sopivasti ihana

5 keinoa päästä eroon juhlaväsymyksestä

Teksti: Riikka Väänänen
Juhlien jälkeen saakin vähän väsyttää, mutta eihän sen tarvitse näkyä, eihän?

Uudenvuoden juhlat tulossa ja tapanintanssit takana. Näillä 5 kikalla selviät juhlista kuin juhlista ilman merkkiäkään juhlaväsymyksestä tai pöhötyksestä. Tai ainakin hyvin vähillä sellaisilla.

Juhlien jälkeen on lupa pötkötellä vaikka koko päivä, mutta näillä kikoilla myös juhlaputken jälkeinen huominen peilikuva on hivenen virkeämpi.

Paras kikka päästä eroon juhlaväsymyksestä: Nauti pekonia, B-vitamiinia ja kolajuomaa

Aloita uudenvuodenlupausten toteuttaminen vasta huomenna. Vielä uuden vuoden ensimmäisenä päivänä kannattaa lautanen täyttää ruoilla, joissa on runsaasti B-vitamiinia. Se nimittäin nopeuttavat toipumista. Paista pari pekoniviipaletta ja vispaa itsellesi herkullinen munakokkeli. Tai jos ruoka ei mene alas, popsauta B-vitamiinia sisältävä porepilleri vesilasiin ja kulauta alas.

Jos ruoka ei maistu, juo edes lasillinen B-vitamiinijuomaa. Se auttaa, usko pois.

Vaikka vesi on vanhin lääkkehistä, tänään kannattaa korkata kolajuoma. Vanhassa kunnon cokiksessa on piristäviä aineita, kuten kofeiinia, joka auttaa päänsärkyyn.

Eräs ystäväni käyttää ”dagen efter” -juomana muumilimsaa, mutta kolajuoma päihittää jopa sen tehokkuudessa, sillä saat siitä sokerin lisäksi myös kipeästi kaipaamaasi kofeiinia.

4 keinoa päästä eroon juhlaväsymyksen merkeistä:

1. Ota kylmä suihku

Tätä voi jo kutsua pieneksi itkuksi ilon jälkeen: pulahda avantoon tai edes kylmään suihkuun. Kylmä vesi laittaa veren kiertämään ja palauttaa värin ihollesi. Ja laskee turvotusta.

2. Eteerinen öljy on helppo keino päästä eroon pöhötyksestä

Kuten jo joulupöhötyksestä eroon pääsyssä vinkkasinkin: eteerisillä öljyillä poistuu pahin turvotus. Etenkin jos hierot ihollesi greippiä, rosmariinia tai timjamia sisältävää öljysekoitusta.

3. Nauti ihonhoito jääkaappikylmänä

Laita jo tänään silmänympärysgeeli jääkaappiin odottamaan vuoden ensimmäistä aamua. Parhaissa turvotuksen poistajissa on metallinen aplikaattori, joka tuntuu mukavan viileältä iholla ja hieroo turvotusta pois samalla, kun levittää ihoa silottavaa ja nestekiertoa tehostavaa silmänympärysgeeliä silmänalusillesi.

Laita silmänympärysgeeli tai -seerumi jääkaappiin viilenemään ennen juhlia. Kiität itseäsi seuraavana aamuna.

Kaiva viimeistään nyt se lappunaamio esiin – voisit sujauttaa senkin jääkaappiin nätisti siihen silmänympärysgeelin viereen. Sen kosteuttavat aineet silottavat kehon kuivumisesta johtuvat pikku juonteet, ja viileys saa ilmeen näyttämään välittömästi vähän virkeämmältä.

Laita lappunaamio viilenemään jääkaappiin juhlia edeltävänä iltana. Se toimii kuin pään kastaminen jääpalakulhoon eli virkistää ja piristää ihon väriä.

4. Avaa silmät

Vaikka aiot käyttää päivän vain pötköttelyyn, etkä tavata ketään, taivuta edes ripset. Kaartuneet ripset piilottavat taakseen turvonneet luomet. Vilkaiset kuitenkin peiliin kerran tai pari päivän aikana ja usko pois, virkeän näköinen naama virkistää oloakin.

Hyvää uutta vuotta ja upeaa uutta vuosikymmentä!

 

Jos sinun on pakko esiintyä ihmisten ilmoilla myös 1.1.2020, lue myös nämä:

Näin onnistut poskien punauksessa

Parhaat kirkkaanpunaiset huulipunat

Näin käytät valokynää oikein

 

Lue myös

X