Sopivasti ihana

Parhaat silmänympärystuotteet – näihin uskon

Teksti:
Riikka Väänänen

Silitä ja painele. Älä koskaan ikinä hankaa.

Kerroin jo aikaisemmin silmänympärysfiksaatiostani jutussani Pienemmät silmäpussit ja sileämpi silmänympärysiho Plaxpot-hoidolla. Hoidon vaikutus oli valtava. Sen näkee pelkästään katsomalla ennen ja jälkeen kuvani. Mikään hoito ei kuitenkaan peitä valvottuja öitä tai itkettyjä itkuja, niin hyvä kun se olisikin. Siksi yhä edelleen käytän eniten aikaa kauneudenhoidossani silmänympäryksiini. Tässä parhaat silmänympärystuotteet.

Parhaat silmänympärystuotteet – Suojaa auringolta

Jo nyt, vaikka kevätaurinko pilkistelee vain satunnaisesti, silmänympärysihokin on syytä suojata auringolta. Mikään ei rypistä ja veltostuta tuota ohuinta ihoaluettamme niin tehokkaasti kuin aurinko. Paitsi poistamattomat meikit ja ihon hinkkaaminen. Valitettavasti on hyvin vähän silmänympärystuotteita, joissa olisi aurinkosuoja ja jotka sopisivat päivittäiseen käyttöön (fysikaalinen suoja tekee voiteesta kuin voiteesta aina vähän paksumman kuin suojaton voide). Medik8 Hydr8 Eye 360 on niitä harvoja ja se tosiaan toimii. Ei pelkästään suojana (SPF30), mutta se poistaa turvotusta, silottaa ja sopii meikin alle.

Parhaat silmänympärystuotteet – Lisää tehoja

Kun pelkkä voide ei riitä, kuten juuri nyt valvottujen öiden ja jatkuvan neljän seinän sisällä olemisen jälkeen, turvaudun silmänympärysseerumiin. Tämä Sisleyn Black Rose Eye Contour on niin ohut, että sen päälle voi hyvin levittää myös voiteen. Sen tehokkaasti nestekiertoa parantava koostumus ja viileä, keraaminen aplikaattori poistavat turvotuksen. Myös itkusta johtuvan. Näin talvella kuiva silmänympärysihoni kaipaa sen lisäksi voidetta, mutta periaatteessa tätä voisi käyttää ihan yksinäänkin. Etenkin, jos suojaat silmäsi aurinkolaseilla.

Parhaat silmänympärystuotteet – Naamioi virkeys

Kun ilta on venynyt pitkäksi tai pitää olla hetkessä valmis, turvaudun silmänaamiolappuihin. Rakastan lappunaamioita, kuten jo kerroinkin postauksessani Sheet mask, lappunaamio, kuitunaamio – trendikkäällä naamiolla on monta nimeä. Olen kokeillut useita eri silmänaamiolappuja ja edullisemmatkin toimivat, mutta yksikään kokeilemani ei ole voittanut Bioeffectin Imprinting Eye Maskia. Säilytän aina yhtä paria jääkaapissa varmuuden vuoksi. Viileät geelilaput virkistävät silmät muutamissa minuuteissa. Näihin aion turvautua tänäänkin ennen kuin lähden tapaamaan entistä kollegaani Helsingin yöhön.

Parhaat silmänympärystuotteet – Rasvaa ilman turvotusta

Viime talvena, kun oli kireitä pakkasia, mikään voide ei tuntunut riittävän ravitsemaan kuivan ilman rypistämiäni silmänympäryksiäni. Tänä talvena pakkaset eivät juuri ole paukkuneet, mutta aina piiskaava viima on pitänyt huolen siitä, että silmät vuotavat ja silmänympärykset kuivavat sen vuoksi. Tämä Diego Dalla Palman Correcting Eye Creme on ensimmäinen voide, joka on riittävän ravitseva, mutta ei turvota edes tällaisia turvotukseen taipuvaisia silmänympäryksiä kuin minulla.

Parhaat silmänympärystuotteet – Silitä rypyt retinolilla

Retinol, tuo lääkärienkin tunnustama ryppyjen silottaja, ei yleensä vahvuutensa vuoksi sovi silmänympäryksille. Tämä V10 Plus Vitamin A -seerumi on niitä harvoja retinol-tuotteita, jonka voit levittää myös herkästi ärtyvälle silmänympärysiholle. Ja mikä parasta, samaa seerumia voi käyttää koko kasvoille eli se ei kasvata purkkiarsenaalia kylppärin kaapissa. Käytän sitä silmien ympärille iltaisin. Retinol ja aurinko eivät nimittäin ole hyvä yhdistelmä (pigmenttimuutokset).

Parhaat silmänympärystuotteet – Meikin alle

Rakastan tuotteita, jotka tekevät monta asiaa kerralla. Ole Henriksenin Truth Banana Bright Eye Crème kirkastaa ihoa ja toimii silmänympärysvoiteen lisäksi primerina. En käytä mitään muuta silmämeikinpohjustusta. Myös tämä tulee tänään tarpeeseen ennen iltarientoa. Se toimisi loistavasti myös ainoana silmänympärysvoiteena, mutta kun minulla on tämä silmänympärysfiksaatio, se on minun tuhkimovoiteeni, ja päivisin suojaan silmänympärykset jo aiemmin mainitsemallani Medik8:n suojakertoimen sisältävällä voiteella.

Lisävinkki!

Poista silmämeikki aina silmämeikinpoistoaineella. Se saattaa kuulostaa työläältä, mutta oikeasti helpottaa meikin poistamista – ja säästää sekä ripsiä että silmänympärysihoa. Silmämeikinpoistoaineet on nimittäin kehitetty sellaisiksi, että silmämeikki (myös se sitkeä) irtoaa helpommin ts. hankaamatta, niissä on aina jotain rauhoittavaa, kuten ruiskaunokin uutetta, ja ne valmistavat ihoa silmänympärystuotteiden tehoaineille. Ota meikinpoistoainetta vanulappuun, paina se silmän päälle, anna vaikuttaa vähintään puoliminuuttia ja liuta vanulappua ripsien suuntaisesti.

X