Sopivasti ihana

Mikroneulaus, hapot ja islantilainen taikatippa

Teksti:
Riikka Väänänen

Näin reilusti yli parinkymmenen vuoden ”kauneusurani” jälkeen usko ihmeisiin alkaa olla aika vähissä. Ei ole olemassa voidetta, seerumia, hoitoa tai oikeastaan mitään, mikä ihan oikeasti suoristaisi kaikki rypyt, kutistaisi isot ihohuokoset tai kiristäisi leukalinjan takaisin sinne, missä se aikanaan oli. Valitettavasti.

En silti sano, että voiteet olisivat turhia tai mitään ei kannattaisi tehdä. Kyllä kannattaa. Jo ihon terveyden vuoksi. Ja peilikuvan.

Ihan liian monta kertaa olen kuullut sanottavan: ”Mitään rasvaa en ole ikinä käyttänyt.” Nykyilmasto (äärisäät), saasteet ja esim. näyttöjen tuijottelu rasittavat ihoa ja siksi sitä on syytä pestä, kosteuttaa ja suojata. Mikään ei ole niin tehokas keino taistella ajanhammasta vastaan kuin ihon kosteuttaminen. Mitä kosteampi iho, sitä täyteläisempi, sileämpi ja suojatumpi se on.

Mutta miksi otsikossa lukee mikroneulaus, hapot ja islantilainen taikatippa?

Siksi, että joskus minäkin yllätyn – myös iloisesti. En tiedä johtuuko se lähestyvästä syntymäpäivästä, yrittäjän iänikuisesta stressistä, kesärusotuksen katoamisesta vai kaikista niistä, mutta peilikuva on taas lähiaikoina v… ketuttanut – rankasti.

Yleensä minäkään, huolimatta työni luonteesta, en jaksa hinkata, puunata ja hieroa naamaani aamuin illoin. Nyt kuitenkin päätin pitää iholleni parin viikon mittaisen kuntokuurin. Ja kyllä, jo muutaman päivän jälkeen, olen yllättynyt iloisesti. Ihan tosiaikuisten oikeasti.

Hamsteripussit roikkuvat leukaperissä edelleen, silmien alla on vieläkin ryppyjä, mutta iho näyttää kokonaisuudessaan raikkaammalta.

Aloitin viikko sitten ihoni mikroneulauksen kotikäyttöisellä mikroneulauslaitteella. (Ja tähän kohtaan huomautan heti, että sellaisen kanssa on syytä noudattaa kaikkia annettuja ohjeita, sillä mikroneulauksessa ihoa rei’itetään, ja reikä ihossa on aina pieni tulehdusriski.) Olen rullannut kaulaa, leukaa, leukaperiä ja poskiani kahden päivän välein. Neulaus ei satu, sillä rullan neulat ovat vain 0,5 mm pitkiä, mutta iho punottaa lievästi rullailun jälkeen. Muun muassa siksi teen sen illalla. Mikroneulaus tehostaa ihonhoitouotteiden imeytymistä, joten olen suihkuttanut vasta ”rei’itetylle” iholle M2 Beautén Cu-Peptide & Vitamin B Facial Nano Spray -seerumia ja suojannut ihon sitten täyteläisellä voiteella. Huomaan ihon värin parantuneen, ja ihon aiemmin epätasaisen (rypyläisen) pinnan tasoittuneen jo nyt. Vain viikon jälkeen.

Koska nenän mikroneulaus sattuu, mutta kylpyhuoneeni valaistus kertoo peilin kautta karua tarinaa jättimäisinä loimottavista ihohuokosista, tein myös testin kuorimalla pelkän nenän AHA-happokuorinnalla. Ja kappas: vain yhden kerran jälkeen huokoset näyttävät pienemmiltä. Osaksi varmaan jo siksi, että hapot puhdistavat ihohuokosia sen lisäksi että niiden sanotaan supistavan huokosia. Joten aion hapottaa nenääni jatkossakin kerran tai pari viikossa.

Kuntokuuri ei kuitenkaan ole vielä siinä. Seerumeiden imeydyttyä, juuri ennen nukkumaan menoa olen nyt viikon ajan myös levittänyt iholleni laulaja Björkinkin hehkuttamaa, hiljattain uudistunutta islantilaista Bioeffect EGF Serumia. Olen ennenkin käyttänyt sitä, ja se on yksi niistä harvoista ihonhoitotuotteista, jonka vaikutuksesta vaikutun kerta toisensa jälkeen. Taaskin. Iho on aina kuurin jälkeen sileämpi ja aiempaa terveemmän näköinen.

Niin ja sitten se tylsä osuus: neljäs kuntokuurini (ja nyt puhun ihosta) pilari on ulkoilu. Olen pitkän tauon jälkeen laittanut tossua toisen eteen ja lenkkeillyt ulkoilmassa kuntosalin juoksumaton sijaan. Se näkyy. Väri on palannut kasvoilleni.

Koko höpötykseni lopputulema on siis se, että vaikkei mikään voide, seerumi tai hoito käännä kelloa kymmentä tai kahtakymmentä vuotta taaksepäin, sinä itse voit tehdä ihollesi pieniä ihmeitä. Kunhan vain jaksat nähdä vähän vaivaa.

Lue myös:

Apua! Musta on tulossa vanha

Jokaisella on oikeus ikääntyä – ja myös oikeus murehtia sitä

 

 

X