Sopivasti ihana

5 tapaa estää hiusten sähköistyminen

Teksti:
Riikka Väänänen

Kosteus on avainsana sähköisyyden estämisessä.

Joka talvinen sädekehä pään päällä? Hiukset ritisevät sähköä, kun kieputat kaulahuivia pois? Tässä 5 tapaa estää hiusten sähköistyminen talvipakkasilla.

Kosteuta hiuksia tuuheuttamisen sijaan

Mitä kosteampi tukka on, sitä vähemmän se sähköistyy, vaikka pakkaset paukkuisivat kuinka. Estä sähköistyminen vaihtamalla tuuheuttavat hoito- ja muotoilutuotteet kosteuttaviin. Tuuheuttavien tuotteiden tuuheuttava vaikutus perustuu useimmiten hiusten sähkövarauksiin eli ne pörhistävät hiuksia ”sähkön avulla” ja siksi tukka lähtee lentoon kuivassa säässä. Äläkä huoli, hennoille hiuksille tarkoitettu kosteuttava hoitoaine ei litistä tukkaa. Jos kuitenkin haluat ehdottomasti pöyheämmän tukan, käytä tuuheuttavien suihkeiden ja muotovaahtojen sijaan tyvivaahtoa.

Four Reason Nature Moisture Shampoo ja Conditioner kosteuttavat hiuksia tekemättä hiuksista raskaita tai rasvaisia, 250 ml 16,90 e/kpl.

Jätettävä hoitoaine ja hiusöljy estävät sähköistymistä

Molemmat lukitsevat kosteuden hiuksiin ja hillitsevät hiusten leijailua. Levitä hoitoainetta tai hiusöljyä vain pituuksiin ja latvoihin, jotta vältyt lehmän lipaisemalta hiustyyliltä. Eihän ne hiukset tyvestä sähköisty. Kevyttä jätettävää suihketta kannattaa kantaa mukana käsilaukussa ja suihkuttaa sitä tukkaan silloin kun huomaat hiusten alkavan sähköistymään. Myös kiiltosuihkeet hillitsevät leijailevia hiuksia.

Joicon Blonde Life Brilliant Glow Brightening Oil vaaleiden hiusten hiusöljy kosteuttaa, kiillottaa ja silottaa hiuksia, 100 ml 29,90 e.

Taltuta sähköisyys vaatevalinnoilla

Synteettisillä materiaaleilla on tapana sähköistää hiuksia. Luonnonmateriaalit, kuten 100% villa, pellava, silkki tai puuvilla eivät sähköistä hiuksia.

Älä ylisuorista tukkaa sähköiseksi

Huonon tai jo työuransa päähän tulleen suoristusraudan tunnistat siitä, että joudut suoristamaan samaa suortuvaa kerta toisensa jälkeen. Mitä useampi veto, sitä sähköisempi tukka. Sen lisäksi se kuluttaa tukkaa ja ajanmittaan tekee siitä kuivan ja hauraan. Etenkin, jos et käytä alla lämpösuojia.

GHD Platinum+ -älymuotoilurauta varmistaa, että lämpö on aina sopiva hiuksillesi ja suoristaa hiukset kertavedolla. 259 e.

Taltuta sähköisyys harjaamalla hiuksiin hiuslakkaa

Estä hiusten sähköistymistä suihkuttamalla luonnonharjaksiseen tai antistaattiseen hiusharjaan (ei sähköistävään) hiuskiinnettä ja harjaa sillä irtokarvat muiden hiusten joukkoon. Käytä hienojakoista ja kuivaa hiuslakkaa, jotta tukasta ei tule koppuraista.

Moroccanoil Luminous Hairspray Strong -hiuskiinne on sopivan hienojakoinen ja tahmaamaton hiuslakka sähköisen hiusten kurinpalautukseen. Ja se tuoksuu taivaalliselta, 330 ml 27 e.

Lue myös:

Näin peset hiukset oikein

Kuinka piilotat harmaat kätevästi

X