Sopivasti ihana

Ikä – tuo kummallinen, intohimoja herättävä numeroyhdistelmä

Teksti:
Riikka Väänänen

Mitä sitten, jos silmieni ympärillä on muutama ryppy? Eikö se kerro siitä, että on ainakin tullut naurettua?

Olemme kavereideni kanssa pohtineet lähiaikoina paljon ikää. Lähinnä pariskuntien tai potentiaalisten kumppaneiden ikää. Ja sitä, miksi nuoret miehet jahtaavat vanhempia naisia ja vähän aikuisemmat nuorempia naisia. Ikä – tuo kummallinen, intohimoja herättävä numeroyhdistelmä.

Iällä ei ole minulle merkitystä, jos ihminen kiinnostaa

Minulle miehen iällä ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Jos miehessä on sitä jotain, on aivan sama, onko ikä 28 vai 44. Olin vuosia naimisissa itseäni seitsemän vuotta vanhemman kanssa ja sen jälkeen parisuhteessa 13 vuotta nuoremman kanssa.

Eräs tuttavani seurusteli kuusikymppisen kanssa samaan aikaan, kun minä deittailin 28 vuotiasta. Tokihan saimme hyvät naurut siitä ajatuksesta, että olisimme viettäneet iltaa neljästään. Jo pelkästään siksi, että kaverini miehellä oli minun miestäni vanhempi poika.

Ikä – tuo kummallinen numeroyhdistelmä – Eikö numerot ole vain numeroita?

Mutta mikä noissa numeroissa on? Eikö numerot ole vain numeroita, etenkin jos muuten synkkaa hyvin? Varmasti vuodet tuovat elämänkokemusta ja venyttävät nahkaa, mutta eikö lopulta kuitenkin tärkeintä ole se, mitä siellä korvien välissä liikkuu?

Olen kerran jos toisenkin käynyt Tinderissä keskustelua siitä, että haittaako minua ikäero. Olen vastannut aina, että iällä ei ole minulle merkitystä. Jos keskustelu aiheen ympärillä jatkuu, minun mielenkiintoni lopahtaa aika nopeasti. Niin kovin epäkiinnostava aihe se on. Ja jokainen Tinderiä käyttänyt tietää, että sinne voi määritellä ikähaarukan. Miksi siis olisin määritellyt alarajaksi esimerkiksi 28, jos se olisi minulle ongelma?

Onko jälleen kyseessä se kuuluisa metsästysvietti?

Voin kokemuksesta sanoa, että iältään vanhempi voi helpostikin olla mieleltään nuorempi ja päinvastoin. Olen ulvonut naurusta ja viettänyt ratkiriemukkaita iltoja muun muassa entisen mieheni kanssa. Ja toisaalta, olen ollut myös sellaisten nuorten miesten kanssa, jotka haluavat vain viettää rauhallista kotielämää. Turha lienee edes mainita, että ensimmäinen vaihtoehto sopii tällaiselle sosiaaliselle luonteelleni paremmin.

Olen myös tavannut useitakin hyvässä kunnossa olevia poikamaisia miehiä, joiden ikä alkaa nelosella ja myös ei niin kovakuntoisia miehiä, joiden ikä on lähempänä kolmeakymmentä kuin neljääkymmentä. Ikä kun on edelleen vain tosiaan numeroita.

Mutta tuo nurinkurisuus, jonka jo alussa mainitsin, että nuoret miehet jahtaavat vanhempia naisia ja vähän aikuisemmat nuorempia naisia, jaksaa aina vain hämmentää. Naisten kohdalla ymmärrän biologisen kellon kilkatuksen. Se ajaa useita nuorehkoja naisia suin päin suhteisiin. Mutta kun miehillä sen ei periaatteessa pitäisi kilkattaa.

Onko jälleen kyseessä se metsästysvietti? Ajetaan takaa sellaista, joka on vaikeasti saatava. Ja silloin numeroillakin alkaa olla merkitystä. Etenkin niille aikuisemmille miehille, jotka jahtaavat nuoria naisia.

Ikä – tuo kummallinen numeroyhdistelmä – Puuma vai milf?

Tämä teksti ei ole (taaskaan) syytös ketään kohtaan. Lähinnä se on pohdintaa. Minuakin on kutsuttu puumaksi ja milfiksi. Ja olen saattanut naurahtaa asialle. Koska nauran helposti ja koska se on siinä tilanteessa voinut olla ”hyvä läppä”. Kuitenkin ensimmäisen kerran, kun vieras nuori mies kutsui minua milfiksi ravintolassa, käännyin kannoillani ja kävelin pois.

En ole kumpaakaan. Olen nainen, jolle miehen iällä ei yksinkertaisesti ole mitään merkitystä, jos hän on muuten kiinnostava ja kemia pelaa.

Joten, miksi emme kohtaa ihmisiä ihmisinä ja anneta numeroyhdistelmien olla mitä on?

Lue myös:

Rakkaus ei tule pakottamalla

Lyhyesti ja riskillä rakkaudesta

X