sopivasti ihana

Lontoon tärpit kosmetiikkahifistelijälle

Teksti: Riikka Väänänen
Libertyn ohitse ei kannata kävellä. Etenkään sen tuoksuosaston.

Terveiset Lontoosta! Tuosta maailman hiuspääkaupungista. Kaupungilla on paljon annettavaa myös tuoksujen ystäville ja heille, jotka etsivät koko ajan jotain uutta niin meikki pussiinsa kuin kylpyhuoneen kaappiinsa. Tässä Lontoon tärpit kosmetiikkahifistelijälle.

Hiustärpit kosmetiikkahifistelijälle

Bumble and Bumble on kerännyt maailman mainetta sarjan kuivasampoilla. Se oli yksi ensimmäisistä, joka tarjosi omansa myös tummatukkaisille.

Bumble and Bumble -sarja on yksi syy, miksi joudun aina laittamaan laukun ruumaan. Sarjan tuotteita ei saa (vielä) Suomesta. Harmi, sillä etenkin silloin kun olin vielä tummatukkainen, kannoin aina mukanani pari pulloa tummien hiusten kuivasampoota. Sarjalla on myös loistava suolasuihke Surf Spray, joka sopii yhtä hyvin englantilaisen ruusun hennoille kutreille kuin meille ”lasi”tukkaisille eli liukashiuksisille suomalaisille. Sen antaa tukalle tuuheutta ja kaivattua karheutta.

Mason Pearsonin hiusharjat taas ovat legendaarisia hiusharjoja, joita hiusmuotoilijat ympäri maailman pitävät aina pakissaan. Kun aikanaan etsin kyseistä harjaa kuvauksiin Olivia-lehteä varten, päädyin lemmikkieläinkaupan sivuille. En ostanut harjaa kultaisellenoutajalleni, vaan itselleni. Hinta huimaa päätä (noin 100–150 euroa), mutta toisaalta, sen jälkeen en juuri muita ole käyttänytkään.

Tärpit tuoksuhifistelijälle

Le Labon tuoksubaari on kokemus jo sinänsä.

Kun etsit tuoksua, joka ei kävele vastaan joka naisen tai miehen kaulalla, mene Libertyyn. Tavaratalon tuoksuosasto on paikka, josta löydät kattavan valikoiman maailman eri niche-tuoksuja, kuten Le Labo, Serge Lutens, Edition de Parfums Fredric Malle, D.S. Durgan tuoksut ja tuoksukynttilät.

Vinkki: älä koskaan osta tuoksua yhden suihkauksen perusteella, vaan suihkaise sitä ihollesi, anna tuoksun tekeytyä ainakin puolisen tuntia, pistäydy ulkona tuoksupilvestä ja jos pidät tuoksusta vielä sen jälkeenkin, palaa takaisin ja osta tuoksu sitten.

Minä olen metsästänyt omaa lempituoksuani jo vuosia. Löysin yhden, The Six Scents Solar Donkey Power, joka sittemmin on lopetettu, ja harmittelen edelleen päivittäin, että en ostanut kyseistä tuoksua monta pulloa varastoon. Olen käynyt tuoksukurssilla Pariisissa ja kahlannut läpi tuoksuosastot New Yorkista Singaporeen, mutta en ole vielä onnistunut luomaan tai löytämään yhtä hyvää tuoksua kuin tuo mainitsemani Solar Donkey Power, joka tuoksuu  yhtä aikaa rakkaalta, edesmenneeltä isoisältäni ja sensuellilta viettelytuoksulta. Lempituoksuksi valikoituu yleensä aina sellainen, joka tuo mieleen kauniita muistoja. Minulle tämä kyseinen tuoksu oli juuri sellainen.

Se, jonka valmistin tuoksukurssilla Pariisissa, haisee pissalta. Kyllä. Pissalta. Vaikka käytin tuoksuun kaikkia rakastamiani tuoksuainesosia. Hyvän tuoksun valmistaminen on tipasta kiinni. Yksi pipetillinen väärää ainesosaa ja tuoksu on pilalla. Se kertookin aika paljon siitä, miksi tuoksukuvauksia on niin vaikea tulkita. Raadollinen totuus on, että pitää vain jaksaa kahlata läpi ja testata kymmeniä tuoksuja, kunnes se oikea tulee vastaan. Vähän kuten ihmissuhteissakin.

Nykyään käytän vaihdellen näitä kuvassa olevaa kolmea tuoksua (joita kaikkia onneksi saa jo myös Suomesta). Vielä silloin kun Hermèsin tuoksuja ei saanut täältä, pyysin läheisiäni tuomaan joka reissultaan yhden. Kerrankin koko poikani jalkapallojoukkue etsi minulle tuoksua turnausmatkaltaan. Onneksi sellainen löytyi ja poikani toi minulle juuri sen oikean: Hermèsin Voyagen Parfyymin. Hän oli ylpeä ja niin minäkin.

Tässä tämänhetkiset lempituoksuni: Yrttinen Neil’s Yard Remedies Eau de Parfum Frankincense (luonnonkosmetiikkaa), pehmeä Hermès Voyage EdT ja aidolta ruusulta tuoksuva Byredon Rose of No Man’s Land EdP.

Puhtaan kosmetiikan rakastajalle

Herbivore on oiva esimerkki brändistä, joka on yhtä läpinäkyvä kuin sen pakkauksetkin. Sarjan tuotteet ovat luonnollisia, tehokkaita ja niissä on vain vähän, mutta sitäkin tehokkaampia, raaka-aineita.

Aivan, kuten tämän viikon Annassa ilmestyvässä Kauneuden trendit 2020 -jutussani kerron, kosmetiikkateollisuus on menossa yhä ”puhtaampaan” suuntaan. Mitä vähemmän raaka-aineita ainesosaluettelossa on, sitä trendikkäämpi sarja on kyseessä. Ja yhä useammin ne purkit sisältävät vain vähän (jos yhtään) vettä, yhä enemmän kasviperäisiä ainesosia ja yhä tehokkaampia sellaisia, kuten luonnon rentinoliksi kutsuttua bakuchiöljyä.

Lisäravinnehifistelijälle – syö itsesi kauniiksi

Aimen lisäravinteet ovat kasviperäisiä, ihoa hoitavia ja etenkin ihon väriä parantavia pillereitä ja kapseleita. Ja pakkaukset ovat kierrätettäviä.

Yksi koko ajan kasvava trendi on sisäisesti nautittavat kauneusvalmisteet. Se näkyy myös Lontoossa. Lempipuuhaani matkoilla onkin käydä paikallisessa apteekissa tai luontaistuotekaupassa (Lontoossa aina Holland & Barret). Tällä kertaa laukkuuni ei enää mahtunut yhtään enempää purkkeja, joten seuraavaa Lontoon reissuani varten varaan tilaa näille Aimen lisäravinteille. Etenkin tuo Summer Glow houkuttaa.

Lue myös

Joulun parhaat lahjaideat – näitä varten ei tarvitse edes matkustaa mihinkään.

Lue myös

X