Sopivasti ihana

Ihanaa naistenpäivää! On etuoikeus olla nainen

Teksti:
Riikka Väänänen

Oletko koskaan ajatellut kylpyhuoneessasi voidepurkkien äärellä, että on itse asiassa etuoikeus olla nainen? Niin hölmöä kuin se onkin, mies joutuu edelleen kaivamaan täyteen pakatun pesupussinsa hiukan häpeillen treenikassistaan, ja auta armias, jos hän erehtyisi taputtelemaan silmänympärysvoidetta hikisessä, testosteronia uhkuvassa pukukopissa. Ei sillä, että sillä oikeasti olisi mitään väliä. Meidän maailmamme vaan muuttuu jossain asioissa hitaammin kuin toisissa. Joten ihanaa naistenpäivää, on etuoikeus olla nainen!

Jos nautit siitä, miksi et tekisi niin?

Joskus on vaan ihanaa kiertää kauppoja, availla purkkeja, pukea ylleen mekkoja, kokeilla kenkiä, juoda kuplivaa kattokerroksen baarissa ja kihertää ystävän kanssa. Olla nainen. Ihan luvan kanssa. Se joka sanoo, että nuo edellä mainitut asiat ovat pinnallista ja turhamaista hömpötystä, on väärässä. Jos nautit siitä, miksi et tekisi niin?

Sama pätee kauneudenhoitoon. Jos nautit siitä, miksi et tekisi niin? Sivelemme voidepurkista ihollemme paljon muutakin kuin vain tehoja. Kirjoitin joskus kauan sitten erääseen lehteen, että mitä sitten, jos valtaosa brändin vetovoimasta tulee markkinointikoneiston luomista mielikuvista eikä lääketieteellisistä läpimurroista. Sillä kyllä se vaan niin on, että arkinen makaronilaatikko muuttuu San Pellegrino -vedellä alas huuhdottuna italialaiseksi pastaksi. Aivan samaa voisin väittää arki-illan naamanpesusta: Kun hieron naamaani tuoksuvaa puhdistusvaahtoa ja samettista ruusunaamiota, voin siirtyä mielessäni edes parin minuutin mittaiselle kylpylämatkalle. Pois puunausta kaipaavasta kylppäristäni.

Tämä naamio tuoksuu aidoille ruusuille ja tuntuu sametille.

Vai väitätkö muka, että et ole koskaan haistellut voidepurkkia ja suurinpiirtein toivonut voivasi kylpeä siinä tuoksussa? Tai sutinut poskillesi kimalletta ja kokenut oman pienen tuhkimohetkesi? Ehkä yksi ankea maanantaiaamu on muuttunut astetta paremmaksi hehkuvan punaisella huulipunalla kuorrutettuna?

Lopeta suorittaminen ja ala nauttimaan

Minulla on käytössäni voiteita ja öljyjä, joita hieron itseeni lähes puhtaasti vain niiden tuoksun vuoksi. Taannoisessa Annassa kerroin, että kylppärin kaappini ei päädy yksikään tuote vain koska se on kallis, kultaiseen purkkiin pakattu tai luksusmerkkiä. Näiden 20 vuoden jälkeen olen kuullut niin monta tuotelupausta, että arvostan ennen kaikkea sitä tunnetta, jonka tuote iholle tai hiuksiin jättää, tuoksua (mitä luonnollisempi ja yrttisempi sitä parempi) ja intohimoisena sisustajana myös pakkauksen ulkoasua. Purkin pitää näyttää kauniilta ja istua kylpyhuoneen sisustukseen. Uskon, että kosmetiikka tekee hyvää, ei ihmeitä.

Unohda siis se, että itsesi hoitaminen on velvollisuus. Älä edes yritä oikoa ryppyjä, sivele sen sijaan tuoksuvaa voidetta ihollesi ja karkaa hetkeksi arjesta. Lopeta suorittaminen ja ala nauttimaan. Usko pois, se näkyy pian naamasta.

Ihanaa naistenpäivää!

Lue myös:

Mitä naisen tulee olla? Be a lady they said

X