Sopivasti ihana

Pistoshoidot – Mitä eroa on botoxilla ja täyteaineilla?

Teksti:
Riikka Väänänen

Kuinka monta kertaa olet kuullut jonkun sanovat törröhuulisesta julkkiksesta, että onpas tuolle mimmille tuutattu botoxia huuliin? Minä ainakin olen monen monta kertaa.

Se vaan ei ole botoxia. Huulet töötätään törrölleen täyteaineilla. Botoxilla silotetaan ryppyjä. No, onnistuu se täyteaineillakin, mutta eri tavalla. Täyteaine, kuten nimikin jo sanoo, täyttää ryppyjä, botox ”rentouttaa lihaksia” eli estää hermoimpulsseja, jolloin liiallisesta supistumisesta vastaavat lihakset rentoutuvat ja rypyt oikenevat.

Pistoshoidot – Hienovaraista freesausta

Mitä siihen törröhuuliseen julkkikseen tulee, valitettavasti se on se mielikuva, joka useimmilla meistä molemmista hoitomuodoista on. Muovinen, ilmeetön ja huulien pulleuden vuoksi lähes puhekyvytön Barbie.

Todellisuudessa molemmilla, botoxilla ja täyteaineilla, voi tehdä niin pieniä ja hienovaraisia korjauksia, että kukaan ei edes huomaa niitä tehdyn. Muuta kun siitä, että hoidettu naama näyttää aiempaa freesimmältä. Kukapa ei freesiä ilmettä haluaisi?

Väittäisin, että iso osa yli kolmikymppisistä, tai no ainakin yli nelikymppisistä, julkkiskaunottaristamme on kokeillut jompaakumpaa tai molempia. Jutun juju onkin siinä, että tehdyt hoidot eivät huuda kilometrien päähän, että ”TÄSSÄ OLLAAN KÄYTY VÄHÄN PIIKILLÄ!”

Täyteaineet – Määrä ei korvaa laatua

Täyteaineilla, kuten Restylanella, voi esimerkiksi kohottaa valahtanutta ilmettä – verettömästi. Silloin täyteainetta ruiskutetaan poskipäiden alueelle.

Ei ole kuitenkaan aivan saman kuinka paljon, minkälaista ja minne. Jos täyteainetta laitetaan väärän kohtaan ja liian paljon, syntyy se muovinen ilme, jota me kaikki (tai useimmat meistä) kammoavat. Liian pulleat poskipäät saattavat jopa saada silmät näyttämään pienemmiltä. Harvapa meistä pienemmät silmät haluaa, eikö totta?

Oikeaan kohtaan ruiskutettuna täyteaineella saa kohotettua kasvojenpiirteitä niin, että esimerkiksi leukalinja oikenee samalla kun poskipäät saavat takaisin vuosien myötä kadottamaansa pyöreyttä. Ilman sitä muovista vaikutelmaa.

Täyteaineen hyvä puoli on myös se, että sen vaikutus näkyy heti, ja voit kävellä suoraan hoidosta jatkamaan hommiasi. Muutama pieni mustelma pistoskohtiin saattaa ilmestyä ja poskipäät tuntua aralta seuraavan vuorokauden aikana, mutta siinä kaikki.

Jos käyt kokeneella ammattilaisella, varsinaisia riskejä on hyvin vähän. Toki niitä on aina, kun ihon alle mennään.

Pistohoidot – Minne piikille?

Käy pistoshoidoissa sellaisella tekijällä, joka voi hoitaa myös mahdolliset komplikaatiot (lääkäri tai sairaanhoitaja). Googlaa aina ennen ja jälkeen kuvia, sillä ne kertovat paljon tekijän käsialasta. Aika nopeasti huomaat, ovatko tulokset luonnollisen vai muovisen näköisiä.

Minä kokeilin poskipäiden täyttöä luottohoitajallani Reija Lommilla Rebel Helsingissä. Sen lisäksi, että Reija on sairaanhoitaja, hän on myös työskennellyt meikkitaiteilijana parikymmentä vuotta. Katson, että se on etu, jota on vaikea päihittää. Kun hoitaja on vuosi toisensa perään meikannut naisia, varjostanut poskia lommolle, korostanut poskipäitä ja häivytellyt lerpahtaneita leukalinjoja, on hänelle kehittynyt poikkeuksellisen hyvä silmä kasvojen muodoille.

Sen lisäksi, että Reijalla on meikkaritausta, Rebel Helsinki on saanut Valviralta ja AVIlta luvan toimia yksityisen terveydenhuollon yksikkönä, jonka ansiosta Reijalla on muun muassa lupa antaa botox-pistoksia. Botoxia kun ei kuka tahansa, missä tahansa saa pistää.

Botox – Skippaa botoxbileet

En ikinä menisi juomaan kuplivaa ja piikille botoxbileisiin, enkä uskaltaisi antaa kenen tahansa pistää poskiini tai minnekään muuallekaan täyteaineita. Ihan täysin vaarattomia ne eivät kuitenkaan ole. Enkä halua näyttää Barbielta. Ainoastaan hiukan freesimmältä versiolta itsestäni.

Botoxissa esteettinen, mutta erittäin ikävä virhe on se, että sitä ruiskutetaan väärään kohtaan, jolloin ryppyjen oikenemisen sijaan otsa ”romahtaa” eli väärät lihakset lamautuvat. Sen vaikutus kestää kuitenkin 5–7 kuukautta. Parhaimmillaan ja oikein pistettynä botox silottaa sen kiukkuisen näköiseksi tekevän sibeliusrypyn ja muut ilmerypyt otsalla ja silmäkulmissa.

Ja miksi kerron tämän teille?

Miksi minä kerron tämän kaiken teille? Silläkin riskillä, että siellä toisessa päässä näyttöä istuu taatusti useampiakin kiukusta tai paheksunnasta puhisevia naisia?

Voisin toki väittää, että mitään en ole naamaani laittanut.

Kokeilen ja kerron näistä hoidoista siksi, että meillä jokaisella, tai ainakin lähes jokaisella, on pieniä harmituksen aiheita naamassamme, ja on olemassa erilaisia keinoja, joilla niitä voi hoitaa. Eikä se tarkoita muovista naamaa.

Se tarkoittaa vaan useampia kuukausia kestävää virkeämpää ilmettä. Sitä ei valitettavasti kosmetologin lempeissä käsissä saa. Niin ihanalta kun ne hoidot tuntuvatkin. Pistoshoidot maksavat toki enemmän, mutta tulokset kestävät myös pidempään. Esimerkiksi poskipäiden täyteaineen vaikutus kestää reilusti yli puoli vuotta.

Yhteenvetona: Selvitä tekijän tausta ja katso ennen ja jälkeen kuvat. Enemmän ei ole enemmän tässäkään tapauksessa.

Lue myös:

Helsingin parhaat – näihin ammatilaisiin luotan

Mitä naisen tulee olla?

 

X