sopivasti ihana

Tuoksu tekee kesän – kevään top 3 tuoksua

Teksti: Riikka Väänänen

Rakastan tuoksuja. Jopa keväistä sulaneen ”koirankakan” ja märän mullan tuoksua. Se kertoo siitä, että kesä on tulossa. Kesän ihaninta antia ovat kukkivat syreenit ja vastaleikattu ruoho. Myös sateen kastelema metsä ja auringossa paahtunut ruusupensas kuuluvat suosikkeihini. Paras tuoksu lienee kuitenkin vastasyntyneen vauvan tuoksu.

Olen tuoksunirso

Vaikka rakastan tuoksuja, olen erittäin nirso parfyymien suhteen. Tuoksuniroksikin minua voisi kutsua. Minulle käy vain pari harvaa ja valittua tuoksua.

Ehkä parinkymmenen kauneustoimittajavuoteni aikana olen saanut yliannostuksen hajuvesistä ja vahvasti tuoksuvista voiteista. Haistan niissä saman pohjavivahteen. Kutsun sitä valmismarinadiksi. Tiedäthän, kun ostat valmiiksi marinoitua lihaa, ja se maistuu aina samalta?

En koskaan kuitenkaan valitse hajusteetonta voidetta, mutta olen hyvin tarkka siitä, miltä voide tuoksuu. Mitä yrttisempi, sen parempi.

Tätä Hermès Voyage -tuoksua on poikani koko futisjoukkue etsinyt minulle lentokentältä silloin, kun sitä ei vielä saanut Suomesta.

Muistoista jää tuoksujälkiä

On vain muutama tuoksu, jota haluan suihkia iholleni. Äkkihaistamalta niissä ei ole mitään yhteistä. Paitsi minulle. Tuoksujen juju on se, että ne eivät unohdu. Ne tähtäävät suoraan aivojemme emotionaaliseen osaan. Siksi joistakin pitää ja toisia ei voi sietää.

Omista muistoista jää tuoksujälkiä, jotka voivat viedä sinut kiihkeään syleilyyn tai johonkin kammottavaan hetkeen, jonka kaikin keinoin olet halunnut unohtaa.

Minulle laventeli on rakas isoäitini, jenkkipurkka ensisuudelma ja ruusu sukumme kesähuvilan seinustalla lapsuuden kesinä paahtunut pensas, jonka vierellä me kaikki serkukset leikimme ja pötköttelimme.

Mitä itse hajuvesiin tulee, kaikissa lempituoksuissani tuoksuu isoisäni. Siksi kaikilla matkoillani suuntaankin unisex- tai miesten tuoksuhyllylle.

Tämä Byredon tuoksu vie minut romanssiin, jota en unohda ikinä. Ja rakastan myös nimeä: Rose of no man’s land.

Tuoksu tekee kesän

Tänä keväänä on kuitenkin poikkeuksellisen hyvä tuoksutarjonta. Tein juuri jutun tuoksuista tulevaan Annaan ja haistelin läpi lähes kaikki kevään uutuustuoksut.

Luvassa on paljon kukkia. Kukista ei tule mieleen isoisä, mutta kuuma kesä 2018. Silloin kun ei ollut huolenhäivää, yöllä oli 25 astetta ja oli ihan sama, mitä puit päällesi sinulla oli hiki.

Sen kesän muistoihini kuuluu hillitöntä naurua, kuplivia ystävien kanssa, jännittäviä ensitreffejä ja auringossa paahtuneita kukkia.

Tulevan kesän ihanimmat tuoksut top 3

YSL Mon Paris Intensement Eau de Parfum Intense on aikuisempi versio siitä tuoksusta, jota käytin, kun keinuin hitaiden tahtiin koulun diskossa. 30 ml 65,50 e.

Flower by Kenzo Poppy Bouquet tuoksuu juhannustansseilta. 50 ml 65 e.

Valentino Born in Roma EdP on kuin matkustaisi Italiaan ja muuttuisi tyylikkääksi roomattareksi. 30 ml 65 e.

Nyt kun aika on, mikä on, on ihana sukeltaa sen kesän muistoihin. Ja toivoa, että ensi kesä olisi edes etäisesti yhtä hyvä.

Valoa kohti, eikö vain ihanaiset!

Lue myös:

Ihana kevätaurinko – ja sen varjopuolet

 

Lue myös

X