Sinkkuäiti testasi pikatreffit – 15 x 7 minuutin tapaaminen
Sinkkuäiti testasi pikatreffit – 15 x 7 minuutin tapaaminen

Takana on viidettoista treffit ja toinen mokoma kädenpuristuksia sinkkumiesten kanssa. Löytyisikö kumppani pikatreffeiltä?

Anna, Deittisirkus, pikatreffit, speed dating, treffit, deittailu, deittailijat, sinkut, sinkkumiehet, sinkkuäidit

Olen ylittänyt kolmenkympin rajapyykin, minulla on pienen lapsen yhteishuoltajuus ja asuntolaina, oma yritys ja rajallisesti aikaa.

Netti ja älypuhelinsovellukset ovat täynnä deittailumahdollisuuksia, mutta kaipaan vanhaa kunnon ensikohtaamista kasvokkain. En ehdi notkua viikonloppuja baareissa etsimässä ihmistä, joka olisi valmis jakamaan elämänsä kanssani. Kotoakaan minua ei vielä kukaan ole löytänyt.

Lieneekö kohtalon johdatusta, mutta törmään netissä speed dating -palveluita tuottavaan Deittisirkus-yritykseen. Speed dating eli pikatreffit on lähinnä elokuvista tuttu deittitapahtuma, jossa illan aikana tavataan tietty määrä ihmisiä. Jokaisen treffikumppanin kanssa jutellaan seitsemän minuuttia, jonka jälkeen siirrytään seuraavaan keskustelukumppaniin.

Ilmoitan itseni tapahtumaan.

Anna, Deittisirkus, pikatreffit, speed dating, treffit, deittailu, deittailijat, sinkut, sinkkumiehet, sinkkuäidit
Treffeillä tehdään muistiinpanoja.

Pikatreffien sääntöjen mukaan kyseessä ovat sokkotreffit: en tiedä tulevista kumppaneistani mitään eivätkä he minusta. Päätän olla reippaasti oma itseni. En suunnittele, mitä sanon tai kysyn, vaan uskon siihen, että jos miehen kanssa synkkaa, keskustelu soljuu vaivatta.

60 sinkkua saman katon alla

Saavun hyvissä ajoin helsinkiläiseen yökerhoon huhtikuisena lauantai-iltana. Paikalla on jo muutamia deittailijoita, miehet mittailevat katseellaan meitä naisia. Touhu on avoimempaa kuin tavallisena baari-iltana. Yökerhon takaseinällä odottaa rivi kuppeja, jokaiselle deittailijalle omansa. Joihinkin niistä käymme illan loputtua sujauttamassa yhteystietomme – jos toistakin osapuolta kiinnostaa, tuttavuus jatkuu tilaisuuden ulkopuolella.

Paikalle on ilmoittautunut 60 sinkkua, 30 kumpaakin sukupuolta. Meidät on jaettu iän ja mielenkiinnonkohteiden perusteella kahteen ryhmään, eli edessäni on viidettoista seitsemän minuutin treffit. Käymme läpi ohjeet ja säännöt, joiden mukaan miehet kiertävät naisen luota toiselle. Jokaiselle on varattu muistiinpanovälineet ja viisi yhteystietolappusta.

Anna, Deittisirkus, pikatreffit, speed dating, treffit, deittailu, deittailijat, sinkut, sinkkumiehet, sinkkuäidit
Pikatreffeillä täytyy tasapainotella itsestä kertomisen ja kuuntelemisen välillä.

Nimelläni varustetussa punaisessa pahvimukissa on kuusi lappusta. Sullon kupin lappuineen laukkuuni, en halua tarkistaa yhteystietoja niiden lahjoittajien edessä. Karkaan saman tien pois.

Itse laitoin sähköpostiosoitteeni ja puhelinnumeroni Ismon, Riston, Karin, Joonaksen ja Eliaksen kuppeihin.

Anna, Deittisirkus, pikatreffit, speed dating, treffit, deittailu, deittailijat, sinkut, sinkkumiehet, sinkkuäidit
Yhteystietosaalis korjataan omalla nimellä varustetusta mukista.

Ismo todella lunasti lupauksensa, hän antoi puhelinnumeronsa. Seuraavana päivänä saan häneltä sekä tekstiviestin että sähköpostin. Nyt olemme Facebook-kavereita, mutta kirjoittelumme on pitäytynyt vielä varsin yleismaailmallisissa aiheissa. Myös toimittaja-Karin kanssa olemme kirjoitelleet, juttelemme enimmäkseen töistä. Ehkä vielä jonain päivänä tapaamme. Neuropsykologiaa harrastavasta, älykkäästä Ristosta puolestaan ei ole kuulunut mitään.

Mysteerimies ja mokattu mahdollisuus

Mukissani oli yhteystiedot joltain, jonka toivoisin olevan mies numero 4. Laitan mysteerimiehelle tekstiviestin, mutta viikonkaan päästä en vielä tiedä, onko herra mielitiettyni vai ei. Jostain syystä en enää välitäkään tietää, vaan haluan herra nelosen jäävän arvoituksellisesti kutkuttamaan mahanpohjaani.

Entä Joonas? Olin oikeassa: sen kierroksen todellakin mokasin.

Pikatreffeistä on kulunut viikko, ja silmäilen tekemiäni muistiinpanoja. Mielikuvani deittiseuralaisista alkaa olla hutera. En kohdannut unelmieni poikamiestä, mutta siitä huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, aion ilmoittautua vastaavaan tapahtumaan uudemman kerran.

Anna 21/2014

Teksti: Susanna Shearman
Kuvat: Heli Hirvelä

He jäivät erityisesti mieleen

Ismo – pohdiskelija

Ensimmäinen deittini on Ismo. Istumme vastatusten ison ikkunan edessä ja juttelemme jo ennen kuin kello kilahtaa treffien alkamisen merkiksi.

Ismo on mukava isolla M:llä. Hän asuu kommuunissa ja haluaa tavata uusia ihmisiä. Mies on kivannäköinen ja kirjoittaa runoja. Hän on varmasti paras mahdollinen ensimmäinen deittikumppani, sillä rentoudun ja alan suhtautua luottavaisesti edessä olevaan iltaan. Ismo sanoo, että hän aikoo ”uhrata” minuun yhden lapuistaan. Sisäinen seinäruusuni kuolee pois, minulla on yksi varma yhteystieto ja edessäni 14 uutta mahdollisuutta.

Risto – älykkö

Ristolla on päällään kauluspaita ja kädessään brandylasi. Mies ei ole vielä kolmeakymmentäkään, ja ulkonäön voisi kuvitella olevan yritys vedota kypsempiin naisiin. Risto kuitenkin kertoo tutkivansa neuropsykologiaa; ei ammatillisessa mielessä, vaan puhtaasti omasta mielenkiinnostaan. Harrastus tukee ulkonäköä. Hänen mukaansa tämä poikkeuksellinen mieltymys vaikuttaa toisinaan siihen, miten hän suhtautuu ihmisiin. Minua alkaa hikoiluttaa.

Risto katsoo intensiivisesti silmieni läpi suoraan aivoihini neuropsykologilasit nenällään. Nauran hermostuneesti ja yritän kuumeisesti keksiä jotain älykästä sanottavaa. Risto on mielenkiintoinen ja voisin jatkaa keskustelua pidempäänkin. Piirrän muistilistaani tähden hänen nimensä kohdalle. Risto saa yhteystietoni.

Joonas – mokasinko?

Tämähän alkaa hyvin: Joonas on heti helposti lähestyttävä ja hauska. Juttu luistaa, ja keskitymmekin aivottomaan läpänheittoon emmekä käy läpi niitä perusasioita, jotka tekisivät meistä mahdollisesti hyvän parin. Sen verran ymmärrän Joonaksen puheista, että hän tekee väitöskirjaa. Minua muutaman vuoden nuorempi Joonas ehtisi tehdä toisenkin väitöskirjan ennen kuin hän on minun ikäiseni. Jokainen pitää kehuista, joten kehun hänen älyään ja sovittelen itselleni tohtorinnan titteliä.

Sitten homma lähtee lapasesta: olenko humalassa vai mikä minuun tuli? Kuulen sisäisen kyynikkoni ilmoittavan ääneen, että jos hän keräilee tohtorintutkintoja, minä voisin keräillä entisiä aviomiehiä. Joonas on vitsissä mukana, johdattaa sitä vieläkin pidemmälle. Onneksi kello kilahtaa ja deittikumppani vaihtuu. Haluan vajota pöydän alle enkä usko, että saan Joonakselta yhteystietoja.

Mies nro 4 ja silmät

Deitti numero 4 pukeutuu siististi, juo punaviiniä ja kättelee reippaasti. Keskustelemme tovin juomatottumuksista. Seitsemän minuuttia kuluu nopeasti, en tiedäolemmeko kertoneet itsestämme mitään tärkeää. Unohdun tuijottamaan miestä. Mietin, mikä on markkina-arvoni tämän komean herran silmissä. Haittaako häntä se, että minulla on lapsi? Entä se, että en asu pääkaupunkiseudulla? Kello kilahtaa deitin vaihtumisen merkiksi. Katson miehen perään, kun hän siirtyy tapaamaan seuraavaa naista. Yhtäkkiä koko keskustelumme on pyyhkiytynyt mielestäni – taisin eksyä miehen silmiin.

Kari – kollega

Nimi: Kari. Ikä: 27. Ammatti: toimittaja. No niin, kollega. Sepä hyvä, tykkään itse asiassa puhua työasioista. Toisaalta minua jännittää. Kari varmasti arvostelee työminääni. Katselee valokuvaajaani. Tuntee tilanteeni. Lukee myöhemmin tämän tekstin. Heippa,Kari!

Elias – illan komistus

Internetin parituspalstoilla, älypuhelinten treffisovelluksissa ja baaritiskillä pätee lopulta sama sääntö: ihastumme ihmiseen, jonka ulkonäkö miellyttää. Kättelemme toisen ryhmän miehet ja esittelemme itsemme pikaisesti.

Ryhmässä on mies nimeltä Elias. Ja Elias on komea. En ole jutellut hänen kanssaan sanaakaan enkä saa siihen näillä deiteillä mahdollisuutta. Kädenpuristuksemme ja esittelymme kestää viitisen sekuntia. Koko sen ajan yritän puskea kehostani ulos viehättävää energiaa ja suon hänelle valloittavimman hymyni. Kirjoitan yhteystietoni lapulle ja sujautan sen hänen kuppiinsa.

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *