sopivasti ihana

Mitä detox-kuurista jäi käteen? Detox-kuurin lopputulokset ja palkinto

Teksti: Riikka Väänänen
Tähän olotilaan pyrin, mutta se jäi nyt saavuttamatta.

Olin jo alunperin päättänyt lopettaa detox-kuurin siihen, kun käyttämäni detox-litku eli MethodDrain Detox loppuu. Se loppui eilen. Mitä detox-kuurista jäi käteen?

Virkistikö kuuri?

Tämän kertainen detox-kuuri oli poikkeuksellisen hankala. En nähnyt kertaakaan nälkää, ikävöinyt kahvia tai viiniä, mutta niskajumi teki vajaasta kahdesta viikosta melkoisen tuskallista. Migreeninestolääkkeeni laukaisee myös lihasjännityksiä sekä nukuttaa, ja tauko siitä ei ainakaan parantanut niskajumia. Niskajumin ja stressin vuoksi nukuin erittäin huonosti koko detox-kuurin ajan sillä seurauksella, että tämänkertainen kuuri ei virkistänyt, päinvastoin.

Unettomuus oli koko kuurin pahin vitsaus.

Mitä detoxista jäi käteen? Unettomuus näkyy naamasta

Unettomuus näkyy myös naamasta. Kauneusunet eivät ole myytti vaan fakta. Jotta näyttää hyvälle, pitää nukkua hyvin. Aika yksinkertaista. Ihoni ei siis varsinaisesti kirkastunut kuurin ansiosta. Toisaalta voisin vastaavan unettoman putken jälkeen näyttää vieläkin kulahtaneemmalta, ellen olisi ollut detox-kuurilla.

Mitä detoxista jäi käteen? Litteämpi vatsa

Vatsa sen sijaan on huomattavasti litteämpi. Vaikka olen koko ajan syönyt runsaasti ja kaloreita on varmasti tullut lähes yhtä paljon kuin ilman kuuriakin. Olo on huomattavsti kevyempi ja kroppa selvästi hoikempi, joten vaatteet sujahtavat päälle paljon kivuttomammin kuin ennen kuuria. Turvotuksesta ei ole tietoakaan.

Olen käynyt koko kuurin ajan salilla, menneellä viikolla viisi kertaa, ja uskon treenaamisen vaikuttaneen merkittävästi vatsan litistymiseen. Normaalistihan vajaan kahden viikon saliputken jälkeen treeni tuntuu lähinnä olossa, mutta ei näy vielä peilissä. Treenaaminen tosin oli melko väsähtänyttä. Toki unettomuudella on varmaan isompi vaikutus kuin itse kuurilla.

Detoxin aikana neuvotaankin liikkumaan, mutta kevyesti. Sitä ohjetta minä en (taaskaan) noudattanut.

Mitä detox-kuurista lopulta jäi käteen (tai vyötärölle)?

Mitä tästä detox-kuurista jäi siis tällä kertaa käteen? Vähennän varmasti lihan syöntiä entisestään ja kasvisten määrä lautasella kasvaa. Luultavasti voin myös vähentää migreeniestolääkkeiden syöntiä aiemmasta jokailtaisesta annoksesta ja syödä niitä vain silloin kun päätä särkee päivittäin eli kuukauden pahimpina päivinä, joita näin iän myötä on valitettavasti enemmän kuin aiemmin.

Vyötä voin kiristää ainakin kahden reiän verran ja sen haluaisin jäävän pysyväksi vaikutukseksi, joten ruoka-annokset lautasella saavat pysyvästi pienentyä ainakin 3/4 osaan aiemmasta. Sen ansiosta vältyn varmasti jatkossa myös kiukuttelevalta vatsalta. Annoskoolla kun näyttää olevan suora yhteys vatsakipuihin. ”A second on the lips is a lifetime on the hips” sanonnan lisäksi voin sanoa, että sekunti huulilla ei ole sen kivun arvoista, mitä  liian suuret annokset aiheuttavat.

Palkitsin itseni Niki Newdin kasvohoidolla upeassa St George Caressa.

Palkinto detox-kuurista

Tuskaisen pari viikoisen jälkeen olin päättänyt palkita itseni jotenkin, eikä se palkinto ole ruokaa tai pullo viiniä, vaan rentouttava hoito. Kuten jo aiemmassa postauksessani kerroinkin, käytin detox-kuurin aikana vain luonnonkosmetiikkaa (Pulpe de Vien puhdistusvettä, Niki Newdin seerumia ja voidetta sekä Mádaran kiinteyttävää vartaloöljyä), joten palkintonikin oli luonnonkosmeettinen hoito. Varasin eiliselle Niki Newdin kasvohoidon St George Care -hoitolassa. Jo pelkkä hoitolan seesteinen ilmapiiri ja pelkistetyn tyylikäs sisustus oli itsessään aisteja hellivä kokemus, mutta hoito vasta olikin.

Niki Newdin hoidossa kasvot kuoritaan metsähunajalla. Samaa konstia voisi hyvin hyödyntää myös kotona.

Näiden parinkymmenen kauneustoimittajavuoteni aikana olen ehtinyt kokeilla kymmeniä erilaisia hoitoja, hyviä ja huonoja. Tämä oli ehdottomasti hyvä hoito. Jopa loistava sellainen. Se sopii erityisesti heille, jotka pitävät hoidoista, joissa kaikki tehdään käsin ja jonka jokainen hoitovaihe sisältää hieronnan. Hoidon paras puoli kuitenkin oli se (etenkin tällaiselle päänsärkyihin taipuvaiselle), että tuotteiden tuoksut ovat peräisin raaka-aineista synteettisten tuoksuaineiden sijaan. Niki Newdin raaka-aineet ovat elintarvikelaatuisia ja tuoksumaailma on lähempänä terveellistä keittiötä kuin kosmetiikkaosastoa.

Metsähunajaa, kurkkuvettä, kaurapuuroa, kookoskermaa…Kuulostaa herkulliselta eikö? Sitä se myös oli. Kieltämättä siinä vaiheessa kun kasvoilla tuoksuu kaurapuuro, tilanne lähinnä huvittaa. Olisinhan voinut hieroa sitä naamalleni kotonakin. Mutta kotona en olisi saanut yhtä hyvää hierontaa.

Hieronta oli koko hoidon paras osuus (kuten hieronta lähes aina onkin). Joskus hoidoissa tuntuu, että hoitajalla on liian kiire suorittaa hoito loppuun tai hieronta on lähinnä hivelyä. Tässä hoidossa hieronta oli juuri sopivan napakkaa (hoitaja löysi myös sen kipeimmän kohdan niskastani ja kas, tänään heräsin ilman niskakipua ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon) ja sopivan verkkaista, että tällainen hampaat irvessä suorittavakin pystyi rentoutumaan. Ja kiitos tehokkaasti ravitsevien hoitoaineiden ja erinomaisen hieronnan, pitkästä aikaa unettomien viikkojen jälkeen naamani on ainakin pari päivää peilikuvan kestävä.

Nyt kun saisi vielä nukuttua, niin tämä naamakin näyttäisi paremmalta.

Mitä detoxista jäi käteen? Detoxaanko jatkossa?

Tämä ei jäänyt missään nimessä viimeiseksi detox-kuuriksi. Ei, vaikka se hiukan tuskaista olikin. Jo pelkästään litistynyt vatsa motivoi tekemään sen uudelleen muutaman kuukauden päästä. Jatkossa kuurin ajankohta pitää vain ajoittaa vähän vähemmän stressaavaan ajankohtaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Kohti puhtaampaa kevättä siis!

Lue myös:

Mitäs jos pitäisit tipattoman sijaan detox-kuurin?

5 päivää takana – detoxin ei-toivotut vaikutukset

Lue myös

X