalta jäänyt vanha mankeli sai jäädä sijoilleen. Takka oli jo valmiiksi tyyliin sopiva.

Ruokaryhmä

Ruokailuryhmä koostuu Moooin Container-pöydästä ja käytettyinä ostetuista Eamesin Vitralle suunnittelemista toimistotuoleista.

Makuuhuone

Woodnotesin sänkykonsepti kattaa päädyn, sängynkehikon ja pellavaiset vuodevaatteet. Myös matto on saman valmistajan malli Coast. Yöpöytä Ikean Bestå, valaisin Harri Koskisen Muutolle suunnittelema Cosy.

Käynti makuuhuoneeseen

Vanha lipasto on ainoa asukkaan mukana kulkenut kaluste, se antaa oman lämpimän säväyksensä moderniin sisustukseen. Tekninen Foscarinin Baque on yksi asunnon mielenkiintoisista valaisimista. Se hankittiin Boknäsilta. Vitran Asterisk-seinäkello on Aerosta, valkoinen laskutasona toimiva jakkara Artekista.

Lasiaarteet

Valkoisen kaapiston päällä asukkaan lasiaarteet, kuten Aalto-maljakko ja valokuvateos, joka teetettiin asukkaan Lontoon kodin ikkunasta avautuneesta näkymästä.

Teksti: Piia Kalliomäki
Kuvat: Sameli Rantanen

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi