Sopivasti ihana

Mitä misellivedet ovat ja kenelle ne sopivat?

Teksti:
Riikka Väänänen

Joskus aikoinaan apteekkihenkilökuntaa kouluttaessani saarnasin sormi pystyssä siitä, että puhdistusvedet sopivat vain satunnaiseen puhdistukseen, mutta päivittäisessä käytössä pitäisi käyttää vähän tehokkaampaa putsaria. Olen muuttanut mieleni. Mitä misellivedet ovat ja kenelle ne sopivat?

Mitä misellivedet ovat ja kenelle ne sopivat? Tarvitseeko kasvoja puhdistaa jos ei käytä meikkiä?

Moni ajattelee, että jos ei käytä meikkiä, kasvoja ei tarvitse puhdistaa. Äitini kuuluu heihin. Siitäkin huolimatta, että olen vuosien varrella kantanut hänelle kymmeniä eri putsareita. Ihon puhdistaminen koetaan työlääksi ja siksi se vaihe usein skipataan ja siirrytään suoraa ihon rasvaamiseen. Meikki ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota kasvoilta poistetaan putsarilla. Iho, kuten hyvin tiedämme, tuottaa talia ja hikeä. Etenkin hiki ärsyttää ihoa. Iho pitää puhdistaa myös saasteista – jopa täällä Suomessa. Myös saasteet ärsyttävät ihoa ja vanhentavat sitä ennenaikaisesti.

Puhdistamaton iho ei ole pelkästään sameanvärinen, mutta se ei myöskään pysty hyödyntämään siihen hierottua voidetta yhtään niin tehokkaasti kuin puhdistettu iho. Ethän sinä vahaisi likaista autoakaan, vai mitä? Joten jokaisen meidän hiukan laiskemman ihonhoitajan ratkaisu on misellivesi tai puhdistusvesi. Miksi misellivedet ovat niin ylivoimaisia putsareita?

Mitä misellivedet ovat ja kenelle ne sopivat? Miksi muutin mieltäni puhdistusvesien suhteen?

Muutin mieltäni miselli- ja puhdistusvesien suhteen siksikin, että nykyvedet ovat huomattavasti tehokkaammin puhdistavia kuin ennen. Ja niitä löytyy joka ihotyypille, myös herkälle iholle. Misellivedessä on misellejä eli yhdisteitä, jotka imevät itseensä likaa ja rasvaa. Misellivedellä voi puhdistaa myös silmä- ja huulimeikin. Misellivesi ei tosin ole paras putsari heille, joiden iho tukkeutuu helposti, sillä ne muodostavat iholle ohuen, suojaavan kalvon ja se saattaa häiritä tukkeutumiseen taipuvaisen ihon talineritystä ja tukkia ihohuokosia.

Misellivesi on helppo ja nopea. Kasta vanulappu miselliveteen ja pyyhi sillä ihoa niin kauan, kunnes vanuun ei irtoa enää likaa tai meikkiä. Älä huuhtele.

Minun suosikki miselli- ja puhdistusveteni:

Lancôme Eau Micellaire Confort on jo purkkina niin nätti, että kelpuutan sen kylppäriini, mutta rauhoittavana ja kosteuttavan vetenä se sopii myös pintakuivalle talvi-iholleni erinomaisesti. Käytän nykyään niin vähän meikkiä, että voin käyttää tätä huoletta joka päivä. 200 ml 32 e.

Bioeffect Micellar Cleansing Water sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti rasvaiselle ja herkälle iholle. Iho voi aivan hyvin olla molempia samaan aikaan.

 

Islantilaista mineraalirikasta vettä sisältävästä Bioeffect Micellar Cleansing Water -vedestä on taas tullut kesäsuosikkini. Kesäisin ihoni rasvoittuu huomattavasti nopeammin kuin muina vuodenaikoina ja tämän puhdistustehot riittävät pitämään ihoni näpyttömänä myös kesällä. Se poistaa hyvin myös sitkeät aurinkovoidejäämät. Ylipäätään koko Bioeffect-sarja on yksi lemppareistani. Etenkin se heidän klassikko seeruminsa, jolla myös laulaja Björk hoitaa ihoaan. 200 ml 65 e.

Sisley on silkkaa luksusta. Oli kyseessä sarjan mikä tuote hyvänsä. Eau Efficace poistaa sitkeimmänkin silmämeikin.

Yksi pitkäaikaisista lempparisarjoistani on Sisley. Siinä yhdistyvät luksus ja rakastamani yrttiset tuoksut. Sisleyn Eau Efficace on yksi tehokkaimmista kokeilemistani puhdistusvesistä. Sillä lähtee tymäkämpikin silmämeikki vain muutamalla pyyhkäisyllä. 300 ml 115 e.

Whamisa edustaa trendikästä K-beautya. Organic Flower Cleansing Waterin kosteuttavan vaikutuksen huomaa välittömästi.

Sitten päästäänkin luonnonkosmetiikkaan. Whamisa on peräisin koreasta, josta kaikki kosmetiikan edelläkävijäbrändit ovat. Kuten muidenkin Whamisan tuotteiden, myös Organic Flower Cleansing Water -puhdistusveden kosteuttavan vaikutuksen huomaa heti. Ihoa ei todellakaan kiristä tämän putsarin jälkeen. Edes kaikkein kuivimmilla keleilläkään. 285 ml 32,90 e.

Mádaran 100 ml Micellar Water kulkee myös käsimatkatavaroissa ja onkin siksi uskollinen reissukumppanini.

Mádaran Micellar Water päätyi top 5 -listalleni kokonsa perusteella. Reissaan lähes aina vain käsimatkatavaroilla ja siksi tämä 100 millin pullo on vakio reissukaverini. Matkoilla en todellakaan jaksa säätää puhdistusmaitojen ja kasvovesien kanssa, vaan ihonpuhdistaminen pitää olla mahdollisimman helppoa ja nopeaa. 100 ml 18,40 e.

Lue myös:

Mitä detox-kuurista jäi käteen (tai vyötärölle)? 

Sheet mask, lappunaamio, kuitunaamio – trendikkäällä naamiolla on monta nimeä

Parhaat talvi-ihon kosteuttajat

 

 

 

X