Koti ja sisustus 2.2.2010

Nykydesignia ja nostalgiaa 1960-luvun talossa

Teksti: Anna.fi

Tanskalaista designyritystä luotsaavan Peter Elmegaardin valoisa rantahuvila on täynnä linjakasta designia ja kauniita vintagelöytöjä.

Tasakattoinen talo keskellä luontoa

Peter Elmegaard ihastui ensisilmäykseltä tasakattoiseen taloon keskellä luontoa. Remontin yhteydessä julkisivu sävytettiin harmaaksi.

Olohuone

Olohuoneeseen tulvii valoa kahdelta suunnalta lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista. B&B Italian sohvat voi järjestellä myös kulmasohvaksi tai neljä metriä pitkäksi yhtenäiseksi sohvaksi. Sohvia myy Funktio. Vaalea tammipöytä on ainut taloon jäänyt muisto edellisistä asukkaista. Kirjat on järjestetty ruotsalaisille String-hyllyille, joita myy Artek. Kirjahyllyn edessä on italialaisen Edran puupaloista koottu tuoli. Metallivalaisimet ovat Artemiden Tolomeoja, musta ja valkoinen pallomainen valaisin ovat Moooin valmistamia.

Takka

Talon isännän mielestä lisälämpöä tarjoava takka on talon parasta antia. Se on maalattu valkoiseksi talon muiden tiilipintojen tavoin.

Lukunurkkaus

Lukunurkkauksessa on peräti kaksi Eamesin tuolia. Peter osti legendaarisen lepotuolin raheineen täyttäessään 40 vuotta. Vieressä houkuttelee Eamesin keinutuoli.

Kynttilänjalka ja ruokaryhmä

Valurautainen Heima-kynttelikkö on Normann Copenhagenin mallistoa. Rantahuvilaan sopivaa pöytää ympäröivät kanadalaissuunnittelijan tuolit ostettiin huutokaupasta. Pyöreitä Moooin kattovalaisimia myyvät Artek ja Skanno.

Keittiö

Keittiön alkuperäiset tammikaapit on maalattu mustiksi. Sininen laatoitus on alkuperäisessä kuosissaan, vain tamminen työtaso on uusi. Kahdesta alumiinivalaisimesta on poistettu maali. Uuninkestävä Familia Warm -sarjan vuoka on Ole Jensenin suunnittelema. Se sisältää Peterin valmistamaa purjopekonipiirasta.

Makuuhuone

Makuuhuoneen kolmiulotteinen, mustavalkoinen tapetti leikkii illuusioilla. Steam-valaisimet ovat tanskalaisen Holmegaardin mallistoa. Purppuranvärinen päiväpeite rikkoo mustavalkoisen monotonisuutta. Sivupöydällä vanha Ericophone yrittää kommunikoida kirpputorilta ostetun afrikkalaisfiguurin kanssa.

Paperipainoja

Vuosien aikana edullisesti kirpputoreilta ostetut värikkäät lasipallot ovat vanhoja, keräilijöiden arvostamia ranskalaisia paperipainoja.

Ristinolla-peli ja keramiikkavaaseja

Peter löysi ristinolla-pelin kivinappulat rannalta. Joululahjaksi saadut keramiikkavaasit ovat peräisin kööpenhaminalaisesta Designer Zoosta, missä myydään nuorten suunnittelijoiden tuotteita.

Teksti: Karin Graabaek
Toimittanut: Suvi Ruotsi
Kuvausjärjestelyt: Pernille Ves
Kuvat:
Birgitta Wolfgand Drejer

Deko 2/10

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi