Sopivasti ihana

Kauneustoimittajan tämän kesän luottotuotteet

Teksti:
Riikka Väänänen

Vähän kauneutta välillä. Kaikki minut hyvin tuntevat tietävät, että olen niin sanottu viiden minuutin nainen. Nopea käänteissäni, mutta myös erittäin nopea kauneudenhoitaja. Etenkin meikin suhteen. Tässä kauneustoimittajan tämän kesän luottotuotteet:

Luottotuotteet – Tuoksuva tukka

Harvoin nykyään enää tulee vastaan sarjaa, jonka joka ikinen tuote päätyy lemppareihini. Tämä Kérastasen Genesis-sarja ehkäisee hiustenlähtöä ja korjaa käsittelyssä (ja auringossa) vaurioituneita hiuksia. Minulla on molemmat. Ja se toimii. Olen lenkkeillyt ja lojunut auringossa, mutta hiukset eivät ole ihan niin haperot kuin normaalisti tällaisen aurinkoputken jälkeen. Suurin syy kuitenkin siihen, että sarjasta tuli heti lempparini, on tuoksu. Riittävän mieto ollakseen ärsyttämättä tai aiheuttamatta päänsärkyä, mutta juuri sopivan kesäinen ja naisellinen minun makuuni.

Luottotuotteet – Monitoimiöljy

Rakastan öljyjä ja tämä on täydellinen kesäiholleni. Senkin paras puoli on tuoksu, joka on yllättävän samanlainen kuin noiden Kérastasen tuotteiden. Tämän öljyn ansiosta ei välttämättä tarvitse hajuvettä lainkaan. Nuxen Huile Prodigieuse Florale ravitsee kuivahtaneen ihoni, mutta ei tahmaa tippaakaan eli voin välittömästi levittämisen jälkeen pukea kesämekon päälle. Kiitosta se saa siitäkin, että sitä voi myös hieroa kuiviin hiustenlatvoihin.

Luottotuotteet – Ikisuosikkini

Tämä Estée Lauderin Day Wear Sheer Tint Release Moisturizer sävyttävä kosteusvoide on kuulunut suosikkeihini jo vuosia. Käytän sitä läpi vuoden. Parasta siinä on se, että se muuntuu ihon sävyn mukaan. Ja minä rusketun yhtä nopeasti kuin ruoho kasvaa, joten mikään muu sävyttävä tuote ei pysyisi tahdissani. Päivisin tosin en meikkaa lainkaan (paitsi huulipuna), mutta silloin harvoin kun teen sen, käytän aina tätä.

Luottotuotteet – Valoa kesäiholle

Syvä rusketus saa naaman helposti näyttämään jopa hiukan tunkkaisen väriseltä. Tämäkin MACin Mineralize Skinfinish -valopuuteri on ollut minulla käytössä jo vuosia (sama purkki eikä pohjaa näy). Sudin sillä valoa kasvojen korkeimpiin kohtiin: kulmaluille, poskipäihin, nenänvarteen, amorinkaareen ja leuankärkeen. Saatan joskus sipaista myös silmän sisänurkkiin kirkastamaan katsetta.

Luottotuotteet – Kestorajaus

Jos todella panostan, rajaan silmäni tällä vedenkestävällä MACin Technakohl Linerilla. Sen sijaan, että piirtäisin rajat ripsien yläpuolelle, väritän sillä ripsientyven alapuolen. Silloin ei tarvitse pelätä röpöjä, eikä se leviä. Se vain tekee katseesta intensiivisemmän ja saa ripset näyttämään pidemmiltä.

Luottotuotteet – Kirkkaanpunaisesti paras kesäpuna

Lancômen L’Absolu Rouge 01 Bad Blood Ruby -huulipuna on ainoa meikki, jota laitan joka päivä ja jokaiselle lenkille (Muistatteko vielä korona-ajan huulipunaindeksini?). Se pukee päivettynyttä ihoa ja pysyy kuin kesäflunssa.

Luottotuotteet – Syvä rusketus

En ole niitä ihmisiä, jotka pysyttelevät varjossa ja ovat lumikinvaaleita kesän päätteeksikin. Tiedostan auringon vaarat, mutta rakastan aurinkoa silti. Lancasterin Golden Tan Maximizer on mielestäni markkinoiden paras after sun. Se syventää ja ylläpitää rusketusta. Vaikutuksen todella huomaa.

Luottotuotteet – Kesän tuoksu

Kesällä haluan mieluummin tuoksutella luontoa kuin itseäni. Siksi käytän luonnonkosmeettista Neal’s Yard Remedisien Frankincense -tuoksua. Aika usein joku pysäyttää minut ja kysyy, mikä ihana tuoksu sinulla on. Ja onhan se ihana.

Ihanaa juhannusta ihanat!

Lue myös:

Luonnollisesti kaunis kesä

X