Sopivasti ihana

Pikkujoulukauden helpoin silmänrajaus

Teksti:
Riikka Väänänen

Hauskoja pikkujouluja kaikille!

Täriseekö kätesi, ovatko luomesi ryppyiset, näyttävätkö mustat silmänrajaukset aina hiukan turhan kovilta tai liian meikatulta? Silmänrajaus kannattaa silti. Rajaukset korostavat silmiä ja saavat ripset näyttämään pidemmiltä. Tässä pari helppoa kikkaa silmien rajaukseen.

Unohda tussirajaukset

Unohda tussirajaukset ja kokeile rajata silmät luomivärillä. Tarvitset vain ohuen siveltimen ja ruskean tai tummanharmaan luomivärin. Levitä alle mattaista vaaleanruskeaa tai munankuorenväristä luomiväriä. Vaalea saa luomet näyttämään suuremmilta ja avaa katsetta.

Paras sivellin luomivärirajaukseen on pieni ja litteä, kuten tämä Diorin sivellin nro 24.

Ota siveltimeen luomiväriä, kopauta ylimääräiset värit kämmenselkääsi. Aloita rajan vetäminen silmän sisänurkasta ja etene kohti ulkonurkkaa. Kiitos luomivärin pehmeän koostumuksen, sinun ei edes tarvitse yrittää vetää rajaa kerralla, sillä rajan ei ole tarkoituskaan olla tiukka viiva. Jatka rajausta ulkokulmassa aavistuksen yläviistoon, etenkin jos sinulla on raskaat luomet. Siipirajaus ”kohottaa katsetta”. Yritä saada sivellin mahdollisimman lähelle ripsien tyveä. Jos silmäsi ovat hyvin lähekkäin, jätä sisänurkka rajaamatta.

Jos rajaukseen tulee vekkejä, mitä luomivärirajauksessa harvemmin tulee, pehmennä vekit toisella kerroksella luomiväriä. Jos taas ruskea tuntuu liian pliisulta julhameikissä, tehosta rajausta lisäämällä mustaa luomiväriä aivan ripsien tyveen.

Luomivärirajaus sopii myös ryppysille luomille, sillä se antaa enemmän anteeksi kuin tussirajaus.

Meikkaa vesiraja

Jos luomivärirajauskin tuntuu liian haastavalta tai työläältä, piirrä rajaus nk. vesirajaan eli yläripsien alapuolelle. Tähän tarvitset vedenkestävää rajauskynää tai kajalia. Sisärajaus tekee katseesta intensiivisen, mutta ei näytä kovalta. Hyviä sisärajaukseen sopivia kyniä ovat esimerkiksi YSL:n Dessin Du Regard Khol Waterproof Eyeliner, 01 Black ja MACin Technakohl Liner Graphblack.

YSL:n vedenkestävä rajauskynä on sopivan pehmeä sisärajaukseen.

Kumpaakaan ei tarvitsee teroittaa, ne ovat riittävän pehmeitä aralle ripsirajalle ja kuivuttuaan ne eivät leviä, vaikka räpyttelisit kuinka.

Tuuttaa maskaraa ripsien tyveen

Harjaa ripsiväri aivan ripsien tyveen. Tyveen ujutettu maskara on kuin ohut silmänrajaus, sillä se korostaa ripsirajaa. Maskara toimii hieman kuin tupeeraus hiusten tyvessä, eli mitä enemmän tuuttaat ripsiväriä tyveen, sitä paremmin ripset nousevat ja taivutus pysyy. Hyvä ripsentaivutin on riittävän siro, jonka ansiosta saat ujutettua sen aivan ripsien tyveen. Voit lämmittää ripsentaivuttimia föönillä, jolloin se toimii kuin kiharrin. Älä kuitenkaan kuumenna liikaa, ettet polta silmäluomiasi. Suomen markkinoiden paras taivutin löytyy Shiseidolta.

Shiseidon ripsentaivutin on Shue Uemuran jälkeen yksi parhaita taivuttimia, joita olen kokeillut.

Lue myös

Miten vaalea rajausväri avaa katseen.

Miten saat ripsivärin kestämään kovemmassakin menossa.

Miten meikkaat täydelliset kulmat.

 

 

 

 

X