Sopivasti ihana

Samoilla silmillä kolme päivää Pariisissa

Teksti:
Riikka Väänänen

Mitä enemmän vuosia tulee, sitä kevyemmäksi meikkipussini muuttuu.

Nyt kun meidän on lukittu Suomeen, on hyvä aika muistella matkoja. Tai tässä minun tapauksessani yhtä tiettyä matkaa.

Vuosia sitten lensin työmatkalle Pariisiin. Olen aikanaan kouluttajana roudannut niin paljon tavaraa paikasta toiseen, että nykyään matkustan mahdollisimman kevyin kantamuksin. Odotan – tai – odotin mieluummin matkalaukkua matkatavarahihnan äärellä ne pitkät, hitaasti kuluvat minuutit kuin kannoin matkalaukkua mukanani.

Tuolla Pariisin reissulla minulla oli kainalossa vain lompakon kokoinen käsilaukku ja kaikki oleelliset koneen ruumassa.

Teko, joka alkoi kaduttaa seisoessani keskellä yötä Charles de Gaullen matkatavarahallissa katsomassa tyhjänä pyörivää hihnaa. Matkalaukku oli jäänyt matkalle.

Samoilla silmillä haastatteluun

Menin itkusilmässä hotellille ja kysyin, onko heillä hammasharjoja. Ei ollut. Eikä kampaa tai mitään muutakaan. First world problems, tiedän. Mutta se ei lohduttanut sillä hetkellä tippaakaan, sillä minulla oli heti aamulla työtapaaminen. Kauneuteen liittyvä sellainen. Ja tajusin, että joudun menemään sinne samoilla silmillä.

Puntaroin yön myöhäisinä tunteina, pesenkö meikkini hotellin suihkugeelillä niin, että iho rutistuu rusinaksi, vai nukunko selälläni ja yritän säästää ne, mitä aamun mennessä oli jäljellä. Nukuin selälläni. Tietysti.

Pesin alushousut suihkugeelillä, ripustin ne kuivamaan ja kiipesin sänkyyn. Lienee sanomattakin selvää, että kun pakottaa itsensä nukkumaan yhdessä asennossa, ei nuku juuri lainkaan.

Kuvan sänky ei liity tarinaan. Nainen liittyy kyllä.

Samoilla silmillä sopivasti rock?

Eikä se tehnyt minusta ainakaan hehkeämpää seuraavana aamuna. Mutta purin hammasta, puin eiliset vaatteet ylle, kurlasin suutani huolella pelkällä vedellä, haroin hiuksiani hieman siistimmäksi sormin ja lähdin töihin.

Siihen aikaan käytin huomattavasti paljon enemmän meikkiä, joten minulla oli jäljellä ihan näyttävät sumusilmät. Vähän ehkä sumuisemmat kuin edellisen päivän meikkauksen jälkeen. Mutta meikkiä kuitenkin.

Kävin tapaamisessa. Vastapäätä istuva pariisitar ei näyttänyt ihmettelevän ulkoasuani yhtään. Ehkä olin trendikkäästi ”juuri sängystä nousseen” näköinen. Hiukan rock.

Tuolla reissulla ei tarvinut uskoa, mutta suomalaista sisua kyllä.

Sisulla loppuun asti

Haastattelun jälkeen kävin hotellilla kyselemässä laukkuni perään. Turhaan. Mietin, että käynkö hankkimassa välttämättömimmät, jotta selviän vielä seuraavasta päivästä.

Yhtäkkiä minulle hyvin epätyypillinen säästäväisyys nosti päätään, ja ostinkin vain hammasharjan, kamman ja päätin jatkaa samoilla silmillä koko reissun loppuun saakka. Suomalaisella sisulla p..le.

Nukuin seuraavankin yön selälläni ja rikoin kaikkia niitä neuvoja, joita olen teille vuosia suoltanut: ”Pese meikit joka ilta. Älä unohda silmänympärysvoidetta ikinä” ja niin edelleen. Hieman paremmin nukutun yön jälkeen (edelleen toki selälläni ettei meikki vaan tuhriudu) huomasin että meikkini oli edelleen siedettävä. Mistä se kertoo? Laadukkaista meikeistä vai siitä, että sitä on annosteltu luomille vähän raskaammalla kädellä? Luultavasti molemmista.

Kun viimein pääsin takaisin kotiin, edelleen ilman laukkuani, tyttäreni totesi meikkini olevan edelleen siinä kunnossa, että olisin voinut jatkaa vielä pari päivää. Ehkä meikkini olisi kestänyt, mutta minä en. Lämmin suihku, kasvorasva ja puhtaat vaatteet tuntuivat taivaallisilta.

Tämän enempää minulla ei juuri meikkiä nykyään näekään, joten pari päivää Pariisissa meikittä menisi jo ihan kivutta.

Samoilla silmillä helposti

Nyt tuo jo lähes kymmenen vuoden takainen kokemus naurattaa. Tänä päivänä alahuuli ei väpättäisi luultavasti lainkaan, vaikka meikit seikkailisivatkin ympäri Eurooppaa yhdeksän päivää. Kiitos Suvi Tiilikaisen (Velvet Töölö) tekemien micropblanding-kulmien ja Maijan (Bella Pelo) ripsien, pärjään meikittä jopa työtapaamisissa tai deiteillä.

Siitä huolimatta pakkaan matkalle aina ne olennaisimmat (sampoo, hoitoaine, kasvovoide, misellivesi, deodorantti, huulipuna ja hiusharja) käsimatkatavaroihin.

Tänä kesänä ei ehkä juurikaan lennellä ulkomaille, mutta onneksi täällä Suomessakin on pilvin pimein ihania paikkoja, joihin matkustaa.

Ja oliko tässä tarinassa joku opetus? No eipä oikeastaan. Tai jos jotain: pakkaa välttämättömimmät käsimatkatavaroihin.

Ihanaa kotimaan matkailua kaikille!

Lue myös:

Helsingin parhaat – näihin ammattilaisiin luotan

Treenaaja kiittää: täydelliset microblading-kulmat

Mitä eroa on klassisilla ripsienpidennyksillä ja volyymiripsillä?

X