sopivasti ihana

Sopusuhtaiset huulet täyteaineella

Teksti: Riikka Väänänen
Neljä päivää täyteainehoidon jälkeen huulten punaaminen sujuu taas.

Täyteaineet jakavat mielipiteitä. Suurin syy siihen on luultavasti juorupalstoilla keikistelevät julkkikset, joilla täyteaineiden käyttö on mennyt liian pitkälle, jolloin kasvot ovat alkaneet näyttää muovisilta ja huulet muistuttavat ankan nokkaa. Täyteainehoidot ovat kuitenkin, okein ja maltilla tehtynä, oivallinen tapa korjata niitä pikkuvirheitä, jotka peilikuvassa harmittavat. Luultavasti sinäkin tunnet ihmisen tai ihmisiä, joille on laitettu täyteainetta huuliin, poskipäille tai silmien alle, mutta se on tehty niin taitavasti, että sitä ei oikeastaan näe. Ystäväsi näyttävät vain aiempaa freesimmiltä.

Älä mene vain hinnan perässä

Olet ehkä kuullut kauhutarinoita täyteainehoidoista? Jättimäisiä silmäpusseja, patteja huulissa, vinksahtaneita poskipäitä. Osa tarinoista on väritettyjä, osa varmasti myös totta. Täyteainehoitoja tekee sekalainen joukko eri ammattien edustajia, ja jotkut jopa tilaavat ruiskeita netistä itse ja touhuavat omatoimisesti peilin ääressä. Älä tee niin! Ennen kuin varaat hoidon, tee hieman taustatutkimusta. Googlaa netistä arvosteluja, selvitä hoitajan kokemus ja käy tarvittaessa ensin vain konsultoinnissa. Todellinen ammattilainen, esteettisiä hoitoja tekevä dermatologi tai sairaanhoitaja tietää, mihin, kuinka paljon ja miten täyteaineita kannattaa ja tulee käyttää. Eikä hän suostu laittamaan sitä liikaa.

Mitä täyteaineet ovat?

Täyteaine ei ole botoxia niin kuin moni luulee. Laadukkaat täyteaineet (esimerkiksi Restylane ja Juvederm) ovat lähes puhdasta synteettistä hyaluronihappoa. Hyaluronihappo on aine, jota meillä on kehossamme luonnostaankin. Se sitoo tehokkaasti vettä ja muodostaa geelimäisen aineen, joka toimii kehossa ja ihossa sekä voiteluaineena että täyteaineena. Hyaluronihapon puute näkyy ihossa kuivuutena ja juonteina. Siitä syystä se on yksi tärkeimmistä vaikuttavista aineista lähes jokaisessa kosteusvoiteessa ja -seerumissa. Ja siksi sitä käytetään myös täyteaineissa.

Kaventunut ylähuuli

Viimeisen vuoden aikana huomasin, etenkin huulia punatessani, kuinka toinen puoli ylähuulestani oli  kaventunut lähes olemattomaksi. Se näytti kääntyneen sisäänpäin, ja huulenraja oli lähes kokonaan kadonnut. Sen lisäksi, että kaventunut huuli teki huulien punaamisesta hankalaa, se sai kasvoni näyttämään hieman toispuoleisilta. Toinen puoli oli väsyneemmän – tai valahtaneemman – näköinen kuin toinen. Pieni kauneusvirhe, joka paisui päivä päivältä omassa mielessäni isommaksi ja isommaksi ongelmaksi.

Kuva huulista ennen täyteainehoitoa.

Tuleeko huulista liian pulleat ja ”törröttävät”?

Siitä huolimatta mietin pitkään, haluanko ottaa huuliini täyteainetta. Myös minulle niistä tuli ensimmäisenä mieleen luonnottoman pulleat huulet. Aikani puntaroituani asiaa ja peilikuvani ”huulimörön” kasvettua riittävän suureksi omassa päässäni, keskustelin asiasta työni kautta tutuksi tulleen sairaanhoitajan, Reija Lommin, kanssa. Reijalla on esteettiseen kauneuden -ja ihonhoitoon erikoistunut hoitola Rebel Helsinki. Hän kertoi tekevänsä Restylanen täyteainehoitoja huulille nk. ”pariisilais”tekniikalla, jossa täyteainetta ei ruiskuteta huultenrajaan, kuten yleensä, vaan itse huuleen. Tekniikan nimitys tulee siitä, että pariisittaret – nuo maailman tyylikkäimmiksi naisiksikin kutsutut leidit – haluavat vain hienovaraista täyteläisyyttä huulillensa, ja tällä tekniikalla se onnistuu ilman törröhuuliefektiä.

”Pariisilais”tekniikalla täyteainetta ruiskutetaan huuleen, ei huultenrajoihin.

Sattuuko se?

Huulet ovat arka alue, ja olin valmistautunut siihen, että ruiskeet sattuvat. Huulet kuitenkin puudutettiin puudutusvoiteella ennen hoitoa. Puudutus ei kokonaan poistanut tuntoa, mutta kipu oli verrattavissa rokotukseen eli se oli siedettävää. Ruiskussa oli 1 ml täyteainetta. Se kuulostaa vähältä, mutta riitti loistavasti täyttämään ylähuulten kapeamman puolen, ja loput Reija käytti kohottamaan aavistuksen alaspäin valahtaneita suupieliäni.

Meikittömät huulet neljä päivää hoidon jälkeen.

Olenko tyytyväinen lopputulokseen?

Olen, ehdottomasti. Hoidon jälkeen huulet olivat lievästi turvoksissa pari päivää, ja oikealla puolella oli pieni mustelma. Nyt neljä päivää hoidon jälkeen mustelmasta on jäljellä vain aavistus, huuleni ovat jälleen symmetriset, mutta ne eivät näytä ”pumpatuilta”. Punaaminenkin onnistuu jälleen aivan eri tavalla. Täyteaine pysyy huulissa muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen. Ainakin nyt olen aika varma, että varaan ajan uusintakäsittelyyn puolen vuoden päähän.

Turhamaista? Ehkä, mutta miksi harmittelisin päivittäin jotain, jolle voi näin pienellä keinolla tehdä jotain?

 

Lue myös

X