Sopivasti ihana

Kevät tulee! Kohta on aika paljastaa pintaa

Teksti:
Riikka Väänänen

Älä usko ketään, joka väittää, että bikinit on vain nuorten tyttöjen juttu. Se on ikärasismia!

Vartalonhoito on yleensä aika puuduttavaa hommaa, eikä aina kovin palkitsevaakaan. Tai ainakaan tuloksia ei kannata odottaa heti huomenna. Siksi rivakan alun jälkeen, alkaa hinkkaaminen nopeasti kyllästyttämään, ja homma jää kesken. Mitäs jos tekisitkin homman tänä vuonna toisin? Kevät on jo nurkan takana ja kohta on aika paljastaa pintaa.

Paljasta pintaa – Etene peruna kerrallaan

Ota tänä keväänä kohteeksi vain yksi harmia aiheuttava alue vartalossasi. Mittaa ja hinkkaa sitä antaumuksella. Jos allit harmittavat, anna niille kaikki huomiosi, jos taas reisien muhkurat aiheuttavat närästystä, ota ne erityistarkkailun alle, jos murheenkryynisi on veltto vatsa, keskity sen kiinteyttämiseen. Ota ennen ja jälkeen kuvat. Yhden kohdan mittailu ja seuraaminen on paljon palkitsevampaa kuin koko vartalon syynääminen.

Keskittyminen ei tarkoita sitä, että koko muu kroppa jäisi hoitamatta, vaan se tapahtuu siinä sivussa, vähän kuin vahingossa. Mietipä vaikka kodin siivousta. Sinulla on luultavasti sielläkin yksi erityisen rakas hinkkauksen kohde, se jonka siisteys aiheuttaa eniten mielihyvää. Etkä silti jätä muuta kämppää täysin siivoamatta. Suhtaudu samalla palolla pyllyysi.

Nämä Sisleyn nesteiden poistoa tehostavat tuotteet tuoksuvat haisemisen sijaan toisin kuin useimmat selluliittituotteet.

Paljasta pintaa – Seiso, pumppaa, kiipeä ja kuori

Tiedäthän sen itkettävän tunteen, kun sovitat biksuja karsealla valolla valaistussa pukukopissa? Valo paljastaa joka ikisen kuopan ja muhkuran, ja yhtäkkiä bikinikausi ei enää houkuttelekaan. Pylly roikkuu ja reidet muistuttavat kuoppaista kuun pintaa.

Peppu ja reidet ovat muhkuraiset silloin, kun ihonalaisessa sidekudoksessa on liikaa rasvaa, nestettä ja kuona-aineita. Suurentuneet rasvasolut näkyvät muhkuroina ihon pinnalla ja ne painavat ja puristavat ihon aineenvaihdunnasta vastaavia veri ja lymfasuonia – ja nopeuttavat siten myös uuden selluliitin muodostumista.

Kävely. Helppoa, halpaa ja tehokasta.

Tehokkain ase selluliittia vastaan ja myös lähes ainoita keinoja päästä siitä eroon tai edes vähentää sitä, on kuona-aineiden poistaminen kudoksista imunesteen kulkua tehostamalla.

Tee siis näin:

  1. Jos sinulla hissipöytä, käytä sitä. Tee työsi seisten. Istuminen lisää selluliittia.
  2. Aloita liikuntaharrastus, jossa jalat tekevät pumppaavaa liikettä. Kävele, ui, pyöräile, tai kiipeä edes portaat hississä seisomisen sijaan. Jo puolituntia liikuntaa 3–5 kertaa viikossa riittää. Mitä enemmän pumppaat lihaksiasi liikkumalla, sitä vähemmällä pääset vartalon muussa muokkaamisessa, sillä imunestekierto eli lymfakierto tekee töitä sinunkin puolestasi ja se tarkoittaa sileämpiä pintoja ja terhakkaampaa peppua.
  3. Kuivaharjaa. Aloita jalkapohjista ja etene kohti sydäntä. Alle viisi minuuttia joka toinen päivä riittää. Myös kuivaharjauksen teho perustuu veren- ja lymfakierron paranemiseen ja sitä kautta kiinteämpiin ja sileämpiin kankkuihin.
  4. Hiero! UHieronta muokkaa kudosta ja tehostaa aineenvaihduntaa. Selluliittituotteiden mukana tulee yleensä hierontaohjeet. Noudata niitä.
  5. Kuori! Kuorintaan on monta hyvää syytä: sen ansiosta käyttämäsi voiteet imeytyvät ihoosi paremmin, kuorinta elvyttää ihon pintaverenkiertoa ja parantaa ihon väriä. Ja rusketuksestakin tulee tasaisempi ja kestävämpi pehmeäksi kuoritulla iholla – oli se sitten purkista tai auringosta tullut.
  6. Tehoja tuubista. Hanki nesteitä poistava öljy, geeli tai voide. Tehokkaan tuotteen tunnistat siitä, että juokset naistenhuoneessa vähän väliä. Niissä on yleensä jotain seuraavista: Kofeiinia – polttaa rasvaa ja poistaa turvotusta. Leviä – ehkäisevät rasvan varastoitumista ja poistavat nesteitä. Eteerisiä öljyjä (kuten greippi, kurjenpolvi, laventeli, mandariini, rosmariini) – kiinteyttävät, poistavat nesteitä ja tehostavat imunestekiertoa.
Clarinsin Contour Body Treatment Oil Anti-Eau -vartaloöljyä tulee käyttää harkiten (varsinkin illalla ennen nukkumaanmenoa) , niin tehokkaasti se nimittäin juoksuttaa vessassa. Tämä on paras nesteenpoistaja silloin, kun on juhlamekko puristaa ja on pakko päästä nopeasti turvotuksesta eroon.

VINKKI! Jos käytät sekä vartalovoidetta että selluliittigeeliä, levitysjärjestys on seuraava: selluliitin nitistäjä iholle ennen vartalovoidetta.

Paljasta pintaa – Suolaa selluliitti

Kahvikuorinta

Säästä aamukahvinpurut ja kuori niillä ihosi suihkussa. Purut tekevät ihosta pehmeän ja kahvin sisältämä kofeiini laittaa nesteet kiertoon.

Suolakuorinta

Murskaa merisuola, sekoita siihen muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja hiero vartalolle. Anna vaikuttaa hetki ja huuhtele pois.

Suolakylpy

Jos sinulla on kylpyamme, ota suolakylpyjä kerran pari viikossa. Nesteitä poistavaan kylpyyn tarvitset reilun desin merisuolaa ja muutamia tippoja nesteitä poistavaa eteeristä öljyä, kuten greipin eteeristä öljyä. Lillu kylvyssä kunnes vesi on haaleaa.

Lue myös:

Aina voisi laihduttaa 5 kiloa

Rintojen pienennysleikkaus – en ole katunut sekuntiakaan

X