Sopivasti ihana

Mitä eroa on rakennesuihkeella ja kuivasampoolla?

Teksti:
Riikka Väänänen

Oletko sinäkin hukassa kosmetiikkaosaston purnukkahyllyjen edessä? Tiedät, että haluat tuuheamman tukan, mutta millä? Mitä eroa on rakennesuihkeella, suolasuihkeella, kuivasampoolla ja hiuspuuterilla? Ja milloin ja miten mitäkin käytetään?

Se mikä niitä yhdistää, on että kaikki nuo tuotteet sopivat loistavasti suomalaiselle hyvin tyypilliselle lasimaisen liukkaalle tukalle, sillä ne antavat letille pitoa, karheutta ja tekevät hiuksista paksumman näköiset.

Suolasuihke

Toisin kuin esimerkiksi kuivasampoota ja hiuspuuteria – ja useimpia rakennesuihkeitakin, suolasuihketta suihkutetaan hiuksiin yleensä ennen föönaamista. Suolasuihkeessa tuuheuttava ainesosa on suola. Suolasuihke on erinomainen pohja esimerkiksi lettikampauksille, sillä se tekee hiusten pinnasta karhean, jolloin tukka on helpompi letittää. Se sopii hyvin myös kiharoiden pohjaksi, sillä karhea hiuksen pinta tekee kiharoista kestävämmät ja rennomman näköiset.

Helpot laineet:

Pese hiukset illalla, suihkuta pyyhekuiviin hiuksiin suolasuihketta, kieputa hiukset tiukalle nutturalle tai letitä ne. Aamulla kun avaat nutturan tai letin, tukkasi on rennosti laineilla.

Rakennesuihke

Rakennesuihkeessa on yleensä jotain tärkkelystä, esimerkiksi riisi- tai perunatärkkelystä, joka tekee tukasta normaalia tuuheamman näköisen ja tuntuisen. Rakennesuihketta suihkutetaan useimmiten kuivien hiusten tyveen, jolloin se kohottaa tyveä ja tekee tukasta ilmavamman näköisen – tai jos haluat oikein kunnon leijonanharjan, suihkuta rakennesuihketta ensin tyveen ja sitten pää alaspäin koko tukkasi pituuteen. Rakennesuihke on erinomainen hiusten freesaaja pesua seuraavana päivänä, etenkin jos haluat hiuksille muhkeaa massaa, sillä se on tujumpi tuuheuttaja kuin kuivasampoo.

Moroccanoilin muotoilutuotteet ovat suosikkejani jo pelkästään niiden hurmaavan tuoksun vuoksi. Näistä kuivasampoo viilentää helposti lämpimänsävyisiksi raidoitusten välillä muuttuvia vaaleita kutrejani ja rakennesuihke antaa pitkään tukkaani katu-uskottavaa rouheutta.

Kuivasampoo

Kuivasampoo puhdistaa ja raikastaa hiuksia. Siinä on tärkkelystä, joka imee hiuksista rasvaa ja kosteutta. Sama aine tekee tukasta myös tuuheamman näköisen. Kuivasampoo kannattaa pakata huulipunan viereen käsilaukkuun, sillä se tepsii myös esimerkiksi ruoalta tai tupakalta käryäviin hiuksiin. Otsatukkaiselle kuivasampoo on lähes välttämättömyys. Se ei varsinaisesti korvaa vesipesua, mutta raikastaa otsaa vasten litistyneen otsatukan, ilman että joutuu pesemään koko pään.

Käytä kuivasampoota esimerkiksi näin:

  1. Raikasta tukka suihkuttamalla kuivasampoota kuiviin hiuksiin noin 15-20 cm:n etäisyydeltä. Anna sen vaikuttaa hetki ja harjaa sitten hiukset.
  2. Kun tavoitteena on lennokas tyvi, suihkuta kuivasampoota hiuksiin jakauksittain ja hiero sampoo hiusten tyveen harjan avulla.
  3. Jos taas haluat säästää vaivalla vääntämäsi kiharat seuraavallekin päivälle, suihkuta kuivasampoota kiharoihin jo illalla ja harjaa hiukset vasta aamulla.
Hiuspuuteri on yleensä pakattu suolasirottimen näköiseen ja kokoiseen purkkiin, joten sitä on helppo kantaa mukana.

Hiuspuuteri

Mitä eroa on kuivasampoolla ja hiuspuuterilla? Konkreettisin ero on se, että sampoo raikastaa hiukset puuteria paremmin. Hiuspuuteri on yleensä kuivasampoota tymäkämpää ja siksi se tuuheuttaa tyveä tehokkaammin sekä antaa enemmän pitoa hiukseen. Puuteri sopii hyvin myös  kiharoiden korostamiseen ja ponnarin tuuheuttamiseen. Jos pitäisi tehdä karkea jako, millaisille hiuksille nämä kaksi sopivat, sanoisin, että kuivasampoo sopii paremmin pidemmille ja hiuspuuteri lyhyemmille hiuksille. Jos tavoitteenasi on lähinnä tyven kohotus, hiuspuuteri on kuivasampoota parempi valinta, jos taas hikoilet helposti tai haluat eroon ruoan ja tupakan kärystä, valitse kuivasampoo.

Lue myös:

Raidat ovat paras ratkaisu harmaiden hiusten piilottamisessa

Hyvä hiuspäivä joka päivä

Näin pidän vaaleat hiukseni viileinä ja tukkani pitkänä

X