Sopivasti ihana

7 x luonnollisesti kaunis kesä

Teksti:
Riikka Väänänen

Luonnollisesti ihanaa tulevaa kesää!

Näin kesän korvalla luonnon herätessä herää myös ekotunto ja tekee mieli vaihtaa rasvat ja putsarit luonnollisempiin ja ekologisempiin. Älä kuitenkaan muuta kaikkea kerralla, sillä jokainen uusi tuote on iholle pikku shokki, ja jos ei muuta, se saattaa kiukutella näppyilemällä. Etene luonnolliseen purkki kerrallaan.

Tässä 7 hyvää, helppoa ja luonnollista kesätuotetta:

Ekopuhdistus

Toisin kuin usein luullaan, luonnonkosmetiikka ei välttämättä ole sen allergiaystävällisempää iholle kuin synteettinen, perinteinen kosmetiikka, mutta kiistämättä kuitenkin aina luontoystävällisempää. Jo pelkästään siksi, että pakkaukset ovat biohajoavia.

Neal’s Yard Remediesin Organic Facial Wipes -puhdistusliinat ovat mahtavat mökki- ja veneputsarit. Et tarvitse vettä, pumpulia tai montaa purkkia. Niillä lähtee vähän sitkeämpikin meikki. Liinat ovat biohajoavia. 11 e.

Luonnollisesti hyvä kuorinta

Luonnonkosmetiikan kuorintojen kuorivat rakeet ovat yleensä suolaa, sokeria, siemeniä tai niiden osia, hedelmän kuorta tai hedelmähappoja. Tai nyt niin kovin trendikästä kahvia. Voit toki hyödyntää aamukahvisi purut, mutta helpommalla ja vähemmällä sotkulla pääset, kun käytät Frank Body Original Coffee Scrub -kahvikuorintaa. Siinä on paahdettuja ja jauhettuja Robusta-kahvipavuja ja kylmäpuristettua manteliöljyä. 12,90 e.

Hyvän yön naamio

Aiemmin luonnonkosmetiikan antamia näkyviä hyötyjä sai odotella viikkotolkulla, mutta ei enää. Sen lisäksi, että pakkaukset ovat kaunistuneet, tuoksut parantuneet, myös tehot ovat kasvaneet. Nykynaamioissa on valinnan varaa aina seeruminaamioista yönaamioihin. Ja suomalaiset brändit ovat kunnostautuneet myös tällä saralla. Esimerkiksi tämä Unna Nordicin Hertta-naamio on yönaamio aikuiselle iholle. Kermamaisen täyteläinen naamio on loistava auringossa vietetyn päivän jälkeen, sillä se aktivoi, kosteuttaa ja ravitsee ihoa. 61 e.

Luonnollisesti loistava seerumi

Seerumi eli tehotiiviste tarkoittaa luonnonkosmetiikassa usein öljyä. Toki myös vesimäisiä seerumeita on tarjolla – aivan kuten perinteisessäkin kosmetiikassa. Se, että seerumi on tai sisältää öljyä, ei tarkoita sitä että se sopisi vain kuivalle iholle. Luonnonkosmetiikassa käytetään paljon eteerisiä öljyjä, joissa on runsaasti nimenomaan epäpuhdasta ihoa tasapainottavia ominaisuuksia. Tällaisia öljyjä ovat esimerkiksi bergamotin tai limetin eteeriset öljyt.

Kotimaisen Flow Cosmeticsin Hyaluron & Probiotics -seerumissa on tehokkaasti ihoa kosteuttavaa (auringon jälkeen aina erittäin tärkeää!) hyaluronihappoa ja ihon mikrobitasapainoa ylläpitäviä probiootteja. Normaali-ihoinen voi pärjätä kesällä pelkällä seerumilla ja aurinkosuojalla. 39,90 e.

Luonnollinen kasvovoide

Luonnonkosmetiikan voiteet eivät sisällä mineraaliöljyjä tai silikoneja, joiden ansiosta voide saattaisi levittyä hieman paremmin tai iho tuntuisi ja näyttäisi välittömästi vähän pehmeämmältä. Sen sijaan voiteissa on runsaasti erilaisia hyvin imeytyviä kasviöljyjä, synteettisestäkin kosmetiikasta tuttua hyaluronihappoa ja esimerkiksi vatsalääkkeissä ja ravintolisissä käytettyjä rauhoittavia ja tasapainottavia prebiootteja. Tehot ammennetaan yleensä luonnon omista rohdoista kuten eteerisistä öljyistä.

Suomalaisen Sulapacin biohajoavaan purkkiin pakattu, hajusteeton Luoto Shea & Arganvoide suojaa, ravitsee ja tasapainottaa kuivaa ja herkkää ihoa. Sitä voi käyttää päästä varpaisiin (myös kuiville ja hapsottaville hiusten latvoille) eli jälleen kerran loistava monitoimituote mökille ja veneeseen. 28 e.

Luonnollinen aurinkovoide

Etenkin näin kesällä, kun iho saa vähän väriä, voit vaihtaa paksun meikkivoiteesi sävytettyyn aurinkovoiteeseen. Yhdestä purkista sekä suoja että meikki. Kätevää! Luonnonkosmetiikkamarkkinoille on tullut paljon uusia, erinomaisia sävytettyjä aurinkosuojia, kuten tämä Alga Maris Face Tinted Sunscreen SPF 30. Kun aurinkosuoja on surffarien kehittämä, tietää sen sekä ottavan huomioon merenelävät että suojaavan ihon tehokkaasti. Ja tämä tuoksuu taivaalliselta, kuten kaikki Alga Marisin tuotteet. 24,90 e.

Psst! Lue ensi viikon Annasta juttu tämän kesän aurinkovoideuutuuksista!

Ja se tuoksu!

Olen jo aiemminkin kertonut, että rakastan yrttisiä tuoksuja. Etenkin kesällä, kun luonto tuoksuu ympärillä, ei halua hautautua synteettiseen tuoksupilveen. Siksi luonnonkosmeettinen tuoksu on ainakin minun kesätuoksuni. Luonnonkosmetiikan tuoksuissa ei ole synteettisiä hajusteita, vaan tuoksut tulevat suoraan luonnosta. Yleensä ne ovat eteeristen öljyjen avulla aikaansaatuja.

Tämä tuoksu saa ihmiset usein sanomaan: ”Täällä tuoksuu Riikka!” eli on tullut suihkittua. Neal’s Yard Remedies Pure Essence Eau de Parfum No1 Frankincense. 69 e.

Valoa kohti! Kesä on ihan kohta täällä!

Poimi alla olevasta linkistä vaikka kesätuliaiset mökille:

Kotimaisen kosmetiikan uudet helmet

 

 

 

X