Koti ja sisustus 1.10.2010

Valkoinen kivitalo – Unelmista tuli totta

Teksti: Anna.fi

Uusioperhe rakensi valkoisen kivitalon, joka täyttää kaikki viisihenkisen perheen unelmat. 160-neliöisessä kuutiotalossa ei ole yhtään hukkaneliötä, mutta sitäkin enemmän valoa.

Valkoinen kivitalo

Talossa on symmetrinen ja tyylikäs laatikkomuoto ja paljon ikkunapinta-alaa. Tyylikkäät Adessin purjekatokset antavat aurinkosuojaa pihalla ja terassilla.

Olohuone

Olohuoneen isolle seinälle sijoittuu tv ja viihdekeskus. Rakennusvaiheessa seinään tehtiin kolot Amphionin kaiuttimille. Suuri kaksiosainen maalaus on Jaan Elkenin. Isoihin ikkunoihin hankittiin lamellit auringonsuojaksi ja näköesteeksi. Sohvatyynyjen graafiset kuosit ja Tikaun tasaraidalliset villamatot tuovat rytmiä vaaleaan tilaan.

Keittiö

Keittiöön rakennettiin tyylikäs saareke. Keittiön kalusteet ovat Puustellin ja kodinkoneet ovat Askosta. Työtasot ovat Avonite-materiaalia, jota käytetään pääasiassa julkisisustamisessa. Sen toimitti Eura Productions.

Ruokapöytä

Ruokapöytä Boconsept, suoralinjaiset ja helppohoitoiset Lizz-tuolit Kartell, valaisimet Philips ja astiat Ittala.

Takka

Korkeassa olohuoneessa takan eteen on sisustettu tunnelmallinen tila. Avarten pyörivä Karuselli-tuoli ja Boknäsistä hankittu Foscarinin Twiggy-lattiavalaisin sopivat tähän tilaan hyvin. Hiertopinnoitettu takka on Tulikiven malli.

Makuuhuone

Pukeutumistilat sijoitettin vanhempien sängyn päätyseinän taakse. Unessin moottoroitu sänky on räätälöity asukkaiden toiveiden mukaan. Vuodevaatteet Lexington, päiväpeite Tikau, raidalliset tyynyt Eurokangas ja puuteokset Markku Susimäki.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneen kalusteet ovat Laattapisteen Dansanin valikoimasta.

Lastenhuone

Poikien huoneisiin hankittiin Muuramen kestävät Jolla-lastensängyt ja säilytyskalusteet. Tekstiilit on Lexingtonin.

Teksti: Piia Kalliomäki
Kuvat: Seppo Saarentola
Deko 10/10

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi