Sopivasti ihana

Mitä eroa on klassisilla ripsienpidennyksillä ja volyymiripsillä?

Teksti:
Riikka Väänänen

Minulla on jo vuosia ollut ripsienpidennykset. Testasin ripsiä yhtä lehtijuttua varten ja jäin heti koukkuun. Etenkin kaksi ensimmäistä viikkoa ripsihuollon jälkeen aamuinen peilikuva on huomattavasti siedettävämpi kuin ilman pidennyksiä. Jotkut pitävät niitä turhamaisina, ja sitähän ne ovatkin, mutta ne myös säästävät aikaa ja kohottavat itsetuntoa. Ja siinähän ei ole mitään pahaa, eikö totta?

Klassiset- vai volyymiripset?

Olen kokeillut sekä klassisia pidennyksiä että volyymiripsiä. Klassiset sopivat jo luonnostaan melko tuuheille ripsilleni hyvin ja pysyvät minulla volyymiripsiä paremmin. Volyymiripsikuidut ovat klassisia kevyemmät ja ne kiinnitetään omiin ripsiin tupsuina. Klassisissa ripsienpidennyksissä ripsiin kiinnitetään yksi ripsikuitu yhteen ripseen, jolloin lopputulos on luonnollisempi. Mistä sitten tietää, kumpi sopii sinulle paremmin? Siihen on aika yksinkertainen vastaus: Jos pidät tuuheuttavista ripsiväreistä, pidät luultavasti myös volyymiripsistä enemmän. Jos taas tykkäät erottelevista maskaroista, klassiset ovat sinun juttusi.

Käyn ripsihuollon sijaan ripsiterapiassa

Eräs tuttavani kysyi, kuinka jaksan maata paikallani silmät kiinni puolitoista tuntia joka kuukausi. Helposti, sillä ripseni huoltava Maija Bella Pelosta (Mannerheimintie 68) on kuin terapeutti, jonka sohvalla vuodatan tuntojani. Ehdimme puolentoista tunnin aikana käydä läpi lapsiemme kuulumiset, parisuhdekiemurat, puntaroida yrittäjän arjen haastavuutta ja puhua kauneudesta. Sen lisäksi, että lähden Maijan luota näyttävän ripsirivistön kanssa, mieleni on keventynyt ja olo on kuin olisi ollut parantamassa maailmaa viinilasin ääressä vanhan ystävän kanssa.

Kuukausittainen ripsihuolto Maijan käsissä on kuin kävisi terapiassa.

Usko ammattilaista, äläkä ahnehdi

Mistä sitten tietää, kuinka pitkät ripset kannattaisi laittaa. Tässäkin asiassa kannattaa kuunnella ammattilaisen vinkkejä, eikä ahnehtia liikaa. Maija, joka on myös X-treme Lashes -ripsikouluttaja, neuvoo pitämään mitan maltillisena eli vain pari milliä omia ripsiä pidempänä. Jos ripset ovat liian pitkät tai painavat, ne pysyvät huonommin, menevät sotkuun ja heikentävät ajan mittaan omia ripsiä. Jos ripset ovat hyvin hauraat ja heikot, ripsipidennykset eivät pysy ripsissä pitkään. Niillä ei siis ole tarkoitus korvata omia ripsiä, vaan lisätä ripsiin pituutta ja näyttävyyttä aivan kuten ripsiväreilläkin. Nämä vaan eivät huuhtoudu veden mukana pois, eivätkä tahraa. Ihannetilanteessa ripsikuitu kasvaa oman ripsen mukana pois. Joskus ripsiä tosin irtoaa ilman mitään erityistä syytä. Aiemmin liiman piti antaa kuivua 48 tuntia ennen kuin ripsiä saa kastella, nykyään suositus on kolme tuntia. Minä noudatan edelleen tunnollisesti 48-tunnin sääntöä ja pesen hiukseni aina ennen ripsihuoltoa, vaikka normaali hiustenpesuvälini on kolme päivää. Liioittelua? Ylisuorittamista? Ehkä, mutta ripsihuolto maksaa noin 80 euroa kerta, enkä halua riskeerata ripsien pysyvyyttä uhmaamalla vanhaa sääntöä.

Ripsiliiman kuivumisaika on vähintään kolme tuntia, joten älä sauno, ui tai treenaa heti huollon jälkeen.

 

Lisää kestoa silkkipuuterilla

Jos luomesi ovat hyvin rasvaiset, saattaa rasva liuottaa ripsiliimaa ja ripset irtoavat normaalia nopeammin. Myös suolaiset kyyneleet ja kloorivesi heikentävät liiman kestoa. Kesäisin taputtelen luomilleni Dr. Haushckan silkkipuuteria, joka imee itseensä rasvaa ja kosteutta, ja sen ansiosta saan ripset kestämään pidempään hikisissäkin olosuhteissa.

Piilota tyvi rajauksella

Ripsipidennyksiin voi käyttää vesiliukoista ripsiväriä ja usein niin teenkin viimeisenä viikkona ennen huoltoa. Kantapään kautta olen oppinut poistamaan meikin musliiniliinalla pumpulin sijaan (Se on myös ekologisempi vaihtoehto!), sillä jälkimmäisellä on tapana tarttua pienen pieniin liimanystyihin, joilla ripset ovat kiinni. Maija neuvoo myös, että etenkin vaalearipsisten kannattaa huoltovälin venähdettyä piilottaa ripsien vaalea tyvi pehmeällä silmänrajauksella. Ripsienpidennysten aikana ripsiä ei nimittäin voi kestovärjätä. Ja vaikka et käyttäisi meikkiä, pese ripset joka päivä. Se estää bakteerien kerääntymisen ripsien tyveen ja parantaa ripsien pysyvyyttä.

Kokeile magneettiripsiä

Minun silmäni eivät ole ärtyneet ripsiliimasta, mutta sille voi herkistyä aivan, kuten mille tahansa kosmetiikalle. Monilla ripsibrändeillä on oma liimansa herkille silmille, mutta kaikelle voi herkistyä, myös nk. allergiaystävällisille tuotteille. Jos ripsienpidennykset ärsyttävät silmiäsi, voit pitää taukoa ja kokeilla hetken päästä uudelleen. Usein herkistyminen on monen asian summa (sään vaihtelut, stressi, silmien vuotaminen jne.) ja iho saattaakin hetken päästä sietää jotain, mikä sitä on aiemmin ärsyttänyt. Riskejä ei kuitenkaan kannata ottaa. Yksi vaihtoehto pidennyksille on magneettiripset. Magneettiripsien mukana tulee magneettinen silmänrajausväri, johon magneettiripset kiinnittyvät.

Magneettiripset ovat hyvä vaihtoehto ripsienpidennyksille. Ne ovat helpommat (ja vähemmän sotkuiset) käyttää kuin liimattavat irtoripset.

Lue myös ripsiväritestistämme. Jutun ilmestymisen jälkeen markkinoille on tullut useita loistavia vaihtoehtoja. Ihan pian paljastamme myös, mikä ripsiväri vakuutti Annan kauneustoimituksen vuonna 2019. Stay tuned.

X