sopivasti ihana

Kaikki laulut kertovat sinusta

Teksti: Riikka Väänänen

Kaikki laulut kertovat sinusta.

Olen päässyt pahimman yli. Silti tulee toki hetkiä, päiviä, biisejä, jolloin hajoan, itken ja suren. Kirjoitan työkseni ja ehkä sen vuoksi kuuntelen  biiseissä aina enemmän sanoja kuin säveltä. Ja nyt kaikki laulut kertovat sinusta.

Viimeksi tällä viikolla poljin polkukoneessa ja itkin. Kuuntelin liian tunteellisia biisejä ja itkin valtoimenaan. Itku puhdistaa, mutta itku, etenkin julkinen, on ollut tähän saakka täysin vierasta minulle. Onneksi käyn kuntosalilla niin aikaisin, että vain moikkaan lähtiessäni sitä ainoaa (söpöä) tyyppiä, jolla on edes etäisesti sama aikataulu kuin minulla.

Kuuntelen usein samaa biisilistaa (melko melankonista salimusiikiksi), mutta erottuamme jouduin vaihtamaan sen. Ajattelin, että vaihtamalla se paranee. Turhaan, sillä kaikki laulut kertovat sinusta. Ja kaikkihan ne kertovat.

”Ei se oo

Maailmanloppu jos et tuu mun luo

Enkä mä kuole tänne suruun ilman sua

Ei se oo

Maailmanloppu vaikket koskaan tuu

Vaan ei kovin paljon puutukaan

Nukun leveästi

Joskus aamuun asti

Sängyn petaamatta aina jättää saan

Ei se oo

Maailmanloppu jos et tuu mun luo

Enkä mä kuole tänne suruun ilman sua

Ei se oo

Maailmanloppu vaikket koskaan tuu

Vaan ei kovin paljon puutukaan”

–  Suurlähettiläät –

Olemme istuneet kymmeniä iltoja karaokessa, jossa yhteinen hupimme oli keksiä sinulle erilaisia taiteilijanimiä sanamuunnokisista. Niitä kappaleita en voi luultavasti kuunnella vuosiin. Enkä niitä, joiden tahtiin yritit opettaa minua tanssimaan. Tuloksetta.

Muuten musiikki ei ollut koskaan läsnä. Autossa esimerkiksi oli äänessä vain me. Jos ei ollut asiaa, olimme hiljaa. Rakastin sitä yhteistä hiljaisuutta. En tarvinnut musiikkia, koska minulla oli sinut.

Kun lauloit karaokessa Popedan ”Tahdotko mut tosiaan?” tai Sir Elwoodin Hiljaisten värien ”Älä mee”, naiivi minä halusi uskoa, että laulat minulle, fiksu minä muistutti, että laulat vain, koska pidät biisistä. Osa minusta haluaa silti edelleen uskoa, että lauloit minulle. Silloin kaikki ei ollut turhaa.

Mutta se musiikki, ne laulut, olivat läsnä jo silloin jokaisella lenkilläni, salitreenissäni, valokuvaajan soittolistassa. Ovat edelleen. Minulla on yksi biisi entiselle miehelleni 25 vuoden ajalta, yksi toiselle sydämeni vieneelle, mutta ne kaikki muut, ne kaikki laulut kertovat sinusta.

Oli se Popedaa, Suurlähettiläitä tai Queenia, kaikki ne laulut kertovat sinusta.

Lue myös:

Suru tulee aalloissa

Mikään ei korjaa särkynyttä sydäntä tehokkaammin kuin kiukku

Tänä yönä sanon sinulle hyvästit

Miksi kiltti epäonnistuu rakkaudessa?

 

 

Lue myös

X