Sopivasti ihana

Sheet mask, lappunaamio, kuitunaamio – trendikkäällä naamiolla on monta nimeä

Teksti:
Riikka Väänänen

Swiss Clinic Face Dry Mask on trendikkäästi vedetön (ja siisti) naamio.

Olen jo paljastanut, että olen laiska jalkojenhoitaja. Sen lisäksi laistan ihan liian usein myös ihon kuorimisesta ja naamioimisesta. Minun kotonani ei ole kylpyhuonekeidasta, jossa viettäisin tunnelmallisia hemmotteluhetkiä. Teen kaiken nopeasti, tehokkaasti ja joka minuutin hyödyntäen. Esimerkiksi kuntosalilla valutan hikeä tunnin taukoja pitämättä. Kävelen joka paikkaan niin nopeasti, että kanssakävelijäni läkähtyvät, ja lautaseni on tyhjä ennen kuin ruokailuseurani on ehtinyt toivottaa edes hyvää ruokahalua. Olen suorittaja. Hyvässä ja pahassa. Siksi rakastan käteviä, nopeita ja siistejä lappunaamioita.

Jääkaapissa viilenneet silmänaamiolaput ovat nopein keino poistaa turvotus silmien alta. Tässä Lancôme Genifique-naamiolaput. Psst! Instagramissa olevassa arvonnassa voit nyt voittaa Genifiquen silmänaamiot tililläni Sopivasti_ihana.

Silmälaput poistavat turvotuksen

Minulla on aina jääkaapissa Kocostarin silmänaamiopurkki. Jääkaappikylmät silmälaput laskevat turvotuksen silmien alta muutamassa minuutissa ja silottavat kuivuudesta johtuvat pikku juonteet samalla. Aivan kuten kurkkuviipaleet tai viileät kamomillateepussit, paitsi että nämä eivät sotke, haise ja ne pysyvät silmien alla sillä aikaa, kun hosun muita aamutoimia.

Nämä ovat jääkaappini vakiotavaraa – toisin kuin esimerkiksi voi tai maito. Yksi paketti (30 kpl) maksaa vain noin 19 e.

Lappunaamio on paras pika-apu väsähtäneelle naamalle

Laputan viikottain myös naamaani. Jostain syystä lappunaamio nimittäin näyttää, kuulostaa ja tuntuu mielestäni tehokkaammalta kuin tavallinen voidemainen tai geelimäinen naamio. Ehkä siksi, että voidemainen naamio on vähän kuin levittäisi rasvaa naamalle hieman paksumman kerroksen, ja tuntuu siksi turhalta tai ainakin turhan työläältä tulokseen nähden. Siltikin, vaikka yli kahdenkymmenen kauneusalalla olon jälkeen tiedän, että naamioon kuin naamioon on pakattu enemmän ja paremmin imeytyvässä muodossa tehoaineita kuin perusvoiteeseen.

Tätä naamionaamaa asuinkumppanini joutuu katselemaan vähintään kerran viikossa. Tiukkoina viikkoina parikin kertaa. Ollappa lappunaamio tuolle ryppyiselle dekolleteellekin – tai jopa koko kropalle.

Lappunaamion etu on myös se, että se tuntuu aina vähän raikkammalta kuin voide. Viileä naamio myös poistaa vuosi vuodelta lisääntyvää aamuturvotusta naamalta ja on siten paras pika-apu ilmeen kohottamiseen juuri ennen tärkeää menoa tai niiden kuuluisten (yhä harvenevien) pitkien iltojen jälkeen. Yksittäispakatut naamiot ovat aina tuoreempia ja tehokkaampia kuin hapelle altistuva ja siksi nopeammin tehojaan menettävä purnukkanaamio.

Medik8 on yksi lempimerkeistäni, sillä kaikkien kokeilemieni Medik8-tuotteiden tehon tuntee ja näkee käytännössä ensilevityksestä.

Vinkki! Jos lappunaamio ei istu kasvojen muotoosi, leikkaa saksilla pienet viillot silmän sisänurkkiin ja poskien kohdalle naamion reunoihin, jolloin saat taputeltua naamion myötäilemään tiiviimmin naamaasi.

Sheet maskit ovat usein edullisia ja ekologisia

Muutkin ovat huomanneet sheet maskien erinomaisuuden, sillä lappunaamiot ovat myös tutkitusti lisänneet naamioiden myyntiä suorastaan räjähdysmäisesti.

Lumenen silmänympärysnaamiot kirkastavat tummia silmänalusia ja poistavat turvotusta.

Sheet maskeja saa myös kohtuulliseen hintaan. Niissä, toisin kuin esimerkiksi sampoissa, seerumeissa tai voiteissa usein, kallis hinta ei tee naamiosta juurikaan sen tehokkaampaa. Niissä on (onneksi) huomioitu perusnaamioita paremmin myös tuotteen ekologisuus. Kyllä, ne ovat yksittäin pakattuja, ja siten kuormittavat ympäristöä toki enemmän, mutta toisaalta, yhä useammat on tehty biohajoavasta materiaalista, ja nyt on jo saatavilla kuivia eli vedettömiä lappunaamioita, kuten Swiss Clinicin uusin Face Dry Mask. Siinä tehoaineet on ujutettu naamiokankaaseen, ja naamiota hieromalla ne vapautuvat ihon käyttöön. Juu, se vaatii hiukan enemmän vaivaa, mutta toisaalta on kuitenkin perinteisiä lappunaamioitakin siistimpää naamiointia. Ranskalaisen Pulpe De Vien naamiot maksavat reippaasti alle 10 euroa ja hoitavat ihon lisäksi hieman myös kosmetiikkahifistelijän omaatuntoa. Sarjan raaka-aineet ovat hedelmistä ja kasveista, jotka eivät ole ulkonäkönsä puolesta kelvanneet myyntiin tai ovat jääneet ostamatta kaupoista. Ruokahävikki on siis valjastettu ihon käyttöön.

Bioeffectin naamio oli erittäin hyvä kakkonen Annan Vuoden Parhaiden kosmetiikkatuotteiden naamiokategoriassa. Se rauhoittaa ja kosteuttaa ihon välittömästi.

Alkavan viikon Annassa (nro 50) paljastamme Annan kauneusraadin suosikit vuoden 2019 uutuustuotteista. Yllättävää kyllä, naamiokategoriaa ei tällä kertaa voittanut kuitunaamio, mutta erittäin hyväksi kakkoseksi sellainen kuitenkin päätyi.

Nyt ei siis muuta kuin laputtamaan siitä!

Lue myös:

Miten kirkastat harmaan talvi-ihon, helposti.

Vinkit valokynän käyttöön

X