Sopivasti ihana

Kaikkien aikojen luottotuotteeni (ja syyt, miksi juuri ne)

Teksti:
Riikka Väänänen

Yli kahdenkymmenen vuoden kauneusalalla toimimisen ja vuoden lopun kunniaksi nimeän myös omat luottotuotteeni (Anna-lehdessä numerossa 49 oli Annan-kauneusraadin parhaat). Tässä tapauksessa en kerro vain tämän vuoden uutuuksista, vaan omista tämänhetkisistä suosikeistani ja avaan myös hivenen omaa perusteitani valinnoille.

Suosin vartalonhoidossa mahdollisimman luonnollisia kosmetiikkatuotteita. Sama linja on myös kasvojen puhdistustuotteissa, kun taas voiteissa, seerumeissa ja naamioissa liputan tehokkuuden puolesta. Meikeissä, joita käytän hyvin vähän, ratkaisevat koostumukset ja sävyt. Hiustuotteissa hypin tehon ja tuoksujen välillä.

Tässä lista luottotuotteistani:

Kasvojen puhdistus:

Parhaat putsarit

Grown Alchemist -putsarit tuoksuvat taivaalliselta, niistä onkarsittu kaikki turha ja ne ovat luonnonkosmetiikkaa.

Kasvojen hoitotuotteet:

Paras silmänympärysvoide

Medik8 Advanced Day Eye Protect -silmänympärysvoiteessa on ensinnäkin suojakerroin, joka on edelleenkin yllättävänkin harvinaista. Sen lisäksi tämä pienentää silmäpusseja silminnähden.

Paras seerumi (tai kuuri)

Parhaat naamiot

Olen koukussa lappunaamioihin niiden siisteyden ja välittömän virkistävän tunteen vuoksi. Bioeffectin naamio on niihin hetkiin, kun mikään ei riitä. Lancômen Genifique taas juuri ennen tärkeää tilaisuutta herättämään naama juhlakuntoon.

Paras voide

Exuviance Tota Correct Hydrate -voide tekee kaiken sen, mitä tällainen pari pyhää nähnyt naama kaipaa: silottaa, kosteuttaa ja napakoittaa. Imeytyy hetkessä, mutta jättää ihon pehmeäksi. Ja käy sekä päivä- että yövoiteeksi.

Paras erikoistuote

Colorescience Total Eye -silmänaamiolaput tekevät isommistakin silmäpusseista selvää alle 10 minuutissa. Tuote, joka tekee juuri sen, mitä lupaa.

Meikit:

Paras ihomeikki

Ihomeikki, joka ei näytä meikiltä (oikeasti), vaan ainoastaan tasoittaa ihon sävyä, hoitaa ja suojaa. Käy päivävoiteeksi. Estée Lauder Day Wear. Ikiaikainen suosikkini, jota parempaa en ole vuosien varrella löytänyt.

Paras korostusväri

MAC Extra Dimension Skinfinish Poudre Lumière -korostuspuuteri on riittävän hienojakoinen, jotta lopputulos on vain kevyt valo kasvoilla ilman diskopalloefektiä. Levittyy ja häivyttyy helposti.

Paras aurinkopuuteri/varjostus

Aurinkopuuteri, joka näyttää vain kevyelltä päivetykseltä. Ei punerra, kimalla tai jää läikiksi poskille. Sopii koko kasvoille ja varjostuksiin. Chanel Les Beiges.

Paras poskipuna

Poskipuna, joka tuoksuu ruusulle, levittyy ja häivyttyy helposti ja näyttää luonnollliselta. Täydellistä! Chanel Joues Contraste (sävy 72 Rose Initial).

Paras ripsiväri

Lancôme Hynôse -ripsiväriä käytän alaripsiin. Tämä pysyy hyvin, ei varise ja sillä saa parilla vedolla näyttävät ripset.

Paras huulipuna

Pehmeä mutta silti pysyvä koostumus. Sävy Bad Blood Ruby on täydellinen kirkkaanpunainen, joka on kerännyt kohteliaisuuksia läpi vuoden.

Paras kulmatuote

MAC 208 -sivellin on sopivan napakka ja ohut, jotta sillä saa piirrettyä lisäkarvoja omien kulmakarvojen väliin.

Parhaat hiustuotteet:

Paras erikoissarja

Mark Birch -tuotteet lopettivat pitkään jatkuneen hiustenlähtöni. Itseasiassa hiukkseni eivät ole kasvaneet näin vauhdilla vuosiin. Jopa kampaajani ihmetteli uusien hiusten määrää. Etenkin liputan noiden lisäravinteiden puolesta.

Paras päivittäinen hiustenhoitosarja

Hiustuotteissa tehon lisäksi ylivoimaisin valintakriteeri on tuoksu. Näiden Kérastasen Genesis -tuotteiden ansiosta yksi jos toinenkin on nuuhkinut hiuksiani ihastuneena. Ja sen lisäksi ne hoitavat pitkiä ja käsiteltyjä hiuksiani tehokkaasti.

Paras jätettävä hoitoaine (+ainoa muotoilutuotteeni)

En juurikaan käytä muotoilutuotteita. Tämä Nioxinin 3D Intensive Density Defend -vaahto yhdistää hoidon ja muotoilun. Hiuksista tulee hoidetut, helposti selviävät ja ilmavat.

Parhaat lisäravinteet:

Syön ympäri vuoden aurinkokapseleita. Niiden ansiosta ihollani on aina hivenen lämmin hehku. Leiracin Sunnissime -kapselit ovat parhaat kokeilemani. Ne todella jatkavat päivetystä, eikä siitä tule oranssia.
Uskon sisäiseen kauneuteen. Myös kollageenin muodossa. Vivanian kollageenijauhe on parhaimmillaan smoothien joukossa, silllä silloin sitä ei maista.

Parhaat vartalotuotteet:

Paras suihkugeeli

Grown Alchemist on juuri nyt yksi suosikkisarjojani. Se on luonnonkosmetiikkaa, hellävarainen, ei sisällä mitään turhaa, pakkaukset hivelevät esteetikon silmiä ja kaikki tuotteet tuoksuvat ihanalta. Ihoni on ollut ärtyneempi nyt kuin koskaan. Tämä ei ärsytä.

Paras kuorinta

Luonnonkosmeettinen suolakuorinta, joka ihon lisäksi hyväilee myös nenää. Kotimaisen Flow Cosmeticsin Cocolemon-vartalokuorinta on täydellinen ja tehokas.

Paras vartaloöljy

Sen tehon uskoo vasta, kun kokeilee. Mikään ei juoksuta vessassa yhtä tehokkaasti kuin Clarinnsin Anti-Eau -öljy.

Parhaat tuoksut

Näitä tuoksuja ei haista joka kaulalla. Byredon Rose of No Man’s Land herättää muistoja, joita en haluakaan unohtaa. Hermès Voyage on ikiaikainen suosikkini. Neil’s Yard Remedies Frankincence tuoksuu taivaalliselta kenellä tahansa ja sitä suihkutan aina, kun menen treenaamaan tai lenkille. Lisäenergiaa.

Paras nuorekkuutta ylläpitävä hoito

Plaxpot. Vilpittömästi. Se kääntää ihan oikeasti kelloa taaksepäin. Millään hoidolla en ole koskaan saanut niin merkittäviä tuloksia silmänympärysalueellani. Rypyt, pussit, velttous. Kaikki katoaa tai ainakin vähenee. Minä olen käynyt Plaxpot-hoidoissa kolmesti ja syystä. Menen vielä joksus uudelleen. Omat hoitoni on tehnyt taitava Reija Lommi Rebel Helsingissä.

Kuvien välillä on vähän yli kaksi kuukautta. Hoidon tulos kestää jopa neljä vuotta, mutta toki aika tekee tehtävänsä, ja iho veltostuu ja rypistyy ajan mittaan aivan kuten ennenkin. Nyt ero on kuitenkin merkittävä.

 

Hyvää ja kaunista uutta vuotta 2021!

 

 

X