sopivasti ihana

Aina hyvä kulmapäivä – näihin tuotteisiin luotan

Teksti: Riikka Väänänen

Voin käväistä lähikaupassa yöpuku päällä, venyttää hiustenpesua päivillä ja lähteä ravintolaan lähes meikittä, mutta kulmakarvat meikkaan aina.

Äidiltä tyttärelle

Tyttäreni, joka on opiskellut kansainvälistä politiikkaa, tiedustelua ja perehtynyt muun muassa kemiallisiin aseisiin, joka on vegaani ja erittäin ympäristötietoinen maailmanparantaja, sanoi kerran oppineensa äidiltään yhden asian: Nypi kulmat joka päivä, niin säästät lopulta rutosti aikaa ja olet aina huoliteltu. Hyvä että edes sen, mutta toivottavasti jotain muutakin arvokasta. Arvostan suunnattomasti tyttäreni ajatus- ja arvomaailmaa ja sitä, että ensin pelastetaan maailma ja vasta sitten mietitään peilikuvaa. Mutta myös sitä, ettei nämä kaksi sulje toisiaan pois. Miksi sulkisikaan?

Nypi kulmat joka päivä

Kuten tyttäreni, minäkin nypin irtokarvat kulmien alta joka päivä. Aikoinaan Olivia-lehdessä totesin, että jos en nyppisi kulmiani joka päivä, alkaisin hyvin nopeasti muistuttaa pitkäkarvaista mäyräkoiraa (tätä taidettiin aikanaan siteerata Imagessakin) ja se on totta. Tällä karvankasvulla päivittäinen nyppiminen on välttämätöntä, jos haluan näyttää huolitellulta. Kaikessa muussa voin hiukan huijata. Hiukset voin raikastaa kuivasampoolla tai kiinnittää ne poninhännälle. Yöpuku on jopa trendikäs asu (ainakin Japanissa). Rehottavia kulmakarvoja en saa peittoon millään.

Tweezermanin pinsettien hintaan sisältyy elinikäinen teroitustakuu.

Satsaa pinsetteihin

Nypin kulmat säännöllisesti sekä turhamaisuuttani että laiskuuttani. Päivittäiseen kulmien nyppimiseen menee minuutti, mutta sen ansiosta kulmakarvani ovat aina siistit ja pitävät muotonsa. Kuten kaikki muutkin ammattilaiset, arvostan toimivia ja kestäviä työkaluja. Laadukkaat pinsetit ovat meikkipussini tärkein työkalu, ja siksi olen myös valmis maksamaan niistä enemmän. Niiden pitää olla sopivan jäykät ja riittävän terävät, jotta ne tarttuvat myös kaikkein lyhyimpii ja ohuimpiin irtokarvoihin.

Käy muotoiluttamassa kulmat ammattilaisella

Jos vakuutuit kulmien muotoilun tärkeydestä, tee seuraavasti: käy kosmetologilla tai kampaajalla kulmien muotoilussa. Ammattilainen näkee heti, mikä malli pukee kasvojasi parhaiten. Kerta riittää, sillä jos sen jälkeen nypit irtokarvat heti kun niitä ilmaantuu, kulmasi pysyvät muodossaan ja ovat aina ryhdikkäät ja siistit.

Talikan Brow Tintation -suoraväri on helppo ja kestävä kulmaväri, joka sopii erityisesti laiskalle meikkarille.

Suosi suoraväriä

Nyppimisen lisäksi käytän Talikan Brow Tintation -suoraväriä. Se toimii ilman hapetinta ja värjää vain karvat, ei ihoa. Suoraväri harjataan kulmiin aivan kuten kulmageelikin eli harjalla, sen annetaan vaikuttaa 30–60 minuuttia ja se pysyy kulmissa noin viikon – jopa kaksi.

MAC Charcoal Brown -luomiväri on makuuni juuri sopivan tumma ja aavistuksen tuhkainen ruskea.

Meikkaa kulmat luomivärillä

Koska kulmakarvani ovat pitkät, liukkaat ja niiden väleissä on koloja, pelkkä värjäys ei riitä. Sen lisäksi meikkaan kulmani harmaaseen taittavalla ruskealla luomivärillä. Puuterisen kulmavärin tai kulmakynän sijaan käytän luomiväriä, sillä pidän enemmän luomivärin pehmeästä koostumuksesta. Käytän meikkaamiseen viistoa kulmasivellintä. Litteällä ja viistolla on helppo piirtää lisäkarvoja omien kulmien joukkoon ja lopputulos on pehmeän luonnollinen kovan ja meikatun sijaan.

Tämä MACin 208 -sivellin on luottosiveltimeni ja ollut käytössä jo viisi viimeistä vuotta.

Microblading sopii harvakarvaisille

Tummakulmaisena minulle riittää suoraväri ja meikki, mutta jos kulmasi ovat hyvin ohuet, harvat tai vaaleat, kannattaa kokeilla microbladingia. Se perustuu tatuointitekniikkaan, mutta on kestopigmentointia kevyempi ja luonnollisemman näköinen vaihtoehto. Microbladingissa iholle piirretään neulojen avulla ohuita viivoja, jotka näyttävät aidoilta karvoilta. Microblading-kulmat kestävät noin vuoden. Mitä rasvaisempi iho, sitä nopeammin ne kuluvat pois. Valehtelisin, jos väittäisin ettei se satu. Kyllä se sattuu, sillä kulmat piirretään ihoon neuloilla, mutta iho puudutetaan ennen neulaamista, joten kipu on siedettävää. Älä sorru halpaan, sillä nämä kulmat eivät peseydy pois. Yleensä kokeneen tekijän tekevät microblading-kulmat maksavat enemmän kuin aloittelijan. Parhaat kulmat piirtävät yleensä meikkitaiteilijataustan omaavat microblading-tekijät. Ovathan he meikanneet kulmia ammatikseen. Mitä kokeneempi tekijä, sitä parempi lopputulos. Ja lopputulos palkitsee varmasti.

Lue myös:

Upeat kulmat kotikonstein

ja

Näin meikkaat täydelliset kulmakarvat

Lue myös

X