Koti ja sisustus 31.8.2010

Retrosisustus – Koti 50-luvun tyyliin

Teksti: Anna.fi

Viimeistele 50-luvun tyyli yksityiskohdilla ja ajan tyyliin sopivalla keittiöllä. Deko vastaa lukijoiden kysymyksiin retrotyylistä.

Kvänumin Retro-keittio

Kvänumin Retro-keittiöön voi valita aitoja 50-luvun värisävyn, Creanno.

Remontoimme 50-luvun taloa ja haluaisimme ajan tyyliin sopivan keittiön. Mistä sellaisen voisi löytää?

Iskulla on uusi Linja-keittiömalli, joka on suunniteltu funktionalismin periaatteiden mukaisesti, mutta sopii oivallisesti myös 50-luvun tyyliin. Keittiössä on tyylille ominaisia yksityiskohtia, kuten puiset pitkät vetimet ja maustelokerikko. Myös Kvänumin Retro-keittiössä on aitoa 50-luvun tunnelmaa, joka syntyy puu- ja lankavetimistä, maustelokerikosta ja vinokaapeista. Kvänumia myy Creanno.

Keittiön voi teetättää myös puusepällä, jolloin saa varmasti haluamansa tyylisen ja tilan mittojen mukaan tehdyn keittiön. Ammattitaitoisia puuseppiä löytää Metsäkylän Navetan Osaaja-rekisteristä ja surffaamalla erilaisten yhdistysten ja yritysten sivuilla. Domus Classicalta voi tilata myös täyspuisen 50-luvun tyylisen keittiön, joka tehdään puusepäntyönä.

Linja-keittiö

Linja-keittiön yksityiskohdat ovat kauniita ja tarkoituksenmukaisia, kuten aikakauden ideologiaan kuuluu, Isku.

Mistä saa 50-luvun tyyliin sopivia ovenkahvoja, pistorasioita ja valokatkaisimia?

Aitoja 50-luvun sähkötarvikkeita myyvät mm. Porvoon Wanha Rautakauppa ja Rakennusapteekki Billnäsissä. Vanhat valokatkaisimet eivät ole CE-hyväksyttyjä, ja vain ammattilaiset saavat asentaa niitä vanhojen valokatkaisimien tilalle. Uusittuihin johdotuksiin ne eivät sovellu. Oheiset liikkeet myyvät myös uusia sähkötarvikkeita, jotka on valmistettu vanhan mallin mukaan mutta täyttävät nykyiset standardit.

Helakaupalla on hyvä valikoima 50-luvun tyylisiä ovenkahvoja ja heloja. Valikoimasta löytyy 50-luvun mitoituksella olevia lankavetimiä keittiönkaappeihin ja aikakaudelle tyypillisiä pukinsarvi-ovenkahvoja. Perinnemestari.fi-sivustolta löytyy lisää liikkeitä, jotka myyvät vanhoja tai vanhan tyylisiä heloja ja muita rakennustuotteita.

 Vanhoja pistorasioita

Vanhat pyöreänmalliset pistorasiat ja kytkimet viimeistelevät 50-luvun tyylin, hinta 8-21/kpl e, Porvoon Wanha Rautakauppa.

Teksti: Katri Keihäri ja Jenni Juurinen
Kuvat: Valmistajat

Deko 9/10

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi