Sopivasti ihana

Nämä ovat minun kikkani näyttää huolitellulta helposti

Teksti:
Riikka Väänänen

Siistit kulmat ja pinkki poskipuna ovat minun perusmeikkini.

Kukaan ei ole heti sängystä noustuaan hehkeä. Ainakaan minä. Nämä ovat minun kikkani näyttää huolitellulta – helposti:

Nämä ovat minun kikkani näyttää huolitellulta helposti – Karvat päässä, naamassa ja vartalolla

Kävin vuosia sitten muotoiluttamassa kulmani ammattilaisella ja nykyään nypin kulmakarvani joka päivä. Aikaa toimenpiteeseen kuluu alle minuutti, eikä kulmat rehota villinä missään vaiheessa.

Tweezermanin pinsetit ovat jämäkät ja terävät. 24 e.

Olen korvannut hiustenvärjäyksen raidoilla. Näin tyvikasvu sulautuu muiden hiusteni joukkoon (tosin tumma tyvi on nyt todella trendikäs) ja voin venyttää kampaamokäyntien väliä jopa kuukaudella.

Tyypillinen pesua seuraavan päivän kampaukseni on kuivasampoolla raikastettu poninhäntä.

Pidän hiusmallini simppelinä, jolloin malli pysyy, vaikka tukka vähän venähtääkin. En edes tavoittele eleganttia pocahontastyyliä. Rento, hiukan sotkuinen surffitukka on enemmän minua. Jos pidät lyhyemmästä tukasta, myös nyt niin kovin muodikas polkka kasvaa ihan itsestään vieläkin trendikkäämmäksi pitkäksi polkaksi eli lobiksi.

Käytän epilaattoria höylän sijaan. Se nyppii karvat juurineen. Karvani kasvavat niin nopeasti, että joutuisin höylätä sääreni kaksi kertaa päivässä. Nyt kaksi kertaa viikossa riittää. Hentokarvaisemman ystäväni tarvitsee epiloida vain pari kertaa kuussa.

Epiloin säärien lisäksi kainalot ja bikininrajat.

Nämä ovat minun kikkani näyttää huolitellulta helposti – Ihonhoito

Korvaan yövoiteen kerran tai pari viikossa yönaamiolla, jolloin saan naamion ja yövoiteen hyödyt kerralla. Naamiossa on aina voidetta enemmän tehoaineita ja naamioinnin jälkeisenä aamuna herään iho normaalia pehmeämpänä ja raikkaamman näköisenä. Käytän toisinaan myös itseruskettavaa seerumia. Levitän sen iholle illalla ja aamulla naama on heti vähän paremman värinen.

Vita Liberatan Self Tanning Anti Age Serum hoitaa myös ikääntymisen merkkejä eli riittää ainoaksi seerumiksi yövoiteen alle. Eikä se haise. 40 e.

Keväisin ja kesäisin, kun silmänympärykseni eivät ole kuivat, käytän silmänympärysvoiteen sijaan pelkästään seerumia. Voiteeseen verrattuna seerumin etu se, että siinä on runsaammin tehoaineita ja ohuempi koostumus eli se ei turvota (kuten jotkut täyteläiset tai ainakin liian runsaalla kädellä levitetyt voiteet tekevät), vaan pikemminkin ehkäisee silmäpusseja.

Medik8 R-Retinoate Eye Serum Youth Activating Cream Day & Night -silmänympärysseerumissa on ryppyjä silottavaa A-vitamiinia. 115 e.

Puhdistan naamani misellivedellä. Sillä lähtee sekä kasvo- että silmämeikki, sitä ei tarvitse huuhdella, eikä sen jälkeen tarvitse käyttää kasvovettä.

Misellivesi sisältää kolme putsaria: silmämeikinpoistoaineen, puhdistuksen ja kasvoveden. Lancômen Micellaire Confort, 200 ml 29 e.

Nämä ovat minun kikkani näyttää huolitellulta helposti – Meikki

Lakkaan vain varpaankynsiä. En jaksa tai ehdi tekemään täydellistä pedikyyriä viikottain, joten paikkamaalaan. Kun kynsilakka rapisee kynsien kärjistä tai kasvaneen kynnen paljas tyvi tulee esiin, piilotan kolot samalla lakalla, jolla alunperinkin lakkasin kynteni. Kukaan ei tiiraa varpaitani niin tarkkaan, että huomaisi paikkamaalattujen ja vastalakattujen kynsien eron.

Korvaan perinteisen silmänrajauksen sisärajauksella. Näin saan korostettua silmieni muotoa ja ripsenikin näyttävät pidemmiltä helposti ja nopeasti. Perinteisessä rajauksessa joudun usein paikkailemaan röpelöistä rajausta tai viiva menee helposti ”väärään asentoon”, eikä minulla riitä siihen aika tai kärsivällisyys.

Tämä MACin Technakohl Liner on luottokajalini. Se on vedenkestävä eikä suttaa. 19,90 e.

Silloin harvoin, kun meikkaan enemmän, teen sumusilmät eli smokey eye -meikin vain yhdellä värillä. Enkä koskaan kokeile mitään uutta ja jännää juuri ennen tärkeää tapaamista tai edustustilaisuutta.

Ruskealla mattaluomivärillä väritän sekä kulmat että luomet.

Käytän aina pinkkiä poskipunaa. Se piristää väsyneenkin naaman hetkessä. Isolla ja pörheällä sudilla ja riittävän hienojakoisella punalla häivytys onnistuu kuin itsestään.

Kuten kuvasta näkyy, sekä suti että poskipuna ovat kovassa käytössä.

Lue myös:

Monin tavoin yllättävä ripsikriisi

Näin onnistut poskien punauksessa

Helppo silmänrajaus

 

 

 

X