sopivasti ihana

Vähän kauneutta tähän väliin – WOW!

Teksti: Riikka Väänänen
Jos haluat tuloksia ihan oikeasti, kuuri on avainsana.

Rakastan kuureja, ovat ne sitten liikuntaan, ruokailuun tai ihoon liittyviä. Liikunnassa minulla on menossa koronakuuri ja kävelen noin 25000–30000 askelta päivässä, pyöräilen ja käyn salilla. Se rauhoittaa koronasta (?) johtuvaa levotonta mieltäni.

Ruoan kanssa taas ”mozzarella-kuuri” eli käytännössä syön lähinnä vain mozzarellaa ja tomaattia. Tiedän. Umpihullua. Mutta se johtuu vain siitä, että en keksi mitään muutakaan ja vain itselleen on tylsä kokata.

Mutta vähän kauneutta tähän väliin – WOW!

Tavoitteena WOW mikä iho!

Aloitin helmikuussa Medik8-sarjan ihonhoitokuurin nimeltä 12 weeks to WOW. Se tarkoitti sitä, että sitouduin käyttämään vain Medik8-sarjan tuotteita kolme kuukautta ja kävin kuusi kertaa Mabel -hoitolassa (www.mabel.fi) kemiallisessa kuorinnassa.

Tavoitteena oli puhtaampi sekä kirkkaampi iho ja pienentyneet ihohuokoset.

Merkittävimmät muutokset ovat nenässä. Mustapäät ovat hävinneet ja huokoset pienentyneet. Alemmassa kuvassa pisamat (tai oikeastihan pigmenttimuutokset, mutta pisamat kuulostavat kivemmalta 😅) ovat ottaneet mustapäiden paikan.

Sillä sileä

Olin kokeillut kemiallista kuorintaa aiemminkin ja tiesin, että ihoni kestää sitä aika hyvin. Varauduin silti ihon hilseilyyn ja tyhjensin kalenterini tapaamisilta aina hoitoa seuraavalta kahdelta päivältä. Turhaan, sillä hilseily oli lähes olematonta. Samoin kuin happojen aiheuttama kirvely. Ihoni on niin sanotusti vahvaa tekoa, eikä juurikaan kihelmöinyt happokuorinnan aikana tai punoittanut sen jälkeen.

Otsarypyt ovat silottuneet selvästi ja iho on huomattavasti kirkkaampi. Se oli paremman värinen jo ennen päivetystä.

WOW mitkä tulokset!

Tulokset sen sijaan eivät olleet olemattomia. Näet sen, kun katsot ennen ja jälkeen kuvia. Kuvien sävyerot johtuvat siitä, että olen tosiaan lenkkeillyt päivittäin monta tuntia ja vaikka olen koko ajan suojannut kasvoni SPF50+ -voiteella, olen silti saanut väriä.

Kemiallinen kuorinta kirkastaa ihoa aina, mutta kun sen ottaa kuurina, huomaa selvästi, miten huokoset supistuvat suorastaan silmissä, ihon pinta tasoittuu ja kaikki epäpuhtaudet häviävät. En osannut odottaa niin merkittäviä muutoksia, joten WOW.

Tämä kuva ilahduttaa minua eniten, sillä nenänpielien ihohuokoset olivat silmäpussien ja veltostuneen leukalinjan kanssa top 3 harmituksen aiheissa peilikuvassani. Nyt ne ovat käytännössä näkymättömät.

Näin kuuri eteni:

Hoitokuuri alkoi ihoa uudistavalla, kollageenin muodostumista tehostavalla (toisin sanoen ihoa napakoittavalla) kuorinnalla, seuraavilla kahdella kerralla keskityttiin täsmäongelmiin eli hankkiutumaan eroon mustapäistä ja supistamaan laajentuneita ihohuokosia. Viimeisimmät kerrat vaalennettiin pigmenttimuutoksia.

1. Hoitokerta 5.2
Uudistava Rewind Peel ikääntyvälle (Kääk! Mikä kuvaus.) iholle, jossa on aurinkovaurioita, ryppyjä ja juonteita.
2. Hoitokerta 26.2
Rewind Peel+ mantelihappo epäpuhtaalle t-alueelle.
3. Hoitokerta 19.3
Rewind Peel + mantelihappo
4. Hoitokerta 7.4
Kolmen vahvan kuorinnan jälkeen ihon annettiin hiukan levätä ja se kuorittiin hieman kevyemmällä ihoa pehmentävällä ja kirkastavalla Universal Peel -kuorinnalla.
5. Hoitokerta 6.5
Even Peel +laktaattihapolla. Even sopii auringon vaurioittamalle ja epätasaisen sävyiselle iholle. Laktaattihappo taas on täsmähappo pigmentoituneelle, kosteusköyhälle ja samealle iholle.
6. Hoitokerta 19.5
Even Peel ja laktaattihappo.

Kotihoito

Kotona hoidin ihoani aamuisin C-vitamiini seerumilla, suojakertoimisella päivä- ja silmänympärysvoiteella ja iltaisin retinol-seerumilla, retinolia sisältävällä silmänympärysvoiteella  sekä uudistavalla yövoiteella.
Normaalisti olen aika lepsu aurinkovoiteiden kanssa, mutta kevätaurinko on raaka, ja happokuorinnat yhdistettynä aurinkoon ovat takuuvarma maksaläiskien aiheuttaja. Siksi suojasin tunnollisesti ihoni joka kerta lenkille lähtiessäni sarjan fysikaalisella aurinkosuojalla ja säästyin kuin säästyinkin uusilta läiskiltä. Ja sain silti väriä (!).
Näin parinkymmenen vuoden kauneusalalla olon jälkeen hämmästyn tuloksista harvoin ja tästä hoidosta voin vakuuttaa käsi sydämellä, että tulokset löivät minut ällikällä. Aivan kuten Plaxpot-hoitokin muutama kuukausi sitten.
Lue myös:

Pienemmät silmäpussit ja sileämpi silmänympärysiho Plaxpot-hoidolla

 

 

Lue myös

X