Mainos: Yhteistyössä Elivo.
Mainos | Yhteistyössä Elivo. SuperMinä

Taistelu pitkää syksyä vastaan – ota avuksi kaksi tärkeää ravintolisää

Nappaa apteekista mukaasi nämä kaksi tuotetta ja olet jo voiton puolella syksyn koetuksissa. Osallistu myös Elivon hyvinvointipaketin arvontaan!

Nappaa apteekista mukaasi nämä kaksi tuotetta ja olet jo voiton puolella syksyn koetuksissa. Osallistu myös Elivon hyvinvointipaketin arvontaan!

Kesä tasapainotti taas meidän monen vitamiinivajeen: mansikoista saatiin C:tä, mustikoista flavonoideja ja auringosta D:tä – jossain päin Suomea enemmän ja jossain vähemmän. Marjojen hyvistä vaikutuksista saamme nauttia vielä pitkin syksyn ja talven pakastettuina.

Syksy kuitenkin kuluttaa ja talvi vie usein lopunkin puhdin. Tee siis kuten kesän marjastaja ja varaudu talven kalvakkuuteen ja jaksamattomuuteen jo ennakkoon varaamalla kaappiisi apteekista talvivaranto rautaa ja hyviä rasvahappoja! Löydät ne kätevästi apteekistasi Elivon hyllyltä.

Rautaa purkista – miksi?

Kehomme tarvitsee rautaa. Tarkemmin sanottuna veremme tarvitsee rautaa kuljettaakseen happea. Jos rautaa ei ole tarpeeksi, punasolut jäävät pieniksi ja vaaleiksi, mikä näkyy myöhemmin väsymyksenä, kalpeutena ja vireystason laskuna.

Rautaa saa luontaisesti lihasta. Lihan syömistä päivittäin ei kuitenkaan suositella enää nykyisin ja moni siirtyy kasvisruokavalioon myös eettisistä syistä. Lihan niin sanottu hemirauta imeytyy elimistössä paremmin kuin kasvisten ja viljan sisältämä rauta, mutta kasvissyöjilläkään ei ole syytä huoleen, kunhan huolehtii siitä, että käyttää säännöllisesti täysjyväviljatuotteita, linssejä ja papuja.

Lisäraudan tarvetta kannattaa kuitenkin miettiä, jos ruokavaliossa on puutteita rautalähteissä tai jos kuukautiset ovat runsaat. Myös rankka kestävyysurheilu ja raskaus syövät rautavarantoja.

Timantteja kehollesi

Pehmeä rasva on olennainen osa terveyden edistämisessä. Pehmeiden rasvojen pieniä timantteja ovat omega-rasvahapot, joita saadaan kasviöljyistä, kalasta, pähkinöistä, manteleista ja siemenistä.

Ruokavaliomme ongelmana on kuitenkin liian vähäinen pehmeiden rasvojen saanti, eikä kehomme pysty tuottamaan niitä itse. Siksi omega-rasvahappoja kannattaa ottaa lisäravinteena ympäri vuoden.

Omegoilla on paljon hyviä terveysvaikutuksia ja niiden säännöllisestä saannista kannattaisi pitää kiinni samalla tavalla kuin D-vitamiinin saannista. Pehmeä rasva on erityisen tärkeässä asemassa muun muassa sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyssä, tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä, kohonneen verenpaineen hoidossa ja matala-asteisen tulehduksen lievittämisessä.

Nappaa Elivon rauta ja omegat apteekista

Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, joka on kehitetty suomaisten kuluttajien tarpeisiin. Tuotteet löytyvät apteekista.

Taistelu pitkää syksyä vastaan Elivon ravintolisät

Elivo Omega-3 Vahva Plus on tällä hetkellä markkinoiden vahvin etyyliesteröity omaga-3-valmiste. Omega-3-rasvahapot on pilkottu etyyliesterimuotoon, jotta ne imeytyisivät paremmin ja elimistö pystyisi hyödyntämään ne tehokkaammin. Helposti nieltävät kapselit eivät sisällä kalan proteiinia, joten ne sopivat myös useimmille kala-allergikoille. Yksi kapseli päivässä riittää: se sisältää 1020 mg omega-3-rasvahappoja.

Taistelu pitkää syksyä vastaan Elivon ravintolisät

Elivo Rauta B + C on vatsaystävällinen rautavalmiste. Se ei sisällä lainkaan eläinperäisiä aineisosia; valmisteen rauta on ferrofumaraattia. Valmiste sisältää runsaasti raudan imeytymistä edistävää C-vitamiinia ja punasolujen muodostukseen tarvittavia B-vitamiineja, erityisesti hemoglobiinin synteesissä erikoisasemassa olevat B12-vitamiini- ja foolihappopitoisuudet ovat hieman isompia. Tabletti hajoaa nopeasti, jolloin B-vitamiinit vapautuvat tabletin sulaessa saman tien. Tabletin voi nauttia ruoan yhteydessä, mutta huomaa, että maitotuotteet ja vaikka maitokahvi jälkiruokana heikentävät sen imeytymistä.

Lue lisää Elivon verkkosivuilta!

Lue myös aikaisemmin ilmestynyt juttu Elivon raudasta.

Lähteet: Duodecim Terveyskirjasto

Kilpailu on päättynyt!

Osallistu kilpailuun jättämällä yhteystietosi ja voita 64 euron arvoinen hyvinvointipaketti! Palkinto sisältää seuraavat tuotteet: Elivo kotimainen Monivitamiini, Elivo Omega-3- vahva Plus, uudistunut Elivo magnesium omenanmakuinen purutabletti, uudistunut Elivo kasvojen puhdistusvaahto sekä Elivo käsivoide. Palkinto arvotaan kaikkien yhteystietonsa kesken. Kilpailu päättyy 8.10.2017. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Super Minä - kaikille, jotka haluavat huolehtia päivittäisestä hyvinvoinnistaan. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Midsona Finland Oy, joka kuuluu Midsona AB terveyskonserniin, se on yksi Pohjoismaiden johtavista luonnolliseen itsehoitoon keskittyvistä yrityksistä.

X