Sopivasti ihana

Joulun parhaat lahjaideat

Teksti:
Riikka Väänänen

Paketoi kuusen alle tuoksuvia mutta tarpeellisia paketteja.

Vain pari viikkoa jouluun ja lahjaideat vähissä? Ei kauaa. Kukapa ei pitäisi tuoksuvista paketeista? Tässä muutamia lahjaideoita heille, joilla on jo kaikkea.

Nautiskelijalle

Hänelle, joka rakastaa ennen kaikkea tuotteiden tuoksuja ja ylellisiä, samettisia koostumuksia.

Bybi Beautyn seerumit ovat maltillisen hintaisia ja herkullisen tuoksuisia kasvoöljyjä, jotka sopivat erityisen hyvin talvi-iholle. Mustikkaseerumi suojaa ihoa päätteiden ja puhelimen ruudun sinisen valon aiheuttamilta haitoilta ja mansikkaseerumi pehmentää ihoa sopien siten hyvin pintakuivalle, herkälle ja kiristävälle iholle. Urang-sarja on kosmetiikkamaailman suunnannäyttäjämaasta eli Koreasta. Clarifying Blue Mask puhdistaa ja kirkastaa ihoa. Kaikki kolme ovat luonnonkosmetiikkaa.

Bybi Beautyn Strawberry Booster (18,90 e) ja Blueberry Booster (24,90 e) sekä Urangin Clarifying Blue Mask (44 e).

Ekotietoiselle esteetikolle

Hänelle, joka arvostaa kotimaisuutta, luonnollisuutta ja kauniita pakkauksia.

Luoto-saippuat ja -sampoopalat ovat trendikkäästi vedettömiä. Niki Newdin tuotteet taas tuorekosmetiikkaa, joissa käytetään vain elintarvikelaatuisia raaka-aineita. Tuotteet valmistetaan vasta asiakkaan tilauksesta. Anna lahjaksi omin käsin kirjoitettu lahjakortti ja anna lahjan saajan valita juuri hänelle sopivat (ja hänelle valmistetut) tuotteet. Tai anna lahjakortti St George Spahan, joka on ensimmäinen Niki Newd -hoitoja tarjoava dayspa. Molemmat ovat kotimaisia kosmetiikkasarjoja.

Luoto Terra Verde -sampoopala (14 e) sopii erityisesti rasvoittuville hiuksille. Niki Newdin saippuasetti sisältää pellavaisen puhdistusliinan ja kaurasaippuan (45 e). Sarjan Mistiä voi sekoittaa minkä tahansa sarjan muun tuotteen joukkoon keventämään koostumuksia ja antamaan lisää tehoja (60 e).

Ongelman ratkaisijalle

Hänelle, joka etsii ennen kaikkea tehokkaita ratkaisuja päivittäisiin pieniin kauneuspulmiinsa.

Havuja ..le! Bioeffect, Medik8 ja Exuviance -sarjojen tuotteet ovat apteekkien, kauneushoitoloiden ja ihotautilääkäreiden myymiä sarjoja, jotka korvaavat mennen tullen tehossaan sen, minkä ehkä pakkausten ulkoasussa häviävät.

Ihoa napakoittava ja kosteuttava Bioeffectin Hydrogel Facial Mask (70 e). Silmänympärysihoa ravitseva, silottava ja heleyttävä Medik8 r-Retionate Day & Night Eye Serum (115 e). Ryppyjä tasoittava, pigmenttimuutoksia vaalentava ja ihoa kiinteyttävä Exuviance Total Correct + Sculpt Serum (55 e) ja saman sarjan kiinteyttävä Toning Neck Cream -kaulavoide (36 e).

Tuoksujen ystävälle

Hänelle, jonka kaappi on täytetty erilaisilla tuoksuilla ja joka etsii yhä uusia erilaisia ja massasta poikkeavia tuoksuja.

Tom Fordin ja Byredon tuoksut eivät tuoksu joka pojan tai tytön kaulalla. Ne ovat niin kutsuttuja niche-tuoksuja, jotka maksavat vähän enemmän ja niitä saa vain harvoista ja valituista paikoista. Tom Fordin Black Orchid on unisex-tuoksu, joka (minun mielestäni) tuoksuu paremmalta miehen kuin naisen iholla. Byredo taas on alkujaan länsinaapuristamme, vaikka onkin nykyään siirtynyt ranskalaisomistukseen. Kummassakaan ei ole sitä (rumasti sanottuna) valmismarinadin tuoksua eli ne erottuvat massasta. Edukseen.

Tom Fordin Black Orchid (66 e) ja Byredon uusin tuoksu Slow Dance (120 e).

Miehelle, oli hän sitten isä, poika tai poikaystävä

Hänelle, joka pitää huoltaa itsestään, mutta on hukassa kosmetiikkaviidakossa.

Kotimainen ja vegaaninen Rokuan Beard Oil hoitaa parran lisäksi ihoa, sarjan Face Wash tuoksuu miedosti, puhdistaa, virkistää ja rauhoittaa ihoa. Redkenin Thickening Shampoo tuuheuttaa tukkaa ja parantaa hiusten kasvua, sarjan Camo Pomade  mustanvärisessä muotoilutahnassa on keskivahva pito ja se peittää harmaat tummista hiuksista.

Rokua Face Wash (29 e) ja saman sarjan Beard Oil (39 e). Redkenin Thickening Shampoo (23,90 e) ja saman sarjan Camo Pomade -muotoilutahna (15,90 e).

Saunojalle

Hänelle, jolle sauna on pyhä paikka. Kelle suomalaiselle se ei olisi?

Kotimaisen Osmian koivulta tuoksuvat kylpytuotteet (14,50 e) ja saunatuoksu (7,90 e) tuovat kesän talven keskelle. Rentosaunan Kenno-kylpytakki (29 e) on sekä tyylikäs, mukava että edullinen. Saman sarjan vartaloharjalla (8,90 e) napakoitat vartalonihoa ja parannat ihon väriä. Kuivaharjaus on nimittäin paras keino taistella esimerkiksi selluliittia vastaan – ja se tuntuu sekä tehokkaalta että miellyttävältä.

Lue myös

Parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet

Testissä tuorekosmetiikka

Miehen vinkit lahjoista miehelle

X