Sopivasti ihana

Näin käytät valokynää oikein

Teksti:
Riikka Väänänen

Ikoninen YSL Touche Èclat on edelleen valokynien aatelia.

Valokynä on lähes joka naisen meikkipussista löytyvä pika-apu, eikä syyttä. Se häivyttää väsymyksen merkit ja raikastaa ilmeen. Etenkin kun käytät sitä oikein.

Lisää valokynää silmän sisä- ja ulkonurkkaan, silmäpussien alle ja kulmaluulle.

Valokynä ei ole peiteaine

Valokynällä, kuten nimikin sanoo, lisätään valoa sinne missä sitä tarvitaan. Sitä ei kuitenkaan pidä käyttää liikaa, eikä vääriin paikkoihin. Valokynä on eri asia kuin peiteaine. Älä edes yritä peittää sillä näppyjä tai piilottaa tummia silmänalusia. Älä myöskään levitä valoa silmäpussien päälle, sillä tässä toimii sama sääntö kuin vaatteissa: vaalea kasvattaa ja tumma kaventaa. Jos levität valokynää pussittaville silmänalusille, ne näyttävät entistä suuremmilta.

Lisää valoa kasvojen varjokohtiin

Ujuta tussin kärki kasvojen varjokohtiin, kuten nasolabiaalijuonteesiin eli nenänpielistä suupieliin ulottuviin poimuihin, silmäkulmiin (sekä sisä- että ulkonurkkiin), silmäpussien alle ja alaspäin valahtaneisiin suupieliin.

Käännä suupielet ylöspäin valovoiteella.

Korosta valokynällä kasvojen korkeimpia kohtia

Sivele valoa kasvojen korkeimpiin kohtiin: nenänvarteen, amorinkaareen, huultenrajoihin, leuankärkeen, kulmien väliin, kulmaluille ja poskipäille. Lisävalo tekee kasvoista kolmiulotteisemmat eli nuorekkaamman näköiset. Voit levittää valokynää myös liikkuvalle luomelle, jolloin se toimii kuten luomivärinpohjustus ja korostaa luomivärin sävyä. Kiinnitä valokynä ohuella kerroksella irtopuuteria.

Oikea järjestys

Jos käytät pohjustusainetta, levitä se alle ensin. Levitä sen jälkeen meikkivoide ja sivele valokynää meikkivoiteen päälle. Vedä tussilla viivat sinne, minne haluat lisää valoa ja häivytä rajat sormenpäillä. Sormien lämpö sulattaa valokynän ja tekee häivytyksestä helpompaa. Vain muutama tippa riittää, jotta tummien pandojen sijaan sinulla ei ole vaaleita renkaita silmien ympärillä. Valokynän ei kuulu näkyä, vaan ainoastaan valaista kasvoja.

Ikoninen YSL Touche Èclat on edelleen valokynien aatelia.

Paras valokynä

Kymmenien kokeilujen jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että paras valokynä on YSL:n klassikko Touche Èclat. Paras sävy kalpealle talvi-iholle on aavistuksen vaaleanpunainen 01 Rose Lumière.

X