Sopivasti ihana

Minusta tuli vanha – Pitäiskö mennä hoitoon?

Teksti:
Riikka Väänänen

Täytin alkuviikosta vuosia. Mielestäni aivan liikaa. Minusta tuli vanha. Nykyään ei kuitenkaan saa sanoa, että vanheneminen harmittaa. On suorastaan syntiä murehtia ikääntymistä.

Minä myönnän murehtivani. En pelkästään rapistuvaa ulkonäköä, vaan ylipäätään kaikkea, mitä ikääntymiseen liittyy. Yksinäisyys pelottaa ehkä eniten.

Mutta mitä siihen ulkonäköön tulee, koen hivenen tekopyhäksi sen, että ikääntymisestä ei saa puhua. Esteettiset hoidot leimaavat niitä suosivat tyhjäpäiksi ja kauneusleikkaukset ovat suorastaan pyhäinhäväistys. Silti anti age -tuotteet myyvät kuin häkä. Kenelle? Kun kaikki ovat niin sinut ikänsä kanssa.

Minä en tuijottele toisten ihmisten ryppyjä, velttoa leukalinjaa tai harmaantuvia hiuksia. Kaikki saavat ikääntyä juuri niin kuin haluavat – tietenkin. Omiani suren kylläkin. Jo pelkästään ammattini vuoksi. Olen sitä mieltä, että jos joku asia omassa peilikuvassa harmittaa, sille saa tehdä jotain. Ilman että muu maailma tuhisee paheksuvasti. Eikö se ole jokaisen oma asia, mitä itselleen ja keholleen tekee?

Ymmärrän kyllä, että joillakin kehon ja kasvojen muokkaus menee yli ja lopputulos on kauniin sijaan muovinen. Ja sen, että toimenpiteitä tehdään turhan nuorille. Siksi noista esteettisistä hoidoista pitäisikin puhua järkevästi, ilman paheksuntaa ja kuohuntaa. Esteettiset hoidot eivät tarkoita vain jättimäisiksi pullistettuja huulia, muovisia poskipäitä tai jähmettynyttä, ilmeetöntä otsaa. Vaikka se on se mielikuva, joka niistä meille tulee. Mutta kun ne tekee asiantunteva ammattilainen, tulos on niin hienovarainen, että se vain piristää ilmettä (ja ehkä sen peiliin katsojan mieltä – ehkä se tärkein juttu kuitenkin). Joten miksi ne ovat vaiettu tabu?

Otan nyt riskin, että aiheutan paheksuvien viestien ja tuhinan tulvan ja kerron muutamista hoidoista, joilla voit halutessasi (!) piristää ilmettäsi (ja mieltäsi) ilman että tarvitset sairaslomaa tai pankkilainaa.

Silmänalusrypyt ja -pussit

Silmäpussit ja -rypyt aiheuttavat ehkä eniten päänvaivaa, ja niille sopivista hoidoista minulta kysellään eniten. Viimeksi taas tällä viikolla. Valitettavasti silmänympärysalueelle on tarjolla aika vähän ihan oikeasti toimivia hoitoja. Tässä yksi hyväksi havaittu.

Plaxpot-plasmavalohoito ylä- ja alaluomille noin 90 min 490 e ylä- tai alaluomet, Rebel Helsinki.

Plaxpot on plasmavalohoito, joka kiinteyttää ja kutistaa ylimääräistä ihokudosta. Se silottaa ja kohottaa yläluomia sekä pienentää silmäpusseja ja oikoo alaluomien ryppyjä. Kivuttomaksi tuota hoitoa ei voi sanoa, mutta tulokset ovat ehdottomasti pienen nipistelyn ja muutaman päivän rupisammakko-naaman väärti. Plaxpot-hoitoa voi tehdä myös rypistyneelle kaulalle ja valahtaneelle leukalinjalle.

Tummat renkaat silmien alla

RRS HA Eyes mediaalinen erikoishoito silmänympärysiholle noin 40 min 180 e, Skinmed.

Injektiohoito, jossa silmien alle ei ruiskuteta täyteaineita, vaan hoitavia aineita, kuten hyaluronihappoa, antioksidantteja esim. C-vitamiinia ja resveratrolia sekä flavonoideja, saponista, polyphenolia ja peptidejä. Tavoitteena on kirkastaa tummaa silmänympärysihoa, silottaa pintajuonteita ja piristää väsynyttä ilmettä. Parhaat tulokset saa 4 kerran sarjahoidolla, mutta hoidon kirkastavan vaikutuksen huomaa heti, ja siksi se sopii myös kertahoidoksi ennen tärkeitä juhlia. Injektioista voi tulla pienen pieniä pistemäisiä mustelmia pistoskohtiin (älä siis käy hoidossa juhlapäivänä), mutta varsinaista toipumisaikaa hoito ei vaadi.

Veltostunut leukalinja

Toinen kovasti kyselyjä ja kiinnostusta aiheuttava alue on leuka. Leuan linja ei pehmene vain ihon veltostumisen myötä, vaan myös siksi, että ihonalaiskudos ohenee ja jopa kasvojen luusto muuttuu – kutistuu. Siksi pelkillä voiteilla ei valitettavasti saada aikaan ihmeitä.

Leukalinjan napakoittamiseen ei kuitenkaan tarvita välttämättä kirurgin veistä ja tuhansia euroja. Kevyen kasvojen kohotuksen voi saada alle 1500 eurolla. Täyteainehoidoilla. Ne eivät vaadi toipumisaikaa ja tulos on nähtävissä heti. Sen, mitä onnistunut ”kevyt”kasvojenkohotus vaatii, on kuitenkin turvalliset aineet ja mielellään terveydenhuollon ammattilaisen (esim. sairaanhoitaja), joka tuntee kasvojen anatomian, eikä suostu muokkaamaan kasvoja tunnistamattomaksi. Ja tekee hoidon turvallisilla aineilla. Kun täyteainetta injektoidaan poskipäille ja leukaluun yläkulmaan, iho ikään kuin ”täyttyy” ja leukalinja oikenee. Suupielten valahtamiseen taas auttaa pieni (!) määrä täyteainetta huuliin injektoituna.

Poskipäiden täyteainehoito Restylanella 865 e, huulet 490 e, Rebel Helsinki.

Epätasainen ihon pinta ja laajentuneet ihohuokoset

Täyteainehoidot eivät kuitenkaan tee ihosta sileää, joten jos harmin aiheena on laajentuneet ihohuokoset ja epätasainen ihon pinta, parhaan avun saa sarjahoitona tehtävistä happokuorinnoista (lue Vähän kauneutta tähän väliin – WOW!), mikroneulauksesta tai radiofrekvenssistä. Nuo mainitut hoidot vaikuttavat ihon rakenteeseen ja ihon sävyyn.

BTB13 Micro-Meso Therapy kasvohoito 1,5H 145 €, Apteekki 360.

Micro-meso therapy- hoito yhdistää mikroneulauksen ja mesoterapian. Hoidossa ihon syvimpiin kerroksiin viedään l-karnitiinia, oroottihappoa ja hyaluronihappoa, jotka aktivoivat ihon kantasoluja ja kollageenituotantoa. Hoidon tavoitteena on kiinteyttää ihoa, parantaa ihon rakennetta ja tasoittaa sen väriä. Neulauksesta huolimatta hoito ei satu, eikä vaadi toipumisaikaa ja sen voi tehdä myös silmänalusiholle. Jo yhden hoidon jälkeen ihon on ihan selvästi kirkkaamman värinen ja jopa napakamman tuntuinen. Parhaat tulokset kuitenkin saa 4 kerran sarjahoidolla (4 viikon välein tehtynä).
Voluderm radiofrekvenssi-mikroneulaushoito alk 600 e, Skinmed.
Radiofrekvenssi-mikroneulaushoito tepsii niin veltostuneeseen leukalinjaan kuin laajentuneisiin ihohuokosiinkin.  Jos tavoitteena on leukalinjan napakoittaminen, se vaatii useamman käsittelyn. Ihohuokoset sen sijaan kutistuvat silminnähden jo kertahoidolla. Huolimatta neuloista, tämäkään hoito ei satu, eikä iho punoita tai kuumota edes heti hoidon jälkeen.

Väliaikaista kaikki on tosin vaan

Se, mikä kaikkia tässä postauksessa mainittuja hoitoja yhdistää, on se, että vaikka ne tosiaan toimivat, mikään mainituista hoidoista ei ole pysyvä ratkaisu. Nuoruudenlähdettä ei ole edelleenkään keksitty. Jokainen hoito, täyteainehoitoa lukuunottamatta, ikään kuin kääntää kelloa vuodella tai parilla taaksepäin, ja iho jatkaa ikääntymistään vähän aiempaa nuorekkaampana. Toisin sanoen, jos haluat laittaa ikääntymisen merkeille kampoihin, sinun tarvitsee varautua siihen, että muutaman kuukauden, puolen vuoden tai vuoden kuluttua, on uuden hoidon aika.
X