Sopivasti ihana

Kauneustoimittajan luottotuotteet

Teksti:
Riikka Väänänen

Kauneustoimittajana ja entisenä kosmetiikkakouluttajana olen pyöritellyt purkkeja jo parikymmentä vuotta ja kokeillut satoja erilaisia meikkivoiteita. Minulla on muutama luottotuote, jota käytän uskollisesti vuodesta toiseen, mutta en ole löytänyt vielä yhtäkään meikkivoidetta, joka sopisi juuri minulle ja joka olisi päätynyt vakiotuotteeksi meikkipussiini.

Mitä ohuempi värivoide, sitä paremmin se sopii aikuiselle iholle

Täytän tänään 45, enkä edes halua näyttää tyttäreni ikäiseltä. En etsi mahdollisimman peittävää, mattapinnan antavaa tai kaiken kestävää meikkivoidetta. En tavoittele persikkaposkia. Haluan vain näyttää raikkaalta ja hyvinvoivalta. Siksi suosin mahdollisimman ohuita meikkejä ja juuri siksi päädyn heruttamaan näiden kahden luottotuotteeni viimeisetkin tipat kasvoilleni tuubi toisensa jälkeen.

Kaikista kokeiluista huolimatta, en vieläkään ole törmännyt riittävän ohueen ja näkymättömään meikkivoiteeseen, joten käytän sellaisen sijaan ihomeikkinä aina joko sävyttävää päivävoidetta tai sävygeeliä. Ja joka syntymäpäivän myötä olen yhä vakuuttuneempi siitä, että ohut peittoaa paksun. Aina. Mitä aikuisempi iho, sitä vähemmän sitä kannattaa paklata. Oikeasti. Paksu meikki vain korostaa jokaikistä huokosta ja ryppyä.

Värivoide, joka mukautuu ihonsävyyn

Estée Lauder DayWear Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15 -päivävoidetta olen käyttänyt jo yli kymmenen vuotta (50 ml 49 e). Sen tekee ylivertaiseksi kaikkiin muihin kokeilemiini ihomeikkeihin verrattuna se, että voide mukautuu (ihan oikeasti) ihon sävyyn. Rusketun nopeasti ja tämä voide mukailee kulloistakin ihonsävyäni vuodenajasta riippumatta. Harmaana tuubista ulos tuleva ohut voide vain tasoittaa ihon väriä eli peittää kaikki ne pikku punoitukset, jota kasvoissa aina on, ja häivyttää pigmenttiläiskiä, mutta se ei näytä tai tunnu meikiltä, vaan pikemminkin kevyeltä voiteelta. Tämä sävyttävä päivävoide ei ole siitä halvimmasta päästä, mutta ydintalven kuivimpaa aikaa lukuunottamatta (silloin levitän voiteen alle kosteuttavan seerumin) korvaan sillä myös kosteusvoiteen, joten se on todellakin hintansa väärti.

Geeli, joka raikastaa ihonsävyä

Toinen luottotuotteeni on Guerlainin Terracotta Rêve d’Eté Tinted Skincare Jelly Sun-Kissed Bare Skin Effect -sävygeeli (30 ml 52,80 e). Se on keväällä ja kesällä ainoa ihomeikki, jota käytän. Se peittää vähemmän kuin Estée Lauder, mutta tekee ihostani päivettyneen näköisen ja raikkaan (toisin kuin usein tunkkaiset aurinkopuuterit). Geeli on myös riittävän kevyt meikki kesäkuumalla, ei liukene hien mukana ja kulkee siksi mukanani myös aurinkolomilla. Usein jätän senkin alta kosteusvoiteen kokonaan pois.

Käytän molempia sävytuotteita myös silloin, kun meikin pitää kestää aamusta iltaan. Silloin näen muutaman minuutin enemmän vaivaa ja taputtelen meikin alle pohjustusainetta eli primeria ja sudin päälle ohuen kerroksen irtopuuteria.

 

X