Sopivasti ihana

Näin saat pehmeät kantapäät – helposti

Teksti:
Riikka Väänänen

Olen hyvin laiska jalkojen hoitaja. En raspaa, rasvaa tai kuori jalkojani juuri koskaan. Tällä viikolla – revittyäni kahdet sukkahousut hiekkapaperia muistuttavilla kantapäilläni – oli kuitenkin pakko tehdä jotain. Muistin isoäitini opin: rasvaa jalat (toimii myös käsiin) yöksi ja pue puuvillasukat päälle. Ja kas, vain yhden yön jälkeen, jalkapohjani olivat, jos ei vauvamaisen pehmeät, ainakin sukkahousujen kestävät.

Opin kirjaimellisesti kantapään kautta, että paras rasva kuiville jaloille on vedetön balmi. Purkissa ei tarvitse erikseen lukea, että se on tarkoitettu juuri jaloille. Ihonhoidossa saa ja kannattaa käyttää mielikuvitusta. Monitoimibalmeja on paljon etenkin luonnonkosmetiikassa, kuten Sóleyn Kisstu mig Organic  (15,50), jolla kuivien jalkojen lisäksi virkistät turvonneet silmänympärykset ja Urtekram Body Balm Shea Butter Pure (6,50), jolla rasvaat halkeilevien kantapäiden lisäksi myös rohtuneet huulet, rispaantuneet kynsinauhat ja silotat kuivuuttaan hapsottavat hiustenlatvat.

Minä tartuin ensimmäiseen balmiin, joka kaapistani löytyi. Onneksi en katsonut hintaa (70 e)! Sillä Mahalon The Unveil Puhdistusbalmi, joka kuten nimikin sanoo, on tarkoitettu ihon puhdistukseen ja halvempiakin balmeja löytyy. Mahalon putsaribalmi toimi loistavasti kuitenkin myös jalkavoiteena, sillä sen lisäksi että se ravitsee kuivaa ihoa, se myös kuorii ihoa. Ja sen huomasi.

Koska kertalevitys teki tehtävänsä, säästän loput kasvojen puhdistukseen.

X