Mainos SuperMinä

E-EPA – maailman paras kalaöljy?

E-EPA kalaöljy

Kalaöljyt ovat suosituimpia ravintolisiä. Kalaöljyjä on monenlaisia, peruskalaöljyistä aina puhdistettuihin ja väkevöityihin, farmakologisiin valmisteisiin. Kalaöljyissä on noin 50 erilaista rasvahappoa, joista EPA ja DHA ovat tunnetuimmat. Peruskalaöljyt sisältävät vain 18 % EPAaa ja 12 % DHA:ta (yhteensä 30% omega-3:a). Uuden polven väkevöidyt tuotteet sisältävät joko pelkkää EPAa tai EPAn ja DHA:n yhdistelmää. E-EPAn tiivistysmenetelmä kehitettiin 1980-luvulla Japanissa, jossa sitä on tutkittu ja käytetty eniten. Yhä useammat lääkärit määräävät sitä yleisesti diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien, mielenterveysongelmien ja syöpätautien täydentävään hoitoon. E-EPA on rekisteröity reseptilääkkeeksi Japanissa ja Yhdysvalloissa, mutta EU:ssa se on ravintolisä. Suomessa on saatavana 70- ja 90-prosenttisia E-EPA-kapseleita. Parhaissa on mukana D3-vitamiinia, joka edistää luiden ja lihasten ylläpitoa.

 

E-EPA on EPA-rasvahapon etyyliesteri, joka valmistetaan kalaöljystä (kalan lihan öljystä, ei maksasta) lisäämällä siihen etyyliryhmä. Tällöin öljyn rasvahappokoostumusta voidaan muuttaa ja tarpeettomat rasvahapot poistaa. E-EPA ei ole mono-, di- eikä triglyseridimuodossa, kuten tavalliset kalaöljyt, eikä siinä ole transrasvoja, kuten tavallisissa kalaöljyissä. Tyhjiötislauksen ansiosta E-EPA:ssa on vielä vähemmän ympäristömyrkkyjen jäämiä kuin pelkästään molekyylitislatuissa valmisteissa.

 

E-EPA imeytyy hyvin vereen ja läpäisee aivo-veriesteen paremmin kuin tavallisen kalaöljyn rasvahapot. Tutkimusten mukaan E-EPA on huomattavasti tehokkaampaa kuin tavalliset kalaöljyvalmisteet ja EPA-tiivisteet. E-EPA:n etuna on sen pieni annostelu suureen pitoisuuteensa ja tehoonsa nähden. Öljyn väri on vaalea, sen maku ja haju ovat miedot, eikä se aiheuta röyhtäyksiä. Suun kautta nautittu E-EPA imeytyy vereen, jossa sen pitoisuus on suurimmillaan noin 5 tunnin kuluttua. Imeytyneen E-EPA:n esterisidos purkautuu, jolloin veressä kiertää ja kudoksiin kulkeutuu ”tavallista” EPA-rasvahappoa.

E-EPA-500-mg_60kaps

Tri Tolosen E-EPA:sta on saatavana kahta eri vahvuutta 500 mg sekä 650 mg. Molemmat vahvuudet sisältävät hyvien rasvojen lisäksi D3-vitamiinia 12,5 ug/kaps. D3-vitamiini saadaan lampaan villasta, joten se on luonnollisessa, hyvin imeytyvässä muodossa.

 

Annostus: normaaliannos on yksi kapseli päivässä. Tarvittaessa voidaan annostus nostaa 2–4 kapseliin. Pienille lapsille 2–3 kapselia viikossa, ellei lääkäri toisin määrää. Tohtori Tolosen E-EPA sopii hyvin myös odottaville ja imettäville äideille sekä suurimmalle osalle kala-allergikoista, sillä öljyssä ei ole mukana kalan proteiinia.

 

Turvallisuus: E-EPA on ravintolisä, eikä sillä ole tunnettuja sivuvaikutuksia. E-EPA:aa voidaan käyttää turvallisesti jatkuvasti, ilman taukoja, myös minkä tahansa lääkityksen, myös Marevanin, aspiriinin ja klopidogreelin kanssa.

 

Muut ravintolisät tehostavat synergisesti E-EPA:n terveysvaikutuksia. Tällaisia ravintolisiä ovat muiden muassa berberiini, D-vitamiini, karnosiini, kromi, magnesium, sinkki ja ubikinoni.

Lue lisää Tri Tolosen tuotteista.

Super Minä - kaikille, jotka haluavat huolehtia päivittäisestä hyvinvoinnistaan. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Midsona Finland Oy, joka kuuluu Midsona AB terveyskonserniin, se on yksi Pohjoismaiden johtavista luonnolliseen itsehoitoon keskittyvistä yrityksistä.

X