Sopivasti ihana

Näin pääset eroon jouluturvotuksesta

Teksti:
Riikka Väänänen

Pitääkö joulun jälkeisen ryhtiliikkeen olla kurimusta? Ei. Vaikka ihmekikkoja turvotuksen poistoon ei olekaan.

Kiristääkö housujen vyötärö? Ovatko silmäpussit aiempaakin suuremmat vaikka nukuit pitkät yöunet joka yö? Näkyvätkö posket takaapäin? No, se oli ehkä liioittelua, mutta tiedät varmaan mistä puhun. Aivan kuten ihminen ei laihdu yhdessä yössä, ei hän myöskään liho parissa päivässä. Jouluna saakin vähän turvottaa, mutta jos olet jo hankkinut kurveja hyväilevän uudenvuoden mekon, ja nyt pelkkä ajatus siitä ahdistaa, ehdit vielä tehdä jotain. Näin pääset eroon jouluturvotuksesta.

Varoitus jo heti alkuun: nämä eivät ole tajunnanräjäyttäviä ihmekikkoja, vaan käytännössä toimiviksi koettuja niksejä.

Harjaa turvotus pois

Jaksan aina jauhaa kuivaharjaamisen ylivertaisuudesta. (Jaksaisinpa itse myös harjata edes joka toinen päivä.) Se kun on helppoa, halpaa ja ekologista. Ja ihan todistetusti ihoa napakoittavaa. Sitä paitsi sen ansiosta nuo sitä seuraavat niksit toimivat tehokkaammin. Kuivaharjaa iho pehmeällä vartaloharjalla nilkoista sydäntä kohti. Tämä ei ole voimalaji, vaan pikemminkin kestävyys laji. Tosin viitisenkin minuuttia päivässä – tai edes joka toinen päivä – riittää. Sen lisäksi, että se laittaa nesteet kiertämään, se pehmentää ihoa ja ehkäisee niiden ärsyttävien sisäänpäinkasvaneiden karvojen aiheuttamia näppylöitä säärissä ja bikininrajoissa. Ei ehkä niin ajankohtaista nyt, mutta kevät ja ”säärien vilautus” -kelit ovat jo nurkan takana.

EcoToolsin vartaloharja on juuri sopivan pehmeä, jotta en hankaa sillä ihoani naarmuille, mutta silti niin tehokas, että se tekee ihosta mukavan pehmeän ja välittömästi paremman värisen.

Suolaa turvotus pois

Sillä se lähtee, millä se tulee. Pätee myös turvotukseen. Jos sinulla on kylpyamme, täytä se lämpimällä vedellä ja lisää joukkoon desi tai kaksi merisuolaa. Loju kylvyssä niin kauan, kunnes vesi on viilennyt. Sen lisäksi, että suola turvottaa, se myös poistaa turvotusta. Jos sinulla ei ole kylpyammetta, kuori iho suolan ja öljyn sekoituksella. Toinen lähes yhtä tehokas, joskin sotkuisempi, keittiöstä löytyvä ihoa pehmentävä ja nestekiertoa tehostava kuorinta-aine on kahvi, eli hyötykäytä aamukahvista jääneet kahvinpurut kuorintana. Sokeri on myös oiva kuorinta-aine, mutta ei yhtä tehokas turvotuksen poistaja kuin kaksi aiemmin mainittua.

Estelle & Thild Citrus Menthe Renewing Body Scrub kuorii sokerilla, mutta siinä on myös nesteitä poistavaa sitruunaa ja limeä.

Öljyä turvotus pois

Kaiva kaapinpohjalta sinne unohtamasi selluliitti- tai kiinteyttävä öljy. Kun hierot sitä kuivaharjatulle tai kuoritulle ihollesi, huomaat tehon aika nopeastikin, sillä ne juoksuttavat sinua tiheään naistenhuoneessa. Toisin sanoen nesteet poistuvat. Vaikka et uskoisikaan niiden selluliittia poistavaan tai kiinteyttävään tehoon, niissä on aina jotain nestekiertoa parantavaa ainetta, usein eteerisiä öljyjä, kuten katajaa, sitruunaa, greippiä, timjamia tai rosmariinia. Öljyt imeytyvät ihoon voiteita tehokkaammin. Senkin huomaat kyllä, kun vain kokeilet. Ja samalla saat vielä pehmeän ihonkin.

Suosikkiöljyjäni ovat Decléorin Aroma Svelt Body Oil Serum (tuoksu!), Clarinsin Huile Tonic Body Treatment Oil -vartaloöljy (teho!) ja tämä Mádaran Firming Antioxidant -vartaloöljy (hoitavuus!).

Juo turvotus pois

Ota luontaistuotteet avuksi. Jos vatsasi on yhteistyökyvytön (ei toimi) joulumässäilyn jälkeen, kokeile magnesiumia. Minä syön joka ilta kahdesta kolmeen magnesiumtablettia jo pelkästään sen ruoansulatusta parantavan vaikutuksen vuoksi. Kun olo on oikein tukkoinen, juon illalla veteen sekoittamaani Suomen Happituotteen OxyColon -happijauhetta ja sen päälle lasillisen C-vitamiiniporejuomaa. Jälkimmäinen tehostaa ensin mainitun vaikutusta. Myönnän, se maistuu pahalle, vähän kuin joisi lasillisen savivettä, mutta vaikutus on vähintään yhtä tehokas kuin litku on pahaa. Sen huomaat aamulla, eikä minun tarvitse varmaan avata asiaa sen enempää, voin vain sanoa että vatsa on taatusti hieman litteämpi sen jäljiltä. Silloin kun pidän kehon puhdistuskuurin (yleensä noin viikon tai kaksi), juon samaista litkua joka ilta. Minulla se toimii paremmin kuin mikään muu detox-tuote.

Suomen Happituotteen OxyColon on paras detox-tuote, jota olen koskaan kokeillut.

Kävele turvotus pois

Kyllä. Juuri niin tylsä neuvo kuin lupasinkin. Liikunta laittaa nesteet kiertämään. Sinun ei tarvitse vielä tänään hankkia uutta salikorttia tai jumpata hikihatussa jätesäkki tai märkäpuku päällä hikoillaksesi kehoon kertyneet nesteet pois, mutta lähde kävelylle. Kävely on halpa ja helppo keino päästä eroon turvotuksesta. Ja se virkistää, jolloin jaksat muutenkin touhuta enemmän.

Olisi kiva antaa joku pikavinkki, mutta silloin huijaisin. Kävely ei pelkästään liikuta sinua, mutta myös turvotusta.

Laputa turvotus pois

Kasvojen turvotukseen neuvon käyttämään jo moneen kertaan hehkuttamiani lappunaamioita. Niitä myydään yksittäin pakattuina ja ne tuntuvat kasvoilla ihanan viileiltä. Vaikka kyseessä olisi mikä tahansa kasvojen ihoa hoitava kangasnaamio, se myös aina poistaa turvotusta – ihan silminnähden. Juuri sen viilentävän vaikutuksen ansiosta. Voit toki myös kastaa kasvosi jääpalakulhossa, sekin viilentää oloa ja kirkastaa ihon väriä, mutta tämä on huomattavasti miellyttävämpi tapa.

Viileät lappunaamiot laskevat turvotuksen kasvoilta ja silmien ympäriltä välittömästi.

Ja nyt kun olen jakanut nämä vinkit kanssanne, lähden tästä kuivaharjaamaan, kuorimaan, öljyämään ja ”nautin” päälle tehojuoman.

Kohti kepeämpää vuotta 2020!

Lue myös:

Lisää lappunaamioista

ja

Parhaat kirkkaanpunaiset huulipunat (vaikkapa sinne uudenvuodenjuhliin)

 

X