Koti ja sisustus 2.2.2010

Sisustajan Miami

Teksti: Anna.fi

Miami on ollut amerikkalaisten lomaparatiisi jo vuosikymmenien ajan. Designtietoiselle matkaajalla on Design Dictrictissä ja South Beachillä eli Sobessa tarjolla monipuolisia shoppausmahdollisuuksia.

Miami Beach

Design District

Design District sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Miamin South Beachiltä. Sen Art Deco -tyyliset matalat rakennukset tekevät alueesta sympaattisen. Alueen kasvavasta suosiosta kertovat myös huippuravintoloitsijat, jotka ovat avanneet alueella uusia ravintoloita. Designalan ammattilaisten suosittu lounaspaikka on Michael Schwartzkin avaama Michael´s Genuine Food & Drink -ravintola.

Ravintola Michael´s Genuine Food & Drink

Alueelta voit myös bongata Design Districtin omistajan ja perustajan Greg Robbinsin, jonka toimistorakennus on näköetäisyydellä. Myös Miamin kuuluisin sisustusliike Luminaire, joka aikoinaan esitteli modernin, eurooppalaisen muotoilun amerikkalaisille, on perustanut kaksi liikettä Design Districtiin. Luminaire Lab sisältää uusimpia kokeiluja ja löytöjä, ja alkuperäinen showroom sijaitsee edelleen Coral Gablesissa.

Remontti- ja rakennusbudjetit ovat alueella huikeita. Holly Huntin Showroomista kerrotaan, että heidän kanssaan yhteistyötä tekevät sisustussuunnittelijat ottavat harvoin vastaan työtarjousta, jonka budjetti on alle 500 000 dollaria (noin 360 000 euroa). Ylärajaa budjeteissa ei ole lainkaan. Tämä selittää osittain sen, miksi Holly Huntin tapaisissa liikkeissä ei huonekalujen hinnat ole esillä. Tapa johtuu pääosin siitä, että aikoinaan Design Districtissä asioivat ainoastaan sisustussuunnittelijat, joilla oli erikoissopimukset huonekalutoimittajien kanssa. Nykyään käytäntö on muuttunut, ja kaikki liikkeet ja showroomit ovat avoimia kaikille.

Sisustusliike Holly Hunt

Sisustusliikkeiden lisäksi alueelta löytyy lukuisia vaateliikkeitä ja lisää tulee koko ajan. Uusista tulokkaista mainittakoon Marni ja Christian Louboutin sekä Yohji Yamamoton ja Adidaksen yhteistyössä syntynyt Y-3. Myös Bottega Venetan taiteellisella johtajalla Tomas Maierilla on omaa nimeään kantava liike, josta löytyy vaatteiden lisäksi mm. taidetta, koruja, kirjoja ja tuoksuja. Tomas Maierin liike onkin yksi Design Districtin ”pakko nähdä” -kohteista.

Mielenkiintoisimmat galleriat ja taiteilijoiden työhuoneet löytyvät aivan Design Districtin naapurista Wynwoodin alueelta. Joka toisena lauantaina liikkeet ja galleriat ovat auki kello 19-22. Silloin niissä järjestetään performansseja, konsertteja ja näyttelyn avajaisia. Netistä saa tarkempaa tietoa mitä kyseisinä iltoina on tarjolla esimerkiksi AE Districtissä, alueen viileimmässä kauppa- ja galleriatilassa.

Galleria ja sisustusliike AE District. Kuvassa perustaja Max Pierre.

South Beach eli Sobe

Monelle Miami on yhtä kuin South Beach, vaikka tämä pieni saari on vain murto-osa koko kaupungista. South Beachillä eli Sobella sijaitsee kuuluisa Ocean Drive Art Deco hotelleineen. Lähellä Ocean Driveä on kävelykatu Lincoln Road, jonne kannatta suunnata aamiaiselle ja siitä suoraan ostoksille.

Yksi rennoista aamiaiskahviloista on Books & Books, josta voi aamiaisen lisäksi ostaa päivän lehdet. Pieni nettikahvila The Van Dyke Store on myös paikallisten suosiossa. Lincoln Roadilla sijaitsee Jonathan Adlerin sisustusliike ja Anthropologie, joka myy myös vaatteita ja asusteita. Amerikkalaiseksi erittäin skandinaavinen Potterybarn sijaitsee saman kadun varrella. Books & Booksin kirjakaupan ja kahvilan yhteydessä on Design Within Reach, joka myy lähinnä amerikkalaisia ja eurooppalaisia klassikoita.

Jonathan Adlerin sisustusliike

Miamin rentoa ilmapiiriä heijastaa myös Lincoln Roadin Base. Basen mantrana on jatkuva muutos, joka näkyy eri taide- ja musiikkitapahtumien muodossa. Täältä löydät nimekkäiden suunnittelijoiden, kuten Vivienne Westwoodin lisäksi nousevien tähtien yksilöllisiä luomuksia. Tarjolla on designtuotteita, mutta myös tuunattuja huonekaluja, tuoksuja, kirjoja ja musiikki. Joka toinen sunnuntai koko Lincoln Road muuttuu suureksi antiikki- ja kirpputoriksi.

Lounaalle Sobella kannattaa suunnata Joe Allenille, jonka askeettinen sisustus on omassa karuudessaan vaikuttava. Ruokalistalta löytyy myös se tärkein eli perinteinen hampurilainen. Ravintolan baari on alkuiltaisin myös suosittu kohtauspaikka. Joe Allenilta on helppo jatkaa sillanomaista Venetian Causewaytä pitkin Hotelli Standardiin. Hotellin sisustus on viihtyisä yhdistelmä Key Westiä, Art Decoa ja skandinaavista tyyliä. Ja löytyypä hotellista jotain suomalaistakin: kerrossiivoojilla on yllään Marimekon Unikko-esiliinat.

TOP 6 hotellit

Turismi on Miamin suurin tulonlähde, mikä selittää toinen toistaan hulppeammat ja sisustuksellisesti ylelliset hotellit. Tutustumisen arvoisia designhotelleja ovat mm. Hotel Mondrian, Hotel Standard, Hotel Setai sekä Hotel Viceroy, jonka kylpylän on suunnitellut Philippe Starck. Hotelli Fontainebleu, jossa mm. Frank Sinatra konsertoi 50- ja 60-luvulla, on saanut uuden ilmeen, samoin kuin nostalginen hotelli The Raleigh.

Hotel Mondrian

Teksti: Mila Pentti
Kuvat: Nina Merikallio
Deko 2/10

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi