Sopivasti ihana

Tinderin uskomaton maailma osa 3 – Se todellisuus

Teksti:
Riikka Väänänen

Se todellisuus. Ei varmaan kellekään enää epäselvää, että olen Tinderissä. Tuossa järkyttävässä ihmisten hedelmäpelissä.

Se mikä on järkyttävää, on todellisuus. Pätee molempiin suuntiin. En juurikaan ole treffaillut, mutta pari niistä parista, jotka olen, ovat olleet aika eri kuin, mitä kuvat antaa olettaa. Tosin pari on ollut vieläkin kuumempia kuin kuvissa. Eli et voi tietää.

Ja kemianhan tuntee vain tapaamalla.

Se todellisuus – Annanko itsestäni liian hyvän kuvan?

Mutta joudun itsekin miettimään. Jatkuvasti. Tai lähinnä ne harvat kerrat, kun suostun tindertreffeille. Hämmentävän harvoin teen niin.

Annanko itsestäni liian hyvän kuvan? Pettyykö mies, kun tapaa minut oikeasti?

Kävin tällä viikolla treffeillä. Miehen kanssa, jolla oli pieni lapsi mukana. Minulle lapsi oli täysin ok, sillä rakastan lapsia. Mutta hän, harvinaisen kiinnostava, veti ”liinat kiinni” heti tapaamisen jälkeen. Hän itse ehdotti jatkoa, mutta homma jäi siihen. Siksi jäin miettimään, olenko antanut itsestäni liian hyvän kuvan?

Olen siltikin edelleen nainen

Samaan aikaan, kun miettii näitä, tulee satunnaisia kohtaamisia, jotka kertovat, että ehkä olen siltikin edelleen nainen. Ja kohtaamisia, jotka eivät ole niin satunnaisia ja kertovat sen myös. Kyllä, joku haluaa mut vielä. Tai silti. Kuvista huolimatta.

Mutta tinderöinti ja korona on p.aa. Nyt ei tapahdu aitoja kohtaamisia, tai tapahtuu, mutta aivan liian harvoin. Tiedättekö sellaisia, jossa joku tulee juttelemaan sinulle baaritiskillä? Nyt kaikki tapahtuu puhelimen kautta.

Se todellisuus – Aidoin kohtaaminen

Minulla piippaa IG, FB, sähköposti, Linkedin ja Tinder. Koko ajan. Koska edelleen: ihmisellä on ikävä ihmistä. Mutta se ei ole aitoa. Aidoin kohtaaminen hetkeen oli eilen. Olin ihminen. Joku jolle merkitsin jotain. Se on nykyään harvinaista.

Että olen jotain muutakin kuin kuva puhelimessa. Pettymys tavattaessa. Yritän kyllä olla mahdollisimman rehellinen. Niin rehellinen kuin nykypäivänä filttereiden kanssa voi olla. Ja olen silti pettymys. Nyky(tinder)maailma on raadollinen.

Onneksi on kuitenkin edelleen ihmisiä, jotka näkevät filttereiden taakse.

Lue myös:

Rakkaus ei tule pakottamalla

Se odotettu kilahdus

 

X