Sopivasti ihana

Pienemmät silmäpussit ja sileämpi silmänympärysiho Plaxpot-hoidolla

Teksti:
Riikka Väänänen

Tiedättehän sen tunteen, kun remontoit kotona yhden nurkan, kaikki sen ympärillä alkaa näyttämään nuhjuiselta? Sama pätee kasvoihin. Kun yksi ongelma on hoidettu, minun tapauksessani epäsymmetriset huulet, alkaa peiliin katsoessaan huomaamaan muita harmituksen aiheita. Tosin silmänaluseni ovat olleet aina se alue, jota olen tuijotellut epätoivoisena peilistä ja kokeillut tuotetta jos toistakin sekä silmäpussien pienentämiseen että ryppyjen silotukseen. Tummien silmänalusten kanssa nostin kädet pystyyn jo aika päiviä sitten. Olen kokeillut myös kaikkia mahdollisia hoitoja – paitsi kirurgin veistä. En voi sanoa, että tuloksetta, koska en tiedä, miltä ne näyttäisivät ilman kaikkia näitä kokeiluja, mutta mitään ihmeitä ei kuitenkaan ole tapahtunut. Ennen kuin nyt. Sain merkittävästi pienemmät silmäpussit ja sileämmän silmänympärysihon Plaxpot-hoidolla.

Varoitan jo nyt, että kuvat saattavat järkyttää herkimpiä. Etenkin ne ennen kuvat. Plaxpot ei ole mikään kevyt lounasajan hoito, vaan sen jälkeen näytät aika hurjalta noin viikon verran. Minä kuljin viikon aurinkolaseissa, vaikka ulkona satoi kaatamalla. Käytin laseja myös uudessa lähikaupassamme ja talomme käytävillä. Vasta muuttaneena sain varmasti heti diivan maineen, mutta myös pienemmät silmäpussit. Ovellamme käynyt remppamies sai minut nähtyään vain henkäistyä ”Apua!” ja kipitti tiehensä.

Kuvia ei ole käsitelty, eikä minua meikattu, jotta lopputulos näyttäisi paremmalta. Se on sitä. Ainoastaan ripsien pituus on nykyään maltillisempi.

Onko rouva koskaan itse katsonut peiliin?

Kiinnitin ensimmäistä kertaa omiin silmänalusiini noin 22-vuotiaana, kun vein vuoden ikäisen tyttäreni lääkärille hänen tummien silmänalustensa vuoksi. Tyttäreni oli pieni ja laiha, ja pelkäsin, että hän kärsii varmasti jostakin vakavasta puutoksesta. Lääkäri katsoi minua hetken ja kysyi: ”Onko rouva koskaan itse katsonut peiliin?” No kyllähän minä sitten katsoin ja pitkään – ja tajusin, mitä lääkäri oli kohtuullisen ikävän kuuloisella kommentilla tarkoittanut. Omat silmänaluseni olivat aivan yhtä tummat kuin tyttärelläni. Hän oli lapsena kuin mini minä ja kasvojen rakenteemme hyvin samanlainen. Tummat silmänaluset eivät johdu vain unen puutteesta, vaan myös esimerkiksi kasvojen rakenteella ja ihon paksuudella on vaikutusta.

Siitä kommentista alkoi kuitenkin iänikuinen silmiin tuijottelu. Ja silmänympärysvoiteen käyttö.

Onneksi on lappunaamioita. Etenkin jääkaappikylminä ne poistavat pahimmat turvotukset muutamissa minuuteissa.

Salamalla sileämmät silmänympärysrypyt

Törmäsin Plaxpot-hoidon esitteeseen odottaessani pääsyä huulten täyteainehoitoon Rebel Helsingissä. Se kuulosti niin lupaavalta, että googlasin jo siinä odotushuoneessa kaikki mahdolliset aiheeseen liittyvät tekstit ja selasin läpi ennen ja jälkeen kuvat. Ja varasin siltä istumalta ajan. Sen verran pystyin lukemaan rivien välistä, että aloin myös heti raivata kalenteristani viikkoa toipumiselle. Siirsin tapaamisia ja varasin hoitoa seuraavan viikon vain ja ainoastaan kirjoittamiselle. Kotona yrittävän etu.

En ole erityisen kipuherkkä, mutta en pannut lainkaan hanttiin hoitoa edeltävälle puudutukselle, sillä hoitokuvat nähtyäni tiesin, että aivan kivutonta se ei voi olla. Puudutus kuulostaa piikeiltä, mutta tässä, kuten monessa muussakin hiukan järeämmässä käsittelyssä, iho puudutetaan voiteella. Varsinaisen kivun sijaan plasmasalaman kosketus  tuntuu siltä kuin ihoon lentäisi pieniä kipinöitä. Se ei satu, mutta kun hoito on kestänyt tarpeeksi kauan, se alkaa ärsyttää (eli käydä hermoille) samalla tavalla kuin joku tökkisi sinua koko ajan.

Vaikka tuo hoitopää näyttää erehdyttävästi neulalta, se ei ole sitä. Sillä ei edes kosketa ihoon.

Miten Plaxpot-hoito toimii?

Plaxpot, toisin kuin useimmat muut plasmahoitoina markkinoidut sähköllä toimivat hoidot, perustuu plasmageneraattorin tuottamaan oikeaan plasmaan. Ihon alle ei injektoida mitään, eikä ihoa myöskään neulata. Laitteen päällä ei edes kosketa ihoon. Plaxpot-kojeen päästä tulee plasma”salama”, joka saa ihon reagoimaan niin, että ihosolut vetäytyvät lähemmäksi toisiaan, jolloin kudos kutistuu ja kiinteytyy. Ilman verenvuodatusta.

Plaxpot vaatii tekijältään ihonhoidon ja esteettisen alan tuntemusta ja tietenkin koulutuksen laitteen käyttöön (minulle hoidon teki sairaanhoitaja Reija Lommi Rebel Helsingissä). Tulevaisuudessa ei ole siis nähtävissä mitään Plaxpot-kekkereitä, joissa juodaan kuplivaa naisporukalla ja otetaan vähän hoitoa siinä sivussa.

Silmänalusten lisäksi minulla käsiteltiin leukalinja ja kaula, joihin Plaxpot-hoito tepsii myös.

Noudata ohjeita

Vaikka iho näyttääkin hoidon jälkeen hurjalta ja iho punoittaa, kuumottaa ja kiristää, hoito on turvallinen – kunhan noudatat kotihoito-ohjeita. Niitä ei todellakaan anneta turhaan. Hoidetulle alueelle syntyy pieniä ruskeita pisteitä, jotka muuttuvat ruviksi ja kestävät iholla 3–4 vuorokautta. Rupia täytyy hoitaa kuten mitä tahansa haavaa eli ei uintia, hikiliikuntaa tai saunaa niin kauan kun iho on vielä ”rikki”.

Päivä hoidon jälkeen. Näyttää hurjemmalta kuin onkaan. Tämän näyn vuoksi kalenteri on kuitenkin syytä tyhjentää tapaamisista hoidon jälkeiseksi viikoksi. Ja rupia pitää hoitaa aivan kuten haavoja normaalistikin.

Jos et usko minua, usko silmiäsi

Sen lisäksi, että se on yksi harvoista hoidoista, jolla saadaan näkyviä tuloksia sekä ylä- että alaluomille, sillä voidaan käsitellä myös esimerkiksi veltostunutta kaulaa että valahtaneita leukaperiä. Minulla silmänalusrypyt katosivat lähes kokonaan ja olisin varmaan päässyt kokonaan eroon silmäpusseista, jos olisin kuukauden päästä ottanut toisen käsittelyn, mutta valitettavasti lompakkoni ei ollut riittävän täynnä eikä kalenterini tarpeeksi tyhjä, jotta olisin voinut niin tehdä. Luultavasti puolen vuoden tai vuoden kuluttua diivailen taas räntäsateessa aurinkolasit päässä, sillä tämä hoito todella toimii. Ainakin minä sain pienemmät silmäpussit ja sileämmän  silmänympärysihon Plaxpot-hoidolla.

Kuvien välillä on vähän yli kaksi kuukautta. Hoidon tulos kestää jopa neljä vuotta, mutta toki aika tekee tehtävänsä, ja iho veltostuu ja rypistyy ajan mittaan aivan kuten ennenkin. Nyt ero on kuitenkin merkittävä.

Jos edelleen olet skeptinen, katso uudelleen ennen ja jälkeen kuvat.

Lue myös:

Monin tavoin yllättävä ripsikriisi

Neljänkympin kriisi näkyy ikuisesti ihollani

X