sopivasti ihana

Parhaat kirkkaanpunaiset huulipunat

Teksti: Riikka Väänänen
Because you can.

Kirkkaanpunainen huulipuna on kuin korkokengät tai pikkumusta. Kun punaat huulesi, ryhtisi suoristuu kuin taikaiskusta ja olet välittömästi huolitellumman näköinen.

Kirkkaanpunainen saa hampaat näyttämään valkoisemmilta ja naaman virkeämmältä. Kun punaat huulesi räiskyvällä värillä, kukaan ei huomaa silmäpussejasi tai muuten väsähtänyttä ilmettäsi.

Se on myös se kinkkinen puna, joka katoaa hetkessä öljyisen lounassalaatin tai intohimoisen suudelman mukana. Päivittäinen ongelma, eikö totta? Etenkin tuo jälkimmäinen. Minun ei tarvitse edes pussailla saadakseni punan katoamaan. Olen nimittäin lipoja. Tunti tai pari punaamisesta huulissani on vain punaiset rajat tai väri on paakkuina rohtumien päällä.

Puna pysyy, kun pohjustat huulet punan sävyisellä pehmeällä rajauskynällä.

Siitä syystä olen opetellut pari kikkaa, jolla saan punani kestämään – jopa sen kiihkeän pussailun.

Tee näin

  1. Harjaa huulet pehmeällä, vauvoille tarkoitetulla hammasharjalla. Miksi? Se kuorii rohtumat pois, jolloin puna levittyy huulille tasaisemmin.
  2. Rasvaa huulet huulibalmilla (esimerkiksi Niki Newdin Skin Glow toimii myös huulirasvana sen lisäksi, että se antaa kasvoille kauniin kuullon ja hoitaa ihoa). Anna balmin imeytyä ennen huulien punaamista, jotta se ei liuota huulipunaa pois.
  3. Hanki huulipunasi värinen, pehmeä huultenrajauskynä (minä käytän MACin Lip Pencilin sävyä Ruby Woo) ja väritä sillä koko huulet. Pussaa sen jälkeen vessapaperia. Tämä pusu ei vie rajausväriä mennessään.
  4. Punaa huulet suoraan puikosta. Siveltimellä tulee siistimpi, puikolla vahvempi punaus. Pussaa taas vessapaperia. Ja punaa uudelleen.
  5. Jos huulesi eivät ole rutikuivat, punaa huulet mattapunalla. Se kestää voidemaisia punia paremmin. Rohtuneisiin huuliin kannattaa sen sijaan levittää hoitavaa, voidemaista punaa – ja varautua lisäämään sitä mattapunaa useammin. Sama pätee huulikiiltoihin ja -lakkoihin. Etenkin jälkimmäisten etu on se, että niiden kiilto saa huulet näyttämään pulleammilta.
  6. Hymyile peilikuvallesi ja poista hampaisiin tarttunut puna kasvo- tai vessapaperilla.
  7. Jos kirkaspuna tuntuu liian meikatulta, pehmennä huultenrajat sormillasi. Tämä ”suudeltu” punaus on ollut muodissa jo pitkään ja on edelleen. Se myös antaa enemmän anteeksi kuin tiukka rajaus.

Muodikas pussattu punaus saa vähän levitäkin.

Parhaat kirkkaanpunaiset huulipunat

MAC Lipstick Ruby Woo löytyy lähes jokaisen meikkitaiteilijan meikkipakista. Miksi? Se sopii kaikille ja kestää huulilla pitkään. Ja hinta-laatu-suhde on kohdillaan, 21,90 e.

Clarins Jolie Rouge Velvet, sävy 754V Deep Red, ei ole ihan yhtä mattainen ja kuiva kuin MACin Ruby Woo, mutta pysyy silti hyvin, 30 e.

Chanelin Rouge Coco, sävy 440 Arthur, on lämpimän sävyinen kirkkaanpunainen ja voidemaisempi kuin kaksi aiemmin mainittua, 47,10 e.

Lancômen L’Absolut Rouge Ruby Cream, sävy 02 Bad Blood, on näistä hoitavin ja sopii kuivahuulisille parhaiten, 37 e.

Lue myös

Sopusuhtaiset huulet täyteaineella

Haussa täydellinen huulipuna

 

Lue myös

X