Parmankinkku-viikuna -spaghetti

 

Tarvitset:

500 g täysjyvä spaghettia
7-10 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
Voita
65-85 g raastettua Le Gruyére AOP juustoa (12 kk Reserve)
1/2 ruukkua silputtua basilikaa
1/2 ruukkua silputtua lehtipersiljaa
4 tuoretta viikunaa
1 pkt parmankinkkua (70g)

Lisäksi pöytään:

Raastettua Le Gruyére AOP juustoa ja mustapippuria myllystä

Tee näin:

Silppua sipulit pieneksi. Laita uuni lämpenemään 200 C. Asettele parmankinkut pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 5-7 minuuttia, jäähdytä ja murenna.

Raasta juusto ja punnitse, jotta saat oikean määrän. Mitä enemmän juustoa, sitä enemmän makua. Raasta samalla myös pöytään laitettava juusto. Leikkaa viikunat neljään osaan. Silppua yrtit. Laita pastavesi kiehumaan ja mausta suolalla ja keitä spaghetti ohjeen mukaan al denteksi.

Sulata voi pannussa ja kuulloa sipulit, älä ruskista. Valuta spaghetti. Laita kattilan pohjalle hieman oliiviöljyä ja kaada spaghetit takaisin kattilaan. Sekoita sipulit joukkoon. Lisää myös juusto, se saa hiukan sulaa. Voit laittaa lieden kakkoselle tätä auttamaan. Älä kuitenkaan polta pastaa. Sekoita joukkoon myös yrtit, jos se sopii lapsiruokailijoille. Itse laitoin yrtit pastan päälle, koska tiesin sen kelpaavan lapsille näin paremmin.

Laita pasta tarjoiluastiaan tai tee valmiit annokset. Laita pastan päälle murennettu parmankinkku ja viikunat. Lisää valmiin annoksen päälle reilu kierros mustapippuria myllystä sekä valmiiksi raastettua Le Gruyérea AOP juustoa.

 

 

P.S. Rakastan ruokaa -blogin Johanna: https://www.psrakastanruokaa.fi/

”Gruyére oli erittäin maistuva pastan joukossa. Esivalmistelen kaiken huolella ja kun kaikki ainesosat ovat valmiina, on ruoan valmistus leppoisaa ja yleensä kuuntelen samalla keittiössä Spotifyin omaa soittolistaa. Niin tälläkin kertaa, kun oli hyvä fiilis ja hyviä ystäviä tulossa kylään. Tällä ohjeella ei voi mennä pieleen, joten anna mennä ja fiilistele.”

 

Palaa äänestyssivulle tästä

 

 

 

 

X