sopivasti ihana

Kärpäsen kärsivällisyys

Teksti: Riikka Väänänen
Keskittymiskyky riittää tällä hetkellä lähinnä rannalla lojumiseen.

Tämä poikkeuksellinen kevät ja kesä ja ehkä myös nämä helteet ovat korostaneet ihmisten levottomuutta. Minun ainakin. Ja se pätee kaikkiin elämän osa-alueisiin. Kärpäsen kärsivällisyys.

Silloin harvoin, kun olen kotona illalla, voin selata Netflixiä tunnin katsomatta lopulta mitään. Keskittymiskyky ei yksinkertaisesti riitä. Se, että olen kotona vain hyvin harvoin ennen klo 22 illalla taas kertoo siitä, että en malta tulla sisälle. Eilen esimerkiksi vietin 12 h rannalla. Lähes vain sen vuoksi, että ajatus neljän seinän sisälle tulemisesta tuntui ylivoimaiselta.

Viimeisen 1,5 vuoden aikana tuli vietettyä liikaa aikaa kotona. Osaksi vähän vasten tahtoani tai ainakin vastoin luontaista tarvettani liikkua ihmisten ilmoilla. Olenkin sanonut, että minun koronakaranteenini kesti paljon pidempään kuin muun maailman.

Kärpäsen kärsivällisyys – Kolikkoja ihmishedelmäpeliin

Olen huomannut, että sama levottomuus pätee ihmissuhteissa. Enkä puhu nyt vain itsestäni, sillä en ole parisuhteessa, enkä edes tapaile ketään. Huomaan vain ympärilläni – ja myös tapaamieni miesten kohdalla, että etenkin parisuhteiden kohdalla ihmisillä on nyt kärpäsen kärsivällisyys. Kirjoitin tästä jo aiemmin postauksessa Rakkautta rakkautta vain. Kuinka yksikin suhteen tielle tullut töyssy voi palauttaa toisen Tinder-rulettiin. Se on niin helppoa, sillä tuohon ihmishedelmäpeliin kun voi aina syöttää uuden kolikon ja saada kenties isomman voiton.

Aika kuluttavaa ja raadollista silti.

 Kärpäsen kärsivällisyys – Onko ihmissuhteista tullut pätkätyötä?

Vaikka juuri itsestäni löytämäni romantikko haluaisi uskoa rakkauteen, alkaa skeptisyys nostaa hiljalleen päätään. Onko enää mitään pysyvää tai edes pidempiaikaista vai onko ihmissuhteista tullut pätkätyötä?

Ystäväni sanoo usein lauseen: ”Ja sit ne väittää, että naiset on mysteereitä.” Minä ja hän väittäisimme, että miehet on sitä vähintäänkin yhtä paljon.

Olen verrannut nyt ihmissuhteita hedelmäpeliin, rulettiin ja pätkätöihin. Voisin lisätä vielä yhden vertauksen: pokeri. En osaa pelata sitä itse, mutta tunnistan käsitteen pokerinaama. Pokerinaamalla toivotaan uusia treffejä, joita ei koskaan tule, sillä kärpäsen kärsivällisyys ei riitä. Tai kiinnostus.

Ja se onkin yksi Tinderin nurjia puolia: aitous kohtaamisesta puuttuu tai ainakin on harvinaista. Ja kun ensikohtaaminen on hivenen vaivaannuttava, on helppo siirtyä seuraavaan. Ja seuraavaan. Ja seuraavaan. Aidoissa kohtaamisissa kynnys on suurempi. Vaikka sekin näyttää madaltuneen lähiaikoina.

Huh miten masentava postaus. Sitä sen ei ollut tarkoitus olla. Sillä tuolla ulkona on helle ja aina on mahdollisuus rakastua tai vähintäänkin ihastua. Ja mikäpä sen ihanampaa.

Aurinkoa ja rakkautta kohti!

Lue myös:

Se odotettu kilahdus

Lue myös

X