Sopivasti ihana

Sinkkunaisten kootut sekoilut osa 1

Teksti: Riikka Väänänen

Avauduin viime viikolla Bridget Jones -tyyppisestä elämästäni ja sain useamman yhteydenoton. Meitä Bridgetejä on täällä enemmänkinkin. Näin viikonlopun ja hivenen synkän viikon kunniaksi, päätin naurattaa teitä muutamilla Sinkkunaisten kootut sekoitut -tarinoilla (luvan kanssa). Tässä ensimmäinen.

Sinkkunaisten kootut sekoilut  – Tapahtui eräänä kesäisenä viikonloppuna

Nainen tapasi baarissa miehen ja tuo juuri tavannut pariskunta päätti jatkaa iltaa naisen luona. Aamuyön aikana kului runsaasti viiniä, mutta siitä huolimatta nainen heräsi aamulla aikaisin. Hän vilkaisi viereensä ja tajusi heränneensä lähes tuiki tuntemattoman vierestä – ja muisti hetken päästä hämärästi miehen kertoneen aamun varhaisina tunteina olevansa naimisissa. Yllätys.

Nainen haroi puhelintaan sängyn vierestä (pakkohan tästä on kaverille kertoa) ja sai viimein napattua sen käteensä. Sisäänpääsykoodiaan puhelimeensa syöttäessään ja puhelimen pysyttyä lukittuna nainen tajusi, että puhelin on mennyt lukkoon. Tilttiin.

Nainen jätti miehen nukkumaan humalaansa pois ja lähti selvittämään asiaa huoltoliikkeeseen. Reippaasti, pientä ristiaskelta ottaen, nainen käveli parin kilometrin päässä olevaan puhelinhuoltoon ja pyysi apua.

Ystävälliset miehet tiskin takana pähkäilivät tovin ja totesivat, että ainoa keino saada puhelin taas toimimaan on palauttaa se tehdasasetuksille. Eli siis tyhjentää koko luuri. Tehkää niin, nainen sanoi.

Puhelin tyhjennettiin, mutta sinne jäi kummittelemaan toisen käyttäjän iTunes-tunnus. Kummallista, totesivat huoltoliikkeen tyypit. Käypä tuossa viereisessä MAC-liikkeessä, ehkä he voivat auttaa. Eivät voineet. ”Tällaista ei ole koskaan tapahtunut. Tässä on MACin kansainvälisen tuen numero. Soita sinne. Ja pyyhkäise hiukan ylähuultasi, sillä siinä on pienet punaviiniviikset”, MAC-miehet sanoivat.

Nolona nainen putsasi suunsa ja lähti kipittämään kotiaan kohti. Palattuaan viimein takaisin, hän huomasi miehen yhä olevan sikeässä unessa. Nukkukoon, nainen ajatteli. Jaksaapa sitten tehdä sen kuuluisan walk of shamen kotiinsa.

Vilkaistuaan nukkuvaa miestä, nainen huomasi, että yöpöydällä oli toinenkin puhelin. Samanlainen kuin hänen puhelimensa. Hänen puhelimensa?!

Kyllä, yöpöydällä oli kuin olikin hänen puhelimensa.

Hyvin hiljaa, tuota vaimoaan juuri pettänyttä miestä herättämättä, nainen liutti juuri tehdasasetuksille putsatun puhelimen oman puhelimensa paikalle, otti hiljaa oman luurinsa ja meni keittämään kahvia.

Kun mies lopulta heräsi ja alkoi katumuksen paukuttaessa päätään pukea, nainen toivotti hyvää huomenta, kysyi haluatko kahvia ja sanoi ovella kohteliaat heipat. Numeroita ei vaihdettu, uudesta tapaamisesta ei sovittu, eikä puhelimista puhuttu.

Mahtoi miehelle olla yllätys puhelinta avatessaan, että tiessään olivat niin ihanat perhekuvat, kaikki sovellukset, yhteystiedot ja toki myös armaan vaimon numero. Saiko paha palkkansa nopeammin kuin mies arvasikaan?

Lue myös:

Mitä sinkkuus edes tarkoittaa?

Aikuinen sinkku ei ole epätoivoinen

Näitä tosielämän tarinoita on kymmeniä, satoja. Kerro minulle omasi. Nimettömänä toki.

Lue myös

X